Evet. Gentoo disk alanı yemekten başka bir şey sunmadı bana. Arch'ı manuel kurup, initramfs olmadan dracut ile ukı açıp, zen kernel ile kullanmak daha mantıklı yemin ediyorum. Gentoo sanal makinede kullanılacak bir şeymiş.
162GB alana 7 tane gentoo kurabilirsin.

SSD'nin helvasını sen yapacaksan olur :D.
Gerçekten Gentoo SSD düşmanı benim gözümde. Ama dışında sorun yok. Şuan Arch kullanıyorum ve Gentoo'dan daha fazla paket kurmama rağmen anca 180GB boşta kaldı.
Gentoo'da paketlerin kaynak kodlari indirliyor, paketlere gore daha buyuk olurlar. Arch Linux'te sadece paketleri indiriyorsun. Kaynak paketlerini isin bitince silebilirsin veya Gentoo'da binary paketleri kullanabilirsin. SSD icin korkmaya gerek yok kolay kolay bir insanin omru pert etmeye yetmiyor eger orta ustu bi disk ise.

Gentoo'da paketlerin kaynak kodlari indirliyor, paketlere gore daha buyuk olurlar. Arch Linux'te sadece paketleri indiriyorsun. Kaynak paketlerini isin bitince silebilirsin veya Gentoo'da binary paketleri kullanabilirsin. SSD icin korkmaya gerek yok kolay kolay bir insanin omru pert etmeye yetmiyor eger orta ustu bir disk ise.

Ya aslında evet ondan dolayı sürekli repo şişiyor, bu da SSD'nin canını okuyor. Ek olarak ufacık bir sistem ayarını değiştirdiğimde bütün sistemi yeniden derlemem gerektiği yerde bıraktım Gentoo'yu. Bir ekran kartı değiştirmek için 10 saat bekledim mübarek. Bir de her yeni driver geldiğinde bunu sürdürmem gerektiği göz önüne alınınca ☠️

Ek olarak ufacık bir sistem ayarını değiştirdiğimde bütün sistemi yeniden derlemem gerektiği yerde bıraktım Gentoo'yu.
Hicbir zaman butun sistemi yeniden derlemen gerekmez, biraz hakimiyetin oldugunda herseyi kilifina uydurursun.
Bir ekran kartı değiştirmek için 10 saat bekledim mübarek
Bu hic normal degil 5-10 dakikayi gecmemesi lazim. Bir yerlerde bir sikinti vardir.
Bir de her yeni driver geldiğinde bunu sürdürmem gerektiği göz önüne alınınca ☠️
Boyle bir sey de yok, yeni driver geldiginde Nvidia ise kurar gecersin. Intel veya AMD ise her kernel updatede yeni surucu kendiliginden kuruluyor zaten.

Hicbir zaman butun sistemi yeniden derlemen gerekmez, biraz hakimiyetin oldugunda herseyi kilifina uydurursun.

Bu hic normal degil 5-10 dakikayi gecmemesi lazim. Bir yerlerde bir sikinti vardir.

Boyle bir sey de yok, yeni driver geldiginde Nvidia ise kurar gecersin. Intel veya AMD ise her kernel updatede yeni surucu kendiliginden kuruluyor zaten.
Hocam kurup geçmesi zaten 1 saati buluyor işte. Dediğim gibi Gentoo benim için gündelik hayat sistemi değilmiş. Ama sıralama yapacak olsaydım Gentoo %100 en üstte olurdu Arch ile beraber.