Loutermilch 127

Bilgin
Hem doğuştan dişlerim beyaz olmadığı, hem daha 12 yaşımda sigaraya başlamam, hem de çok fazla kahve ve çay içmemden dolayı dişlerim sarı. Ağız hijyenime ne kadar dikkat etsem de yine hiçbir işe yaramıyor. Artık sigarayı bıraktım, kahve ve çayı da azaltmaya çalışıyorum. İşin sonunda zaten doktorda beyazlattırmam gerekeceğinin farkındayım fakat o zamana kadar kullanabileceğim yöntemler var mıdır? Çok popüler olan Marvis diş macunu gerçekten bir işe yarıyor mu mesela? Bu konuda bildiğiniz şeyleri paylaşabilirseniz sevinirim.

Gerçek dişler pür beyaz değildir. Dişiniz doğrudan sağlıklı olsa bile durum bu şekildedir, sarıya kaçan bir beyaza sahiptir. Filmlerde veya reklamlarda gördüğünüz dişler ya kimyasalla beyazlatılmıştır, ya kaplamadır, ya da montajdır. Ağız bakımınıza dikkat etmenize ve dişleriniz sağlıklı olmasına rağmen dişlerinizin beyazlığından memnun değilseniz dişçiye gidip beyazlatabilirsiniz, kimyasallarla şu anki halinden daha beyaz hale getirebilirler. Ancak kendi evinizde yapabileceğiniz çok bir şey yok, karbonat/tuz falan gibi şeyleri asla denemeyin daha kötü yapar dişinizi.

Gerçek dişler pür beyaz değildir. Dişiniz doğrudan sağlıklı olsa bile durum bu şekildedir, sarıya kaçan bir beyaza sahiptir. Filmlerde veya reklamlarda gördüğünüz dişler ya kimyasalla beyazlatılmıştır, ya kaplamadır, ya da montajdır. Ağız bakımınıza dikkat etmenize ve dişleriniz sağlıklı olmasına rağmen dişlerinizin beyazlığından memnun değilseniz dişçiye gidip beyazlatabilirsiniz, kimyasallarla şu anki halinden daha beyaz hale getirebilirler. Ancak kendi evinizde yapabileceğiniz çok bir şey yok, karbonat/tuz falan gibi şeyleri asla denemeyin daha kötü yapar dişinizi.
Pür beyaz bir beklentim olmasa da şuan olması gerekenden daha sarı olduğuna eminim. Bu genetik nasıl denk geldiyse biraz üstü meth bağımlısı dişi zaten. Doktora beyazlattırmaktan başka bir yol yok diyorsunuz yani.

Hem doğuştan dişlerim beyaz olmadığı, hem daha 12 yaşımda sigaraya başlamam, hem de çok fazla kahve ve çay içmemden dolayı dişlerim sarı. Ağız hijyenime ne kadar dikkat etsem de yine hiçbir işe yaramıyor. Artık sigarayı bıraktım, kahve ve çayı da azaltmaya çalışıyorum. İşin sonunda zaten doktorda beyazlattırmam gerekeceğinin farkındayım fakat o zamana kadar kullanabileceğim yöntemler var mıdır? Çok popüler olan marvis diş macunu gerçekten bir işe yarıyor mu mesela? Bu konuda bildiğiniz şeyleri paylaşabilirseniz sevinirim.

Elektronik diş fırçası bayağı beyazlatıyor. Manuelde bu kadar beyaz görmemiştim. Bir de beyazlatma bantları var, başka da yapabileceğiniz bir şey yok. Bir dişçiye gidip temizlettirebilirsiniz belki.

Evde uygulanacak şeyler pek işe yaramaz, kayda değer bir beyazlık için doktora gitmek gerek, onu da iyi araştırıp gidin dişe uzun vadede zarar verecek bir işlemse yaptırmayın, sadece temizlik yaptırın.

Elektronik diş fırçası bayağı beyazlatıyor. Manuelde bu kadar beyaz görmemiştim. Bir de beyazlatma bantları var, başka da yapabileceğiniz bir şey yok. Bir dişçiye gidip temizlettirebilirsiniz belki.
Evde uygulanacak şeyler pek işe yaramaz, kayda değer bir beyazlık için doktora gitmek gerek, onu da iyi araştırıp gidin dişe uzun vadede zarar verecek bir işlemse yaptırmayın, sadece temizlik yaptırın.
Teşekkür ederim.

Diş macunlarının meselesi büyük yalan ya. Doğuştan dişin sarımtırak yerine beyaza yakın olsa ve zamanla sarılaşmış olsa belki bir nebze derim de normalde işe yaramaz. İstediğin diş beyazlatma doktoruna da git bunların saçmalık olduğunu söylerler. Al marketten birini kullan geç diyorlar.

Diş macunlarının meselesi büyük yalan ya. Doğuştan dişin sarımtırak yerine beyaza yakın olsa ve zamanla sarılaşmış olsa belki bir nebze derim de normalde işe yaramaz. İstediğin diş beyazlatma doktoruna da git bunların saçmalık olduğunu söylerler. Al marketten birini kullan geç diyorlar.
Yok ya, öyle değil. Beyazlatıcılar safsata; yok kömürlü, yok kimyasallı ama Oral-B'nin hassas diş macunları güzel. Yakmıyor.