Gençler neden büyük hedefleri olan akranlarıyla dalga geçiyor?

Haklısınız, bakın örneklerimden devam edeceğim. Mesela biri dese "Aya koloni kuracağım", herkes dışlanmamak için güler. Ama bir kişi "Ben sana inanıyorum, yapabilirsin" demekten korkar çünkü dışlanır ve insanoğlunun çoğu yalnızlıktan korkar. Fakat mesela ben yalnızlığı seviyorum. Neden? Çünkü kimse çağırmayınca kendimi geliştiriyorum. Kendimi. Tek o değil, arkadaşlarım toplanıyor; içimden "Gereksizler toplanmış" diyorum.

Zaten baktığımız zaman bu durum beraberinde birçok sorunu da getiriyor. Örneğin günümüzde en sık karşılaştığımız problemlerden biri liyakatsizliktir bu duruma kimse ses çıkarmaz ama zor bir durumda iş yine hak edene kalır tarihte her zaman böyle olmuştur. Büyük bir vizyon ortaya koymak, her alanda garipsenir ve dışlanır.

Örneğin Mustafa Kemal Atatürk, işgal altındaki bir ülkede, akla sığmaz engellere rağmen Kurtuluş Savaşı'nı başlattığında kimse başarabileceğine inanmıyordu. Tüm olumsuz şartlara ve inanmazlığa rağmen azınlıkta kalmayı göze aldı ve başardı.

Yani kısaca kimin ne dediği umurunda olmasın sen hedefine bak oraya emin adımlarla yürü.

Bu konuda Mustafa Kemal Paşa'nın sözü geçemez. O en iyisiydi ve durum değişmedi; o zaman da inanmıyorlardı, hâlâ ona inanmayan cahil kitle var. Evet, bu durumdan muzdaripim ama belki ego olacaktır ama yaşıtlarımdan daha bilgiliyim. Bu ego değil, sadece görüşlerime güvenerek söylüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…