Makaleler
1
Kamera işinden çok anlamam, en son kullandığım cihaz 3 megapikseldi 😅 Şimdi Japonya’nın dağlık ve manzarası efsane bir şehrine yerleştim. Doğa fotoğrafçılığı, şehir manzaraları ve 4K video çekimleri için hafif ama lens seçenekleri geniş, düşük ışık performansı yüksek bir kamera arıyorum. Bütçe sınırsız, yani önerilerinizde kaliteye odaklanabilirsiniz. Kamera ile birlikte hangi lensleri önerirsiniz, özellikle geniş açı ve telefoto tarafında tavsiyeleriniz önemli olur.

A7R5, FE 14mm GM F1.8, FE 16-35mm F2.8 G, FE 12-24 F2.8 GM. Bunları al, bana dua et.

@23783 bak, eğer şehir ici çekim yapacaksan genisten dara bir telefoto da al. 28-70 F2 GM alirsan hem geniş açı (nispeten) hem de zoom yapar.

Son düzenleme:
Tamamdır hocam öyle yapacağım. Teşekkür ederim önerileriniz için. İyi akşamlar.

Saydığım lensler biraz fazla içerik üretmeye dayalı. En son dediğimi alip bir de yanına 16mm civari bir sey alirsan hem geniş hem zoom kombinasyonun olur. 2 lens ömür boyu goturur. Su an bende 16-80 - 24-120 denkliginde lens var, her sey çekiliyor.

Butcene fazla gelirse (çünkü bu lensler ust duzey) GM yerine düz G ya da non-G düz de alabilirsin, diyafram ihtiyacın ne bilmiyorum ama dusuk ışık icin F2.8 olması iyi olur. Ben 2.8'den sabit F4'e gectim, sorun olmuyor çünkü geniş açıda elde 1.3sn pozluyor. A7R5 rahatlıkla 16mm ve 14mm gibi bir değerde 2-3sn bile pozlar, IBIS'i iyiydi. İyi aksamlar.