Rehber Gençlik kampı nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pars
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 274
  • Etiketler Etiketler
    nedir
Gençlik kampı, Gençlik ve Spor Bakanlığının deniz kampı ve doğa kampına verilen genel isimdir.
12-25 yaş arası tüm bireyler başvuru yapma hakkına sahiptir.
12-15 yaş arasında deniz kampına 15-25 yaş arası deniz kampına katılmaktadır.

Sorular:
  1. Ücretli mi? Cevap: Ücretsizdir.
  2. Yeme içme ücretini ben mi vereceğim? Cevap: Yeme içme ücretleriniz gençlik ve spor bakanlığı tarafından ödenmektedir.
  3. Konaklama ücretini ben mi vereceğim? Cevap: Hayır. Tüm konaklama masrafınız Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından karşılanmaktadır.
  4. Yol ücreti ne olacak? Cevap: Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ulaşım masrafları karşılanıyor.
  5. Evimden kamp alanına nasıl gideceğim? Cevap: Gençlik ve Spor Bakanlığının ulaşım araçlarıyla.
  6. Hangi ulaşım aracı ile gidiyoruz? Uçak, Vapur veya Tren var mı? Cevap: Ulaşım otobüslerle sağlanmaktadır.
  7. Nerede konaklıyoruz peki? Cevap: Bungalov evler, misafirhane tipi betonarme binalar, gençlik konukevi veya otelde.
  8. Ne kadar sürüyor? Cevap: Deniz gençlik kampı ve doğa gençlik kampı için yola çıktıktan itibaren toplam 7 gün.
  9. Deniz kampları nelerdir? Kaç tanedir? Cevap: Aydın Efeler Gençlik Kampı, Samsun 19 Mayıs Gençlik kampı, Hatay Arsuz Uluçınar Gençlik kampı, Mersin Silifke Akkum gençlik kampı, Mersin Mehmet Akif Ersoy gençlik kampı, Mersin Silifke 23 Nisan gençlik kampı, Mersin maliye gençlik kampı, Kocaeli Kefken gençlik kampı, Bursa Karacaali gençlik kampı olmak üzere 9 tanedir.
  10. Doğa gençlik kampları nelerdir? Kaç tanedir? Cevap: Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı, Trabzon Doğu Karadeniz Gençlik Kampı, Kastamonu Yolkonak Gençlik kampı, Osmaniye Aslantaş Gençlik Kampı, Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı, Manisa Şehzadeler Gençlik Kampı, Samsun Nebiyan Doğa gençlik kampı, Rize Fındıklı Gençlik Kampı, İstanbul Marmaracık gençlik kampı, Konya Beyşehir Gençlik Kampı, Sakarya Arifiye Gençlik Kampı, Ankara Çamkoru Gençlik Kampı, Manisa Kula Gençlik Kampı, Bitlis Ahlat Gençlik Kampı, Gaziantep Şahinbey Gençlik Kampı, Afyonkarahisar Sultandağı Gençlik Kampı, Samsun-Ladik Akdağ doğa ve izcilik gençlik kampı olmak üzere 17 tanedir.
  11. Deniz ve doğa olmak üzere toplam kaç tane gençlik kampı var? Cevap: Toplam 26 tanedir.
  12. Başvuru nasıl oluyor? Cevap: İnternet üzerinden veya gençlik merkezi üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.
  13. WhatsApp grubu var mı? Cevap: Evet, her gençlik kampının WhatsApp grubu vardır. Her yıl yeni katılımcılar için yeni grup kurulmaktadır.
  14. Gerçekten bana çıkar mı? Cevap: Başvuru yaptığınızda büyük ihtimalle çıkar.
  15. 12-25 yaş arası herkes katılabilir mi? Cevap: Evet. Katılabilir.
  16. Deniz kampına kaç kez katılabilirim? Cevap: Deniz gençlik kampına 1 kez katılabilirsiniz.
  17. Doğa gençlik kampına kaç kez katılabilirim? Cevap: Doğa gençlik kampına 1 kez katılabilirsiniz.
  18. Deniz ve doğa kampına yani gençlik kamplarına toplam kaç kez katılabilirim? Cevap: Gençlik kampına toplamda iki kez katılabilirsiniz.
  19. Kaç öğün yemek veriyorlar? Cevap: Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve gece atıştırmalıkları olarak 4 öğün.
  20. Gençlik kampına iki kez katılıp hakkımı doldurdum ama katılmaya devam etmek ve gezmek istiyorum ne yapabilirim? Cevap: Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından gençlik kampı dışında da kamplar düzenlenmekte olup bunlara katılabilirsiniz. Seyahatsever kullanabilir, gençlik merkezinizden Tarih, Kültür ve Medeniyet kampına başvuru yapıp katılabilirsiniz. Bunların detayı konu dışına çıkacağından ayrı başlıkta paylaşılacaktır.
  21. Doğa kampı kamp programı nasıldır? Ne yapıyoruz bir hafta boyunca? Cevap: Sizin için katıldığım Kastamonu Yolkonak Gençlik kampının kamp programını örnek olarak paylaşıyorum. İncelemenizi tavsiye ederim.
IMG-20230712-WA0020.webp

Arkadaşlarımla birlikte bu sisteme 2-3 yıl önce başvurmuştum. Sonuçlar açıklandığı zaman gidip sitesinden kontrol ettiğimde tüm arkadaşlarımla beraber "asil üye" gibi bir yazıyla listelendiğimi gördüm. Yani bu kesin olarak kayıtlı olduğumuz ve gideceğimiz anlamına geliyordu.

Gençlik merkezine gidip bunu söylediğimiz zaman yetkili bir arkadaş zamanı gelince ailemizi arayacağını söyledi. Bir süre bekledik, sonra kimse aramayınca merkeze ne olduğunu öğrenmeye gittik. Adam diyor ki 40 civarı aileyi aradım kimse telefonu açmadı. Halbuki ne benim ailemi ne arkadaşlarımın ailesini kimse aramamıştı :) Hadi verdiğimiz ana telefon numarasını açan olmadı diyelim, benim kendi numaram var, yedek abimin numarası var, e-posta var. Doldurduğumuz forma ne oldu? Gerekiyorsa adresime kadar geleceksin haber edeceksin, sözde gençlerden sorumlusun ya.

Adam ya kendi telefonunun arızalı olduğunu anlayamacak kadar sığır zekalıydı ya da bizi bilerek aramadı ki yedeklerden falan birileri gitsin. Asil üye olduğumuz halde hakkımız yandı, gidemedik yani :) Evet iki günlük uyduruk gençlik kampları bile çürük bu devletin.

Gençlik merkezinde tanıdığınız varsa gidin kaydolun, Van gibi bir yerde erkek erkeğe kampınızı yapın 😄 Yemeğinize falan şap atarlar, mis gibi olur. Evinize dönmeden birazcık siyasal fikir aşılarlar, Filistin falan. Devletin her şeyi uyduruk ve torpil dönüyor. Onu geçtim erkek erkeğe gençlik kampı mı olur oğlum 😆

Gençlik kampı, Gençlik ve Spor Bakanlığının deniz kampı ve doğa kampına verilen genel isimdir.
12-25 yaş arası tüm bireyler başvuru yapma hakkına sahiptir.
12-15 yaş arasında deniz kampına 15-25 yaş arası deniz kampına katılmaktadır.

Sorular:
  1. Ücretli mi? Cevap: Ücretsizdir.
  2. Yeme içme ücretini ben mi vereceğim? Cevap: Yeme içme ücretleriniz gençlik ve spor bakanlığı tarafından ödenmektedir.
  3. Konaklama ücretini ben mi vereceğim? Cevap: Hayır. Tüm konaklama masrafınız Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından karşılanmaktadır.
  4. Yol ücreti ne olacak? Cevap: Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ulaşım masrafları karşılanıyor.
  5. Evimden kamp alanına nasıl gideceğim? Cevap: Gençlik ve Spor Bakanlığının ulaşım araçlarıyla.
  6. Hangi ulaşım aracı ile gidiyoruz? Uçak, Vapur veya Tren var mı? Cevap: Ulaşım otobüslerle sağlanmaktadır.
  7. Nerede konaklıyoruz peki? Cevap: Bungalov evler, misafirhane tipi betonarme binalar, gençlik konukevi veya otelde.
  8. Ne kadar sürüyor? Cevap: Deniz gençlik kampı ve doğa gençlik kampı için yola çıktıktan itibaren toplam 7 gün.
  9. Deniz kampları nelerdir? Kaç tanedir? Cevap: Aydın Efeler Gençlik Kampı, Samsun 19 Mayıs Gençlik kampı, Hatay Arsuz Uluçınar Gençlik kampı, Mersin Silifke AKK'um gençlik kampı, Mersin Mehmet Akif Ersoy gençlik kampı, Mersin Silifke 23 Nisan gençlik kampı, Mersin maliye gençlik kampı, Kocaeli Kefken gençlik kampı, Bursa Karacaali gençlik kampı olmak üzere 9 tanedir?
  10. Doğa gençlik kampları nelerdir? Kaç tanedir? Cevap: Antalya Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı, Trabzon Doğu Karadeniz Gençlik Kampı, Kastamonu Yolkonak Gençlik kampı, Osmaniye Aslantaş Gençlik Kampı, Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı, Manisa Şehzadeler Gençlik Kampı, Samsun Nebiyan Doğa gençlik kampı, Rize Fındıklı Gençlik Kampı, İstanbul Marmaracık gençlik kampı, Konya Beyşehir Gençlik Kampı, Sakarya Arifiye Gençlik Kampı, Ankara Çamkoru Gençlik Kampı, Manisa Kula Gençlik Kampı, Bitlis Ahlat Gençlik Kampı, Gaziantep Şahinbey Gençlik Kampı, Afyonkarahisar Sultandağı Gençlik Kampı, Samsun-Ladik Akdağ doğa ve izcilik gençlik kampı olmak üzere 17 tanedir?
  11. Deniz ve doğa olmak üzere toplam kaç tane gençlik kampı var? Cevap: Toplam 26 tanedir?
  12. Başvuru nasıl oluyor? Cevap: İnternet üzerinden veya gençlik merkezi üzerinden başvurunuzu yapabilirsiniz.
  13. WhatsApp grubu var mı? Cevap: Evet, her gençlik kampının WhatsApp grubu vardır. Her yıl yeni katılımcılar için yeni grup kurulmaktadır.
  14. Gerçekten bana çıkar mı? Cevap: Başvuru yaptığınızda büyük ihtimalle çıkar.
  15. 12-25 yaş arası herkes katılabilir mi? Cevap: Evet. Katılabilir.
  16. Deniz kampına kaç kez katılabilirim? Cevap: Deniz gençlik kampına 1 kez katılabilirsiniz.
  17. Doğa gençlik kampına kaç kez katılabilirim? Cevap: Doğa gençlik kampına 1 kez katılabilirsiniz.
  18. Deniz ve doğa kampına yani gençlik kamplarına toplam kaç kez katılabilirim? Cevap: Gençlik kampına toplamda iki kez katılabilirsiniz.
  19. Kaç öğün yemek veriyorlar? Cevap: Kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği ve gece atıştırmalıkları olarak 4 öğün.
  20. Gençlik kampına iki kez katılıp hakkımı doldurdum ama katılmaya devam etmek ve gezmek istiyorum ne yapabilirim? Cevap: Gençlik ve Spor bakanlığı tarafından gençlik kampı dışında da kamplar düzenlenmekte olup bunlara katılabilirsiniz. Seyahatsever kullanabilir, gençlik merkezinizden Tarih, Kültür ve Medeniyet kampına başvuru yapıp katılabilirsiniz. Bunların detayı konu dışına çıkacağından ayrı başlıkta paylaşılacaktır.
  21. Doğa kampı kamp programı nasıldır? Ne yapıyoruz bir hafta boyunca? Cevap: Sizin için katıldığım Kastamonu Yolkonak Gençlik kampının kamp programını örnek olarak paylaşıyorum. İncelemenizi tavsiye ederim.
Eki Görüntüle 78228

Önerisi olan var mı? Hangi şehre katılayım?

Her sene yapılmaktadır. Buradan gençlik merkezinize ulaşıp sormanız en iyisi olur.
Hocam başvurular bitmiş galiba.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt