Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Lordss16

Çalışkan
Abilerim, yaşım 16, adım Kerem. Ben kötü bir yola düştüm. Arkadaşlarımla kendi aramızda elektronik sigara (puff) içiyorduk. Ben de çok merak edip denemek istedim. Bana da içirdiler, tadı çok güzel geldi, beğendim. Aradan biraz zaman geçti, aklım hâlâ o tadı güzel olan puff'taydı. Arkadaşlarımdan tekrar istedim, vermediler. İlk defa içtiğim için içemedim, öksürdüm. Benimle dalga geçtiler, ben de hırs yaptım.

Kendi paramla alırım diye düşündüm. 600 liraya 10.000 nefeslik çilekli (strawberry ice) puff aldım. İlk başta hatamın farkına varmadım. İçtim içtim, sabah ayağa zor kalktım. Boğazlarım, burnum, ağzım, dişlerim çok kötü haldeydi. Boğazlarımı hissetmeyecek derecede çok yanıyordu, çok balgam yaptı, grip oldum, çok hapşırdım. İki gündür balgamdan ve gazdan uyuyamadım, dişlerim çok ağrıdı. İşte o zaman anladım hata yaptığımı. Birkaç abiye sordum, çilek aromasına alerjin olabilir dediler. Anlamadım, içime çektim, ciğerlerim ağrımaya başladı. Ben de kendimden utandım bu hatayı yaptığım için, kendimden, ailemden ve vücudumdan.

Sanki vücudum o dumanı istemiyormuş gibi davranıyordu resmen, yani vücudum reaksiyon gösteriyordu bana sürekli bırakmam için. Ben de bugün daha fazla dayanamadım. O sevmediğim arkadaşlarıma 600 liradan aldığım ürünü 150 liradan sattım. Hala bu hataya düştüğüm için çok pişmanım. Şimdi sizden istediğim bana fikir vermeniz, ne yapmam gerektiğini ve neden böyle bir hata yaptığımı anlamanızı istiyorum. Ruhsal olarak yardımınıza çok ihtiyacım var. Şimdiden sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diyecek pek bir şey yok. Sağlığa zararlı olduğu aşikar. Hata yapmışsın ve önemli olan farkına varabilmişsin. Günü gelir ve canın çekerse aç forumu ve yazdıklarını tekrar oku. Kendine dediklerin yeter de artar bile.

Abilerim, yaşım 16, adım Kerem. Ben kötü bir yola düştüm. Arkadaşlarımla kendi aramızda elektronik sigara (puff) içiyorduk. Ben de çok merak edip denemek istedim. Bana da içirdiler, tadı çok güzel geldi, beğendim. Aradan biraz zaman geçti, aklım hâlâ o tadı güzel olan puff'taydı. Arkadaşlarımdan tekrar istedim, vermediler. İlk defa içtiğim için içemedim, öksürdüm. Benimle dalga geçtiler, ben de hırs yaptım.

Kendi paramla alırım diye düşündüm. 600 liraya 10.000 nefeslik çilekli (strawberry ice) puff aldım. İlk başta hatamın farkına varmadım. İçtim içtim, sabah ayağa zor kalktım. Boğazlarım, burnum, ağzım, dişlerim çok kötü haldeydi. Boğazlarımı hissetmeyecek derecede çok yanıyordu, çok balgam yaptı, grip oldum, çok hapşırdım. İki gündür balgamdan ve gazdan uyuyamadım, dişlerim çok ağrıdı. İşte o zaman anladım hata yaptığımı. Birkaç abiye sordum, çilek aromasına alerjin olabilir dediler. Anlamadım, içime çektim, ciğerlerim ağrımaya başladı. Ben de kendimden utandım bu hatayı yaptığım için, kendimden, ailemden ve vücudumdan.

Sanki vücudum o dumanı istemiyormuş gibi davranıyordu resmen, yani vücudum reaksiyon gösteriyordu bana sürekli bırakmam için. Ben de bugün daha fazla dayanamadım. O sevmediğim arkadaşlarıma 600 liradan aldığım ürünü 150 liradan sattım. Hala bu hataya düştüğüm için çok pişmanım. Şimdi sizden istediğim bana fikir vermeniz, ne yapmam gerektiğini ve neden böyle bir hata yaptığımı anlamanızı istiyorum. Ruhsal olarak yardımınıza çok ihtiyacım var. Şimdiden sağ olun.
Aynı yaştayım seninle. Benim çevremde de çok içen var. Çoğuyla beraberim ama hiç ağzıma sürmedim. İçmek istesem de bana vermezler hiç içmedim diye. İş yani sende bitiyor. Kendi nefsine hakim olabilirsen ne mutlu sana.

En azından yaptığın hatanın farkına var mış olman da güzel bir şey. Bir de, içip içmemek de tamamen senin iradene bağlı. Çünkü sigara da aynı alkol gibi insanı bağımlı yapabiliyor ve bırakması zor olabiliyor.

Normal sigaradan daha zararlı bir sigara türü, gerçi sigara illetinin hepsi zararlı. Bu yazıyı da sigara içerken yazıyorum bağımlılık yapan bir şey. Hiç özenilecek bir tarafı yok dostlar. Zarardan başka bir şey değil.

İçtim içtim, sabah ayağa zor kalktım. Boğazlarım, burnum, ağzım, dişlerim çok kötü haldeydi. Boğazlarımı hissetmeyecek derecede çok yanıyordu, çok balgam yaptı, grip oldum, çok hapşırdım.
Ne kadar içtin böyle oldu? Zararlı ürün de bir dozajı olmalıydı. Abarttın galiba tüketimde. Zaten arkadaşlarının da yani ne diyim. Sigara içemiyor diye alay ediyorlar. Böyle leş, rezil bir maddenin havalı sanılması da bizlerin hatası.

Ne kadar içtin böyle oldu? Zararlı ürün de bir dozajı olmalıydı. Abarttın galiba tüketimde. Zaten arkadaşlarının da yani ne diyeyim. Sigara içemiyor diye alay ediyorlar. Böyle leş, rezil bir maddenin havalı sanılması da bizlerin hatası.

O "Sigara içemiyor." diye alay edenler, ileride büyük hastalıklar geçirecekler, haberleri yok.

Ne kadar içtin böyle oldu? Zararlı ürün de bir dozajı olmalıydı. Abarttın galiba tüketimde. Zaten arkadaşlarının da yani ne diyeyim. Sigara içemiyor diye alay ediyorlar. Böyle leş, rezil bir maddenin havalı sanılması da bizlerin hatası.

2 gün içtim o kadar da fazla arka arkaya çekmedim. Hala daha etkisi devam ediyor alerjim olabilir mi acaba puff dumanına.

Bütün forumlarda onlarca kez yazım yine yazıyorum. PUFF İÇMEYİN. Vozoldur Elfbardır uzak durun. İlla elekronik sigara içmek mi istiyorsunuz, gidin normal elektronik sigara alın. Pufflarda aşırıfazla aroma ve efektör olması bitiriyor insanı. Normal kullandığınızda likitinizi ben dahil çoğu kişi gibi kendiniz yaparsanız daha da iyi olacaktır. Tabi size kullanın demiyorum. Ben keyfine kullanıyorum. Kimseye kullan diyemem, demem. Ama pufflardan kesinlikle uzak durun.

Bütün forumlarda onlarca kez yazım yine yazıyorum. Puff içmeyin. Vozoldur Elf Bar'dır uzak durun. İlla elekronik sigara içmek mi istiyorsunuz, gidin normal elektronik sigara alın. Pufflarda aşırıfazla aroma ve efektör olması bitiriyor insanı. Normal kullandığınızda likitinizi ben dahil çoğu kişi gibi kendiniz yaparsanız daha da iyi olacaktır. Tabii size kullanın demiyorum. Ben keyfine kullanıyorum. Kimseye kullan diyemem, demem. Ama pufflardan kesinlikle uzak durun.

Puff gerçekten e sigaradan daha kötü içeriği belli değil, en azından e sigarada kendin seçiyorsun likitini puff sıkıntı evet.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.