Mehmet Can Vardar

Başarılı
Yer
İzmir, Türkiye
Merhaba, bundan önce birçok GNU/Linux dağıtmı kullanmıştım (Fedora, Arch, Debian, Ubuntu, Open Suse) gibi. Bir farklılık ve yeni şeyler öğrenmek için Gentoo Linux kurmayı düşünüyorum. Önerir misiniz? Kurulum ve birçok işlemlerde her şey compile edildiği için bilgisayarımın sistem özelliklerinin yeterli olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca bu Gentoo kurulum işleminde hiç tecrübeli olmadığım için güzel bir kaynağa ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Kullanacaksan bu soruyu zaten en başında sormaman lazım. Soruyorsan cevap maalesef hayır.

Kurcalamak yeni şeyler öğrenmek için kullanırsın ama günlük kullanımda seni aşabilir. Bununla uğraşmak vakit kaybı. Kişisel düşüncem bu.

Programlama için Linux öğreneceksen Debian oldukça yeterli.

Son düzenleme:
Kullanacaksan bu soruyu zaten en başında sormaman lazım. Soruyorsan cevap maalesef hayır.

Kurcalamak yeni şeyler öğrenmek için kullanırsın ama günlük kullanımda seni aşabilir. Bununla uğraşmak vakit kaybı. Kişisel düşüncem bu.

Programlama için Linux öğreneceksen Debian oldukça yeterli.
Öğrenmek değil zaten 3 senedir aktif olarak Yazılım Geliştiricisi olarak çalışıyorum. Yeni şeyler deneyimlemek için Gentoo Linux düşünmüştüm.

Merhaba, neden olmasın gayet düzel bir dağıtımdır.

Ayrıca bu Gentoo kurulum işleminde hiç tecrübeli olmadığım için güzel bir kaynağa ihtiyacım var.
Kurulum için benim rehberimi kullanabilirsiniz.

Gentoo yeni seyler ogrenmek istiyorsan birebir veya eger standart linux kalibi ihtiyaclarini tam karsilamiyorsa daha fazla ozgurluk, daha fazla guvenlik, daha fazla performans, daha fazla stabilite, guncellik, fixleri daha hizli almak veya kaynak kod uzerinde daha pratik degisiklik yapmak gibi beklentilerin varsa gunluk kullanim icin de harika bir dagitimdir.

Gentoo çok uğraştırdığı için EndeavourOS yükledim Hyprland ile.

Dosya Ekleri

• IMG_2723.webp
    IMG_2723.webp
    118,8 KB · Görüntüleme: 155