Arkadaşlar şimdi evde Wi-Fi genişletici kullanıyorum. En başta bu cihaz DHCP ataması açıktı ve oto DHCP kullanıyordu. Laptop da Wi-Fi genişletici de interneti kullanırken sorun yok ama ana modeme bağlanınca IP atamıyordu. Ben de genişleciye statik IP atayıp DHCP sağlamasını kapattım ve modem kendisi IP atamaya başladı. Bu arada bundan önce diğer cihazlarda nadiren aynı sorunu yaşıyordum, bu dediğim şeyi yaptıktan sonra düzeldi IP çakışması oluyordu galiba.

Neyse ilkin ana modeme bağlıydım. Genişleticiye bağlandım 2 gün falan kullandım ve ana modeme bağlanmam gerekti ama bir baktım ki aynı sorun IP atamıyor. Ben de gittim el ile IP atadım ve bağlandım. Bu sefer IP olmasına rağmen yine internet sağlanamıyor diyor ama genişletici ile bağlanınca elle atadığım IP ile bağlanıyor ve sorunsuzca çalışıyor. Aynı zamanda tüm bunlardan önce Ethernet kablosu ile de denedim sonuç yok bağlanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Ana cihazda DHCP açık olmalı.
  • Genişleticide açık olmasına gerek yok diye biliyorum.
Genişleticiyi sıfırla ve sıfırdan kur. Bilgisayarına da elle atama yapma. Genişletici, kurulum esnasında gerekli ayarlamaları kendisi yapmalı.

• Ana cihazda DHCP açık olmalı.
  • Genişleticide açık olmasına gerek yok diye biliyorum.
Genişleticiyi sıfırla ve sıfırdan kur. Bilgisayarına da elle atama yapma. Genişletici, kurulum esnasında gerekli ayarlamaları kendisi yapmalı.

Yaptım olmadı genişletici ve modemi kapatıp açıp önce modeme bağlanınca sorun yok bir kere genişleticiye geçtikten sonra yine oluyor. Yapacak bir şey yok böyle idare edeceğiz. Yine de sağ olun.