Ata Tuğkan

Uzman
Bu aralar bu tarz bir oyuna başlayasım var. Daha önce Genshin tecrübem var. Hikayeden ziyade (okumadan geçiyorum) hangisi daha çok oynanış zevki sunuyor? WW'nin Türkçe olmaması önemli değil.

WW, ilk çıktığı zamanlar sürekli yaptıkları etkinliklerle oyun içi ücretli para birimini (Adını unuttum.) ve itemleri fazlasıyla ücretsiz bir şekilde dağıtıyordu. Yeni karakter ve silahları açmak daha kolaydı. Şu an nasıl bilmiyorum. Ama Genshin aktif olarak oyuncuyu sömürmekten başka bir şey yapmıyor. Her yeni gelen karaktere tonla para dökmek zorunda kalıyoruz.

Oynanış ve hikaye olarak bana göre Genshin daha güzel.

Wuthering Waves hikayeyi oynamayı sevmiyorsan ve karakterlerin tasarımlarını vs. önemsiyorsan çok güzel bir oyun. Combat animasyonları da mükemmel. Wish sayısı da gayet iyi.

Genshin Impact bu ara aşırı düşüşte. Verdikleri Wish sayısı aşırı az, F2P olarak 1 karakteri koskoca bir yamada garantileyemiyorsun bile. Ayrıca hikayeler çok uzun ve geçilmiyor.

WW, ilk çıktığı zamanlar sürekli yaptıkları etkinliklerle oyun içi ücretli para birimini (Adını unuttum.) ve itemleri fazlasıyla ücretsiz bir şekilde dağıtıyordu. Yeni karakter ve silahları açmak daha kolaydı. Şu an nasıl bilmiyorum. Ama Genshin aktif olarak oyuncuyu sömürmekten başka bir şey yapmıyor. Her yeni gelen karaktere tonla para dökmek zorunda kalıyoruz.

Oynanış ve hikaye olarak bana göre Genshin daha güzel.
WW ücretli para birimlerini hiçbir zaman ücretsiz dağıtmadı, bu yanlış bir bilgi. İlk yamalarda sürekli 10 wish veriyorlardı ve hala veriyorlar. Bu yamanın başında da mailden direkt olarak 10 wish verildi.

Ben oyunu açık betadan beri oynuyorum, hiçbir zaman bir eventle bedava Lunite verilmedi. Ücretsiz 5* karakterler verildi, Astrite verildi, Standart silahlar verildi ama parayla alınan Lunite verilmedi. (İndirimlerle çok ucuza alınabiliyordu ama sonuçta yine para yatırılması gerekiyordu. Şu an da yeni gelen skinler için indirim kartı verdiler oyun içi.)

Şunu da belirtmem lazım, Hoyoverse oyunlarında powercreep çok saçma derecelerde fazla. Wuthering Waves'in 1.x karakterleri ile hala rahat content dönülebiliyorken Genshin'in 1.x karakterlerini şu an kullanamıyoruz bile. (Diluc hariç, Xianyunla baya upgrade aldı ama sonuçta karaktere bağlı.) Yeni gelecek olan karakter Skirk de Escoffier'e bağlı mesela. Karakterleri hem çok powercreepliyorlar hem de desteklere bağlıyorlar.

Şu an oynanış açısından Wuthering Waves neredeyse 7, 8 gömlek üsttür.

Keza karakter tasarımları, açık dünyasını keşfedebilme olanakları, dövüş sistemi (daha iyi bir gacha oyun görmedim dövüşleri böyle olan. Belki aynı firmanın oyunu olan punishing gray Raven eşit olabilir.) Ve diğer tüm şeylerde wuthering fersah fersah üstün. Ayrıca oyunun verdiği bol ödüller ve F2p kullanıcı dostu olması da cabası.

Genshin F2p ve zamanı az olan insanların oyunu olmaktan çıkalı çok oldu, açık dünyasının keşfi Wuwa'dan sonra resmen eziyet gibi. Dövüş sistemi de maalesef çok eski, basit ve kalitesiz geliyor artık.

Geliştiricilerin cömert olması, skip tuşunun olması, dövüş mekaniklerinin aşırı güzel, akıcı ve keyifli olması, 4 yıldız karakterlerin bile çok güzel tasarıma sahip olması ve daha sayabileceğim bir sürü sebepten ötürü şu anda Wuthering Waves önde.

Genshin bize çok güzel zamanlar yaşattı, Zelda'nın tüm formülünü kopyalayıp mükemmel bir şekilde bize sundu ama şirketin para hırsı oyunu şu dönemde maalesef en düşük zamanlarına kadar getirdi ve artık tamamen yarı çocuklar yarı da hayatsızlar için (hakaret anlamında demiyorum.) Bir oyuna dönüşmüş durumda.

Wuwa'da bu eksilerin farkında olup Genshin'i kopyalayarak en kötü yanları en iyi yanlara dönüştürdü ve bana kalırsa Star Rail'den sonra en iyi gacha oyunudur.

Yanlış hatırlıyor gibisin dostum, para birimini ücretsiz vermedi ama Event wishlerini fazlasıyla dağıttılar.

Wuwa'da bu eksilerin farkında olup Genshin'i kopyalayarak en kötü yanları en iyi yanlara dönüştürdü ve bana kalırsa Star Rail'den sonra en iyi gacha oyunudur.
Star Rail de biraz düşmeye başladı, yıldönümü yamasında normalde 130-140 wish vermeleri gerekirken 120 wishi zor verdiler. Genshin'i saymıyorum bile. İnsanları ZZZ'ye yöneltip diğer oyunları batırmaya mı çalışıyorlar anlamadım gitti. Wuthering Waves'in hem gacha mekaniği daha iyi, 80 wishte karakter garanti ve silahlarda 50/50 mantığı yok, hem de çok wish dağıtıyorlar.

Ayrıca gachaları tam 50/50'de değilmiş. Dev ekibi bunu da açıklamıştı. Kazanma olasılığı daha yüksek.

Ayrıca gachaları tam 50/50'de değilmiş. Dev ekibi bunu da açıklamıştı. Kazanma olasılığı daha yüksek.

Bu konuya katılıyorum 50/50 hiç kaybetmedim oyun çıktığından beri oynarım, bir ara bu mekaniği kaldırdılar sanıyordum.

Hsr'ı sevme sebebim aslında oynanışının çok rahat olması ve sıra tabanlı bir sisteme sahip olmasına rağmen hızlı bir oyun stili olması aslında. Bu arada yanlış bilmiyorsam şu anda en çok oynanan gacha oyunu da hsr olmalı, Genshin'i geçti diye hatırlıyorum.

Genshin'de artık sömürü moduna geçti. Tasarımların da üstünde pek durmuyorlar ve ben hikayesinin de sadece başlarda iyi olduğunu, özellikle orta kısımdan sonra berbat bir durumda olduğunu düşünen tayfadanım, özellikle storyline başlangıçtan son kısma kadar berbat bir halde, bomboş diyaloglar, sonra ekledikleri epik sahneler ve sinematiklerle toplamaya çalışıyorlar insanlar da skip gibi bir seçenek olmadığı için mecbur devam ediyor.

Ben şu saatten sonra Genshin'in durumunun düzeleceğini sanmam, var olan ve var olmaya devam edecek para kazandıkları çok büyük bir kitle var. Oyun ne kadar kötü giderse gitsin para yatırmaya, oynamaya devam ediyorlar örnek;

Her yeni gelen karaktere tonla para dökmek zorunda kalıyoruz.

Yanlış anlama dostum.

Bu yüzden Wuwa'dan devam. :LOL:

Genshin bize çok güzel zamanlar yaşattı, Zelda'nın tüm formülünü kopyalayıp mükemmel bir şekilde bize sundu ama şirketin para hırsı oyunu şu dönemde maalesef en düşük zamanlarına kadar getirdi ve artık tamamen yarı çocuklar yarı da hayatsızlar için (hakaret anlamında demiyorum.) Bir oyuna dönüşmüş durumda.
Tam olarak bu ya. Natlan'la beraber özellikle çok çöktü oyun. QoL updateler olsun ya da mekaniksel olsun güncellemeler kağnı hızıyla geliyor ve açıkçası oyun çok "outdated" hissettiriyor. Verdikleri wishler azaldı, gelen yeni bölge sayısı azaldı yani şu an AR60 olup güncelde olan birinin oynayacağı hiçbir şey yok. Hikaye de bir türlü ilerlemiyor yani her sene bir defa Dainsleif'i önümüze atıp hadi bizden bu kadar deyip bırakıyorlar çok baydı. Ben bile 5.3'ten sonra bıraktım oynamayı. WuWa oysa sürekli yeni güncellemeler getiriyor. İlk günden beri oynuyorum WuWa'yı ve şu an çok başka bir seviyeye geldi ilk güne kıyasla.

Bu konuya katılıyorum 50/50 hiç kaybetmedim oyun çıktığından beri oynarım, bir ara bu mekaniği kaldırdılar sanıyordum.

Hsr'ı sevme sebebim aslında oynanışının çok rahat olması ve sıra tabanlı bir sisteme sahip olmasına rağmen hızlı bir oyun stili olması aslında. Bu arada yanlış bilmiyorsam şu anda en çok oynanan gacha oyunu da hsr olmalı, Genshin'i geçti diye hatırlıyorum.

Genshin'de artık sömürü moduna geçti. Tasarımların da üstünde pek durmuyorlar ve ben hikayesinin de sadece başlarda iyi olduğunu, özellikle orta kısımdan sonra berbat bir durumda olduğunu düşünen tayfadanım, özellikle storyline başlangıçtan son kısma kadar berbat bir halde, bomboş diyaloglar, sonra ekledikleri epik sahneler ve sinematiklerle toplamaya çalışıyorlar insanlar da skip gibi bir seçenek olmadığı için mecbur devam ediyor.

Ben şu saatten sonra Genshin'in durumunun düzeleceğini sanmam, var olan ve var olmaya devam edecek para kazandıkları çok büyük bir kitle var. Oyun ne kadar kötü giderse gitsin para yatırmaya, oynamaya devam ediyorlar örnek;

Yanlış anlama dostum.

Bu yüzden Wuwa'dan devam. :LOL:
Hocam ben de 1 kez kaybettim onda da 3 pityde kaybettim. Şu an Cartethyia almaya çalışıyorum. Aylıklarla silaha atarken 2 pityde 2 kez silah aldım. Oyun hem çok iyi hem de çok şanslıyım, bu yüzden aşırı zevk alıyorum.