Bütçe
30.000
2. el olarak bahsettim o yüzden link paylaşamam. 55-250 sıfır olarak 12 civarındaydı alıp deneyip beğenmezse iade edebilir.

Hocam odak ve titreşim özelliği yokmuş galiba. Bu iki özelliği söylemeyi unutmuşum.

Olmaz olur mu, var. Bu lensler tamamen AF (otofokus). Yalnız AF performansı ortalamadır, devamı gövdeye kalır ki DSLR'lar aynasiz gövdeler gibi gelişmiş AF'ye sahip değiller. Şahsen aşırı düşük ışık olmadıkça, kontrast belli oldukça sorun yok. Yukarıda paylaşılan lenste IS ibaresi Image Stabilizer demek, goruntü sabitleyici var. Telefo lenste zorunlu zaten. Ortalama 4 stop sabitleme sağlıyor. Benim 2. el alın dememin sebebi, bu lensler yanlış hatırlamıyorsam son revizyonları olan STM'ler bile 2013 çıkışlı lensler. Öyle güncel modeller degil zaten.

Biraz araştırdım, ilk nesiller 2007 çıkışlı. Sıfır asla alinmaz. Ben birkaç lens bakıp paylaşırım.

@RapidLemming955 @Arlecchino

Arkadaşlar, Canon ekosistemine pek hakim olmadığım için biraz araştırma yaptım. EF ve EF-S kullanılabiliyor sıkıntı yok fakat EF lensler fullframe gövdelere göre üretildiğinden burada APS-C sensörün 1.6x crop çarpanı devreye giriyor. Yani 75-300 mm bir EF lens oneri isteyen arkadaşının gövdesinde 120-480 mm bir EF-S lense tekabül edecek ki bu da epey yüksek bir telefoto oranı.

Bircok lens modeline baktım (Canon, Sigma, Tamron vs.) fakat 30 bin altına stokta olan ve alınabilecek bir lense denk gelemedim ne yazik ki. Bir tek EF-S 55-250'ler var, onlar da en azindan 2. nesil ya da STM olan 2013 çıkışlı olmali diye düşünüyorum.

İkinci el hala cok makul bir seçenek EF ve EF-S'ler için.

Son düzenleme:
İkinci el link atılamıyor mu? Bazı yerlerde görmüştüm atıldığını. Birkaç model buldum fakat atamıyorsam orası kötü.

Elle gidip test edebileceğiniz konumlardan başlayın önce. Elle test ederek alacağınız lensler daha iyi olur, her detayına bakarsınız. EF/EF-S fark etmez, markası da Canon dışında Tamron, Sigma vb. olabilir, bunlar da kaliteli markalardır.

Elle gidip test edebileceğiniz konumlardan başlayın önce. Elle test ederek alacağınız lensler daha iyi olur, her detayına bakarsınız. EF/EF-S fark etmez, markası da Canon dışında Tamron, Sigma vb. olabilir, bunlar da kaliteli markalardır.
Pg ile alıp test etsem sorun olur mu? Eğer gidip alamazsam.

Yaşadığım yerde pek ilan yok çünkü.

Pg ile alıp test etsem sorun olur mu? Eğer gidip alamazsam.

Sorun olmaz. Kozmetik, optik aksam, fokus motoru, sabitleyici vb. bakarsın aldıktan sonra. Çalışıyorsa onaylar geçersin.

EF 70-200 F2.8 bakabilirsin, cok iyi ışık alir fakat IS özelliği ilk nesillerde var mi bilmiyorum (uyguna bulursanız 2. nesil bakarsiniz). 70-200 F4 de bakabilirsiniz çok keskindir ayrica telefoto icin F4 cok iyi bence, F4 olanlarda IS olmasi lazim. EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM de bakabilirsiniz, bütçeden minimum harcamak icin de 55-250'nin IS STM olanına bakabilirsiniz.

Yalnız 70-200'ler profesyonel lenslerdir onu söyleyeyim. Optik akşamları kalitelidir. EF oldukları icin 1.6'yla çarpın odak uzaklığını.

Sorun olmaz. Kozmetik, optik aksam, fokus motoru, sabitleyici vb. bakarsın.

EF 70-200 F2.8 bakabilirsin, cok iyi ışık alir fakat IS özelliği ilk nesillerde var mi bilmiyorum, 70-200 F4 de bakabilirsiniz çok keskindir ayrica telefoto icin F4 cok iyi bence, F4 olanlarda IS olmasi lazim. EF 70-300mm f/4-5.6 IS II USM de bakabilirsiniz, bütçeden minimum harcamak icin de 55-250'nin IS STM olanına bakabilirsiniz.
Her şey için teşekkürler.