Ufak olmayan bir sorun var: sıfırdan ürettiği zaman Jacques Lacan'a gram benzemiyor. Arkadaşın bu benzemeyişe takılmayıp "prompt yazmayı bilmiyorsun" demesi beni bir tık patlattı.

Copilot (GPT-Imagen 1 kullanıyor bu da):

1762361010008.webp

Sıfırdan çizdiği halini zaten attım.

Renklendir dedim:

1762361276475.webp

Gravür tarzında olmuş, yumuşak çizim yap dedim:

1762361302973.webp

Misal bu da Copilot'un, Garuda Linux duvar kağıdını verdim, bu duvar kağıdı stilinde Jacques Lacan'ı oluştur dedim, sonra aynı şekilde yazı yaz dedim:

1762361355378.webp

Bu resmi Gemini ile oluşturamazsın mesela. Denedim çünkü.

denedim elinden tuttum gemini ama olmadı.
Hocam istediğin kadar elinden tut. Gemini öyle bahsedildiği kadar iyi değil görüntü oluşturmada. Copilot/GPT ezer geçer.

Ücretli sürümde veo3 ile video oluşturma hakkın da oluyor. İmagen4 ile süper gerçekçi görseller de üretebiliyorsun.

Ufak olmayan bir sorun var: sıfırdan ürettiği zaman Jacques Lacan'a gram benzemiyor. Arkadaşın bu benzemeyişe takılmayıp "prompt yazmayı bilmiyorsun" demesi beni bir tık patlattı.

Öncelikle görsel üretim modelleri Jacques Lacan'ın yüzünü biliyor mu diye karşılaştırılmaz. Modellerin her insanın yüzünü bilmek gibi bir zorunluluğu yok. GPT'nin bilmediği bir insanı da Gemini bilebilir. Bilmediği kişinin de yüzünü siz yüklersiniz onun üzerinden düzenleme yapar. Bu bir karşılaştırma ölçütü olmuyor.

Son duvar kağıdı çıktısı hariç aynı çıktıları daha iyi bir tutarlılıkla Gemini üzerinden de alabiliyorsunuz. Ayrıca Nano Banana'nın tek eksik olduğu konu sanatsal tasarım yapmak o da yakında gelecek Nano Banana 2 ile iyileştirilir. Bu yüzden ilk mesajımda özellikle "fotogerçekçi" görsel üretimi konusunda daha iyi diye vurguladım zaten. Daha önce de dediğim gibi modeller sadece sizin tek bir görsel, tek bir prompt ve tek bir durumda oluşturduğunuz çıktıya göre değil, birçok prompt, birçok görsel ve birçok durumdaki çıktılarına göre birçok kişi tarafından yüz binlerce hatta milyonlarca oy alarak karşılaştırılıyor. Siz sadece tek bir durum ve deneyimde size göre kötü sonuç aldınız diye bir görsel üretim modelinin yapabileceği birçok farklı durum ve milyonlarca oy hiçe sayılarak GPT ezer geçer Gemini berbat olmuyor.

Dosya Ekleri

• LMArena Text to Image.webp
    LMArena Text to Image.webp
    38,2 KB · Görüntüleme: 27
  • Artifical Analysis Text to Image.webp
    Artifical Analysis Text to Image.webp
    67,9 KB · Görüntüleme: 38
  • LMArena Image Edit.webp
    LMArena Image Edit.webp
    38 KB · Görüntüleme: 28
  • Artifical Analysis Image Edit.webp
    Artifical Analysis Image Edit.webp