Bütçe
30.000
Yakın derken makro mu, zoom (telefoto) mu? İthalatçı garanti konusunda, çoğu fotoğrafçılık ürünü halihazırda İthalatçılar aracılığıyla geliyor. Fujifilm dışında kendi sitesinde satış yapan marka yok diye biliyorum. Sorun olmaz yani, mecbur öyle alınıyor zaten. Bir sıkıntı olursa gönderirsiniz ki lensler tank gibi oluyor genellikle.

Yakın derken makro mu, zoom (telefoto) mu? İthalatçı garanti konusunda, çoğu fotoğrafçılık ürünü halihazırda İthalatçılar aracılığıyla geliyor. Fujifilm dışında kendi sitesinde satış yapan marka yok diye biliyorum. Sorun olmaz yani, mecbur öyle alınıyor zaten. Bir sıkıntı olursa gönderirsiniz ki lensler tank gibi oluyor genellikle.
Zoom için alınacak. 50-100x gibi. Çok fazla fikrim olan konular değil o yüzden.

Zoom için alınacak. 50-100x gibi. Çok fazla fikrim olan konular değil o yüzden.

Yüksek zoom arıyorsanız tavsiyem 2. el piyasasına bakın. Canon EF 100-400 ya da Sigma 100-400 (EF olacak ama DSLR oldugu için RF uymaz). 30 binin altına 2. elde sıfır gibi tertemiz lensler bulursunuz. Bunlar dışındakiler 55-200 falan çok tatmin etmez. Eğer heves atmak istiyorsa arkadaşın, yine 2. elde EF 70-300 bakabilir, 10 bin TL'nin altında tertemiz lensler vardir diye düşünüyorum.

100-400 alırsanız profesyonel olarak doğa fotoğrafçılığı (kuş vb.) yapabilir, plane spotting falan da yapar.

Yüksek zoom arıyorsanız tavsiyem 2. el piyasasına bakın. Canon EF 100-400 ya da Sigma 100-400 (EF olacak ama DSLR oldugu için RF uymaz). 30 binin altına 2. elde sıfır gibi tertemiz lensler bulursunuz. Bunlar dışındakiler 55-200 falan çok tatmin etmez. Eğer heves atmak istiyorsa arkadaşın, yine 2. elde EF 70-300 bakabilir, 10 bin TL'nin altında tertemiz lensler vardir diye düşünüyorum.

100-400 alırsanız profesyonel olarak doğa fotoğrafçılığı (kuş vb.) yapabilir, plane spotting falan da yapar.
Link atma fırsatınız varsa güzel olur.

İkinci el pek sıcak bakmayabilir. Sıfır önerileriniz de varsa güzel olur.

Yüksek Zoom arıyorsanız tavsiyem 2. el piyasasına bakın. Canon ef 100-400 ya da sigma 100-400 (ef olacak ama DSLR oldugu için rf uymaz). 30 binin altına 2. elde sıfır gibi tertemiz lensler bulursunuz. Bunlar dışındakiler 55-200 falan çok tatmin etmez. Eğer heves atmak istiyorsa arkadaşın, yine 2. elde ef 70-300 bakabilir, 10 bin TL'nin altında tertemiz lensler vardir diye düşünüyorum.

100-400 alırsanız profesyonel olarak doğa fotoğrafçılığı (kuş vb.) Yapabilir, plane spotting falan da yapar.

Ef 100-400 güzel ama çok eski, mark 2 bulabilirse tadından yenmez bence.

Ef 100-400 güzel ama çok eski, mark 2 bulabilirse tadından yenmez bence.
Örnek link atabilirsiniz sevinirim.

Konuştum çok fazla büyük istemiyor. 55-250 veya 55-300 gibi. Fazla ağır olmasını istemiyor. O kadar profesyonele gerek yok yani.