Avast yazılımını oldum olası sevmem. Kendini zamanında virüs görüp silebilen bir programdı. Kaspersky kesinlikle öneriliyor. Avast gibi yanlış veriler sunmaz.
(İnterneti iyi kullanmayı bilen biriyseniz direkt herhangi bir antivirüs de kullanmanıza gerek yok. Kendim 10 yıldan fazladır kullanmıyorum ve hiçbir bilgisayarıma da henüz virüs bulaşmadı.)

Ben her ay Kaspersky Premium'u çöp mail oluşturup bedavadan 5 cihaza alıyorum. Bu bir açık mı yoksa her mail için deneme sürümüne izin veriyorlar mı? Çok harika bir olay.

Ben avast kullanıyorum. İzinsiz veri silinmesini engelliyor. Mesela tanınmayan bir uygulama uninstallı çalıştırdın hemen izin istiyor. Yakınlar birbirlerine. Ama reklam tarafı maalesef kötü. Bende premium var mesela pc yi açınca bazen ben şunu bunu yaptım falan diye özet çıkartıyor. Biraz kendini hissettiriyor. Kaspersky çoğu zaman kendini dahi unutturuyor. Koruma tarafında ikisi de bence biraz başarısız. Sistem el verse bitdefender kullanırım. Zero day attack gibi durumlarda bayağı başarılı.