Her ne kadar en son disk şişmesi gibi sorunlardan bahsetmiş olsam da, Arch Linux'ta 1. yılımı doldurdum ve artık yeni şeyler arıyorum. Gentoo Linux bunun için sağlam bir araç olacak.

SSD dolarsa dolsun, sistem güncellemesi için 12 saat bekleyeyim, umurumda değil.

Gentoo'ya geçiş yapacağım. Bilmem gerekenler neler?

Geçme bence. Gerçekten 12 saat çekilecek şey değil, Ryzen R5 5600'le 1 saat falan sürüyor en basitinden tarayıcı derlemek. Binary paketler kullanacaksanız zaten Arch'da kalın. Eğer ağır optimizasyonlar ve her alanda en hızlı olmak için çabalayan performans odaklı bir distro arıyorsanız CachyOS'a bakın.

Geçme bence. Gerçekten 12 saat çekilecek şey değil, Ryzen R5 5600'le 1 saat falan sürüyor en basitinden tarayıcı derlemek. Binary paketler kullanacaksanız zaten Arch'da kalın. Eğer ağır optimizasyonlar ve her alanda en hızlı olmak için çabalayan performans odaklı bir distro arıyorsanız CachyOS'a bakın.
Geçeceğim. Sistemimi parçasından parçasına, yazılımından koduna kadar düzenleyeceğim.

Diskleri sildim bile. Geri dönüş yok. Gentoo benim olacak.

İsmimim hakkını vereceğim.

Kolay gelsin o zaman. Herhangi bir sorun yaşamanız durumunda herhangi bir destekte bulunmayacağımı hatırlatmak isterim.
İsmimim hakkını vereceğim için desteği kendim sağlayan biri olacağım. Gentoo ile yolculuğum başlıyor. Nisanda yaptığım denemeden ders alındı.

Mutlu Son!
IMG_20250713_003930.webp

Son düzenleme:
Her ne kadar en son disk şişmesi gibi sorunlardan bahsetmiş olsam da, Arch Linux'ta 1. yılımı doldurdum ve artık yeni şeyler arıyorum. Gentoo Linux bunun için sağlam bir araç olacak.

SSD dolarsa dolsun, sistem güncellemesi için 12 saat bekleyeyim, umurumda değil.

Gentoo'ya geçiş yapacağım. Bilmem gerekenler neler?
Binary paketleri kullanarak kurabilirsin. Herseyi derlemek zorunda kalmazsin haliyle.

Binary paketleri kullanarak kurabilirsin. Herseyi derlemek zorunda kalmazsin haliyle.
Ben derlemeyi tercih ediyorum. Masaüstü bilgisayar + kernel iyileştirmeleri ve güçlü schedulerlar ile bilgisayarı kullanırken performans kaybı yaşamıyorum. Özellikle PGO, script hazırlanmış uygulamalarda performansı önemli ölçüde arttırıyor.