Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Qnix

Üstün
Makaleler
4
Merhabalar, Gentoo kurulumumda internete bağlanırken problem yaşıyorum. Öncelikle linux-firmware paketi yüklü. Cihazımdaki broadcom kart için net-wireless/broadcom-sta adlı paketi de yükledim. dhcpcd yerine NetworkManager kullanıyorum. Terminale nmtui yazdığım zaman internete bağlanamıyorum, NetworkManager ağları listelemiyor. hem systemd hem de openrc için durum aynı. Bu sorunu nasıl çözerim?

Çözüm
Generic kernel ile dene, kendin konfigüre ettiysen Broadcom'un sahip olduğun kart için kernel desteğini aktifleştirmen lazım. wireless-regdb ve b43-firmware 'i de kuruver.
NetworkManager'in etkinleştirilmesi gerekiyor. Etkinleştirdiyseniz hala bir şifre yöneticisine ihtiyacınız var, şifre yöneticisi olmadan Wi-Fi'a bağlanamazsın. iwd veya wpa_supplicant, bu ikisinden birini edinmen lazım. wpa_supplicant daha iyi ve daha stabil. NetworkManager kurduysan onun da kurulmuş olması lazım.

wpa_supplicant yüklemek çözüm olmadıysa veya zaten yüklüyse şu sorulara cevap vererek daha fazla çözüm üretebilir veya yol belirleyebiliriz; Bir de genkernel mi kullandın yoksa distribution kernel mi? Wi-Fi kartın nedir? Bunları da yazar mısın?

NetworkManager'in etkinleştirilmesi gerekiyor. Etkinleştirdiyseniz hala bir şifre yöneticisine ihtiyacınız var, şifre yöneticisi olmadan Wi-Fi'a bağlanamazsın. iwd veya wpa_supplicant, bu ikisinden birini edinmen lazım. wpa_supplicant daha iyi ve daha stabil. NetworkManager kurduysan onun da kurulmuş olması lazım.

wpa_supplicant yüklemek çözüm olmadıysa veya zaten yüklüyse şu sorulara cevap vererek daha fazla çözüm üretebilir veya yol belirleyebiliriz; Bir de genkernel mi kullandın yoksa distribution kernel mi? Wi-Fi kartın nedir? Bunları da yazar mısın?
Dist kernel hocam. Handbookdan ilerleyerek dediğiniz gibi tekrar kurayim. Bu arada wifi kartı:

Broadcom BCM943228HMB 802.11abgn 2x2 Wi-Fi Adapter

Şunları yap bakalım.

mkdir /run/wpa

ip link çıktısına göre wlan0, wlp3s0 veya ne yazıyorsa
wpa_supplicant -iwlan0 -c /dev/null -B -O /run/wpa

wpa_cli -p /run/wpa

scan
Bitene kadar bekle

scan_results

wireless-tools isimli paketin içinde geliyor iwconfig. Emerge ile önce wireless-tools'u edin.
Hocam çıktı şu şekilde:
lo no wireless extensions.
enp5s0 no wireless extensions.

Şunları yap bakalım.

mkdir /run/wpa

ip link çıktısına göre wlan0, wlp3s0 veya ne yazıyorsa
wpa_supplicant -iwlan0 -c /dev/null -B -O /run/wpa

wpa_cli -p /run/wpa

scan
Bitene kadar bekle

scan_results
Maalesef hocam bu yöntem de olmadı.

Generic kernel ile dene, kendin konfigüre ettiysen Broadcom'un sahip olduğun kart için kernel desteğini aktifleştirmen lazım. wireless-regdb ve b43-firmware 'i de kuruver.

Çözüm