AVG ve Avast olayı çok komik bence. Tamamen aynılar ama 2 farklı uygulama gibi satıyorlar. :D

Tasarım olarak AVG daha güzel geldi bana. Şu anda onu kullanıyorum. 2 ay bedava veriyor.

Şu anda Norton'un çatı şirketi gen Digital'e ait olduğunu biliyorum dostum, bu geçmişini değiştirmiyor ama.

Avast, Nortona bağlı olduğu için şu anda öyle veri satma gibi olayları yapamaz. Geçmiş, geçmişte kalır.

Herhangi bir antivirus tier list'ine bakarsan Microsoft Defender'ın Avast'tan kaç kat daha başarılı olduğunu görebilirsin. Avast hep en alt katmanlarda. Ayrıca penetrasyon testlerinde Avast'ın daha kolay bir şekilde bypass edilebildiğini çok gördüm.

@Helox Beğenmedim atmak yerine araştırabilirsin dostum.

Aynen o yüzden Ransomware testlerinde Avast önde. Ayrıca Defender gibi bir eicar testiyle bugda kalmıyor.

Bu siteden bakarsan Defender'in ne denli rezalet olduğunu görebilirsin.

Aynen o yüzden Ransomware testlerinde Avast önde. Ayrıca Defender gibi bir eicar testiyle bugda kalmıyor.

Üstte aynı siteyi gönderen arkadaşa yazdığımı okuyabilirsin dostum.

Tamam site neyse ama kendi deneyimlerim de var. Eicar test dosyasını kendi makinemde yapınca siliyor ama silemedim diyor. Ancak Avast'ta böyle bir hatayla karşılaşmadım. Deneyebilirsin sende.

Yani normalde avler dosyayı sildim derler ama silemezler. Defender siliyor ama hala silemedim diyor ayrı bir kafa yani.

False positive tarafında dosya olarak Defender, site olarak Avast aşırı false positive veriyor. En iyisi bence BitDefender'dir. Üzerine av tanımam. Tabii bunu bana 2021 veya 22 de sorsaydınız net Kaspersky derdim.

Ayrıca 500 değil 10.000 dosya test ediliyor malware tarafında. Av comparativesde.

Defender aslında rezalet değil; Can Değer bununla ilgili güzel videolar çekti. Avast ise fazla ağır bir antivirüs ve bulduğu şeyler false positive olsa bile bunları çalıştırmanıza izin vermeyebiliyor. Çalıştırsa bile sürekli bildirim gösterip duruyor. Ne kadar ucuz ya da iyi bir gerçek zamanlı korumaya sahip olsa da tercih etmem; direkt Norton kullanın daha iyi.

Şimdi Avastsa baksan önermiyor çünkü veri toplamakta diye ben anlamıyorum Türkiye'nin geçmişi gitsen MERNİS bilgiler sızıntı uğralamıştı adamlar p'nel sayesinde adamların MERNİS bilgiler bakabiliyor Avast kötü diyemem iyi diyerim size Avast ya da Kaspersky indirme kalmış.
Gelişme korumasa Kaspersky
Yeterli korumasa Avast

Son düzenleyen: Moderatör:
Defender aslında rezalet değil; Can Değer bununla ilgili güzel videolar çekti. Avast ise fazla ağır bir antivirüs ve bulduğu şeyler false positive olsa bile bunları çalıştırmanıza izin vermeyebiliyor. Çalıştırsa bile sürekli bildirim gösterip duruyor. Ne kadar ucuz ya da iyi bir gerçek zamanlı korumaya sahip olsa da tercih etmem; direkt Norton kullanın daha iyi.

Birincisi Avast ağır değil. BitDefender'den hafif. Tüm dosyaları tara tiki var onu seçince ağırlaşıyor.
İkincisi false positive olarak Norton çok daha beceriksiz.
Üçüncüsü Can değeri bende izlerim ama kendi deneyimlerime dayanarak Defender'in buga girdiğini ve bana sürekli altta kırmızı bildirimle ben virüsü silmedim dediğini görüyorum. Tamam Defender virüsü silebiliyor ancak hem kolay bypass ediliyor, hem silemedim diye uyarı veriyor, hem de Ransomware tarafı zayıf.

Şimdi Avastsa baksan önermiyor çünkü veri toplamakta diye ben anlamıyorum Türkiye'nin geçmişi gitsen MERNİS bilgiler sızıntı uğralamıştı adamlar p'nel sayesinde adamların MERNİS bilgiler bakabiliyor Avast kötü diyemem iyi diyerim size Avast'ya da Kaspersky indirme kalmış.
Gelişme korumasa Kaspersky
Yeterli korumasa Avast

Ben ikisi arasından net Kaspersky yüklerim ki 3 sene aktif kullandım ama sistemimde mavi ekran hatası yarattığı için mecburen Avast kullanıyorum. 2-3 ay Windows Defender kullandım ve asla bana uygun değil. Admin pek güven veremiyor maalesef.

Birincisi Avast ağır değil. BitDefender'den hafif. Tüm dosyaları tara tiki var onu seçince ağırlaşıyor.
İkincisi false positive olarak Norton çok daha beceriksiz.
Üçüncüsü can değeri bende izlerim ama kendi deneyimlerime dayanarak Defender'in buga girdiğini ve bana sürekli altta kırmızı bildirimle ben virüsü silmedim dediğini görüyorum. Tamam Defender virüsü silebiliyor ancak hem kolay bypass ediliyor, hem silemedim diye uyarı veriyor, hem de Ransomware tarafı zayıf.

Ben ikisi arasından net Kaspersky yüklerim ki 3 sene aktif kullandım ama sistemimde mavi ekran hatası yarattığı için mecburen Avast kullanıyorum. 2-3 ay Windows Defender kullandım ve asla bana uygun değil. Admin pek güven veremiyor maalesef.

Kendim birkaç aydır Norton kullanıyorum bir tane false positive uyarı vermedi. Bir de Norton 360 For Gamers veya Kaspersky deneyin Avast'ın daha ağır olduğunu anlıyacaksınız.

Kendim birkaç aydır Norton kullanıyorum bir tane false positive uyarı vermedi. Bir de Norton 360 For Gamers veya Kaspersky deneyin Avast'ın daha ağır olduğunu anlıyacaksınız.

Kaspersky 3 sene kullandım ve mavi ekran hatası almasaydım hala kullanmaya devam edecektim yazdığımı okumadınız sanırım. Ağırlık tarafında Avast hafif orta arası. Norton ise resmi sitelerde tabii ki F/P vermez. Ben korsan sitelere çok haşir neşir olduğum için nerelerde ne hatalar yaptığını görüyorum. Hatta konu bile açmıştım Recep hocam demişti. Norton Power Eraser yüklü cihazımda. Normal Norton'u deneyemedim kart istiyor diye üşendim bir tık. Bir de bazı müzik sitelerini ingelliyordu. Kaspersky zamanında aynı sitenin virüs indirmesini durduruyordu ancak sitenin güzelliklerinden yararlanmama da mani olmuyordu:D. Kaspersky iyiydi de işte ah. Ayrıca kaspersky kullanacak olanlar malum siteyi de engellemeye başlamış herhalde onu istisnaya alın:D.