Guilty Conscience
Üstün
Normal gün ışığında veya yüksek kontrastlı sahnelerde sorun yok ancak ışık biraz düştüğünde veya özellikle gimbal üzerindeyken hızlı pan yaptığımda lens, o beklediğim Sony yapışkanlığını tam veremiyor gibi hissediyorum. Nesneye kilitleniyor ama arada sırada Micro-Hunting dediğimiz o milimetrik odak gel gitlerini yapıyor, sanki netlikte miyim değil miyim diye saniyelik bir tereddüt yaşıyor. Kamera ayarlarından AF Transition Speed ve Subject Shift Sensitivity değerleriyle epey oynadım, farklı kombinasyonlar denedim ama o %100 güven hissini bir türlü yakalayamadım.
Kısaca bu lensi almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem eğer ağırlıklı olarak röportaj, masa başı veya kontrollü ışıkta iş çekiyorsanız bu lens fiyat/performans kralıdır, alın geçin ama benim gibi run-and-gun çalışıyorsanız, gimbal üstünde koşturuyorsanız ve o AF'ye kendinizi emanet ediyorsanız bu Micro-Hunting durumu maalesef Sigma'nın (native olmayan lenslerin) bir karakteristiği gibi duruyor. Ben sırf bu acaba odak kaçtı mı stresiyle çalışmamak için iade edip GM II'ye geçiş yapacağım.
Kısaca bu lensi almayı düşünen arkadaşlara tavsiyem eğer ağırlıklı olarak röportaj, masa başı veya kontrollü ışıkta iş çekiyorsanız bu lens fiyat/performans kralıdır, alın geçin ama benim gibi run-and-gun çalışıyorsanız, gimbal üstünde koşturuyorsanız ve o AF'ye kendinizi emanet ediyorsanız bu Micro-Hunting durumu maalesef Sigma'nın (native olmayan lenslerin) bir karakteristiği gibi duruyor. Ben sırf bu acaba odak kaçtı mı stresiyle çalışmamak için iade edip GM II'ye geçiş yapacağım.
Sony alınca breathing compensation gibi nimetlerden faydalanıyoruz, kafamız rahat oluyor ama Sigma da kağıt üzerinde çok güçlü duruyor. Tek korkum video tarafındaki autofocus kararlılığı Sigma, Sony gövdede native lens gibi pürüzsüz çalışıyor mu yoksa odak avlama yapıyor mu, emin olamıyorum. Aranızda bu iki lensi video işlerinde, özellikle gimbal üzerinde deneyimlemiş olan varsa, Sigma gerçekten Sony'i aratmıyor mu?
Kameram: Sony FX3.
Kararımı verdim, sigma 24-70mm f/2.8 dg dn II siparişini geçtim. Fiyat ve performans dengesi olarak en mantıklı bu geldi.
Yönetici arkadaşlar konuyu...
Kameram: Sony FX3.
Kararımı verdim, sigma 24-70mm f/2.8 dg dn II siparişini geçtim. Fiyat ve performans dengesi olarak en mantıklı bu geldi.
Yönetici arkadaşlar konuyu...
- Guilty Conscience
- sigma sony
- Forum: Video Kameralar
Son düzenleyen: Moderatör: