Merhaba, bundan önce birçok GNU/Linux dağıtmı kullanmıştım (Fedora, Arch, Debian, Ubuntu, Open Suse) gibi. Bir farklılık ve yeni şeyler öğrenmek için Gentoo Linux kurmayı düşünüyorum. Önerir misiniz? Kurulum ve birçok işlemlerde her şey compile edildiği için bilgisayarımın sistem özelliklerinin yeterli olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca bu Gentoo kurulum işleminde hiç tecrübeli olmadığım için güzel bir kaynağa ihtiyacım var.
Ön sözler ve giriş Öncelikle hepinize merhabalar! Geçen hafta içinde sırf eğlence olsun diye bilgisayarımdaki Arch ve Windows'un yanına KDE Gentoo kurdum. İlk seferinde kurduktan hemen sonra sildim ve ertesi gün bu çok hoşuma gittiği için ikinci kez kurdum (Sanal makine değil kendi bilgisayarıma...
Gentoo yeni seyler ogrenmek istiyorsan birebir veya eger standart linux kalibi ihtiyaclarini tam karsilamiyorsa daha fazla ozgurluk, daha fazla guvenlik, daha fazla performans, daha fazla stabilite, guncellik, fixleri daha hizli almak veya kaynak kod uzerinde daha pratik degisiklik yapmak gibi beklentilerin varsa gunluk kullanim icin de harika bir dagitimdir.