Forumlarda "x araci" kisvesi altinda defalarca kez virus paylasana sahit oldum. Virus total tek basina hic bi zaman yeterli degil. Bi arac yapilip paylasildiginda eger cok ozel seyler yapmiyorsa acik kaynak yapilmadiginda art niyet ariyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Utku92
Üstün
- Makaleler
- 1
Forumlarda "X araci" kisvesi altinda defalarca kez virus paylasana sahit oldum. VirusTotal tek basina hiçbir zaman yeterli degil. Bir arac yapilip paylasildiginda eger cok ozel seyler yapmiyorsa acik kaynak yapilmadiginda art niyet ariyorum.
Herkes mi art niyetli yani? Zaten konu onay almasa yayınlanmazdı. Moderatörler mutlaka incelemişlerdir.
Fazla iyimsersin. Bir Vm'de calistirip virus mu degil mi diye incelediklerini bile dusunmuyorum, birak decompile etmeyi veya bir debugger ustunde calistirip inceleme yapmayi falan.
Kapali kaynak kisisel gelistirilmis uygulama paylasan herkes gozumde aksi kanitlanana kadar art niyetlidir, evet. Rastgele bir binary indirmeden once 5 kere dusunmen gerekiyor internetten. Buradaki herkes icin de gecerli. Seni birebirde taniyan insanlar disinda hiç kimse, senden ya da yarin bir gun benden gelecek, hatta ve hatta forumdan gelecek bir Binary'yi bile indirip incelemeden, ya da birilerinin incelemesini beklemeden kurmamali ve kullanmamali. Bilmediginiz executablelarin arkasinda art niyet aramak hesaplarinizin calinmasini, bilgisayariniza virus bulasmasini engeller.
Hesabin calinmis olsa, Gemini App diye sadece vm disinda calisan Crypto miner dagitsan kim bilecek? Ya da hesaba giris yapildiginda bu hesap bilgilerini calan bir uygulama olsa kim bilecek?
Son düzenleme:
- Makaleler
- 20
GitHub'a MSI yüklemeyin, direkt kaynak kodunu paylaşın. O platformun kendine özgü Release ekranı var zaten, hemen sağda. Konu için de teşekkürler.