Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Girmez. Ghosting panel kalitesine göre bir sorun. Üretimden ya da sonradan oluşan bir sorun değil.
Bu Samsung'un Odyssey serisi neden bu kadar çok arıza çıkarıyor? Halbuki ekran üretimine geçen pazartesi başlamış bir firma da değil. Aynı seriye sahip bir monitörüm benim de çöp olmuştu. Biraz araştırdığımda da sorun yaşayan insan sayısının da bir hayli fazla olduğunu gördüm.

Önerilirken iki kere düşünülmesi gereken bir seri Odyssey.

Bu Samsung'un Odyssey serisi neden bu kadar çok arıza çıkarıyor? Halbuki ekran üretimine geçen pazartesi başlamış bir firma da değil. Aynı seriye sahip bir monitörüm benim de çöp olmuştu. Biraz araştırdığımda da sorun yaşayan insan sayısının da bir hayli fazla olduğunu gördüm.

Önerilirken iki kere düşünülmesi gereken bir seri Odyssey.

G3 modelinde zaten ghosting sorunu bilinen bir şey bu yüzden araştırılarak kronik sorunlu cihazlardan uzak durulmalı. Bu olay bir arıza değil G3'ün panelinden kaynaklı bir sorun.

Bu model kronik sorunlu demek doğru değil teknik olarak, asıl sorun uygun fiyatlı olmaya çalışan VA panellerde maalesef. Uygun fiyatlı olduklarından bu skalada olan modellerin çoğu ghosting yapıyor, overdrive ile bir nebze hafifleyebilseniz bile ayarlar ile o kadar yavaş paneller ki yine göz görecek onu...

Bu monitörleri Samsung gibi birçok marka da satıyor LG gibi ama Samsung en bilineni.

Bu model kronik sorunlu demek doğru değil teknik olarak, asıl sorun uygun fiyatlı olmaya çalışan VA panellerde maalesef. Uygun fiyatlı olduklarından bu skalada olan modellerin çoğu ghosting yapıyor, OverDrive ile bir nebze hafifleyebilseniz bile ayarlar ile o kadar yavaş paneller ki yine göz görecek onu...

Bu monitörleri Samsung gibi birçok marka da satıyor LG gibi ama Samsung en bilineni.

LG de bu sorunu azaltmak için bir ayar var aslında. Onu 1 kademe altta tutunca normalleşiyor.

LG de bu sorunu azaltmak için bir ayar var aslında. Onu 1 kademe altta tutunca normalleşiyor.
Samsung markasının yavaş VA panellerinin LG versiyonu olarak çıkarılmış bir modelden bahsediyoruz. Markalar bu monitörleri yüksek hz ve uygun fiyatlı oluşundan alıcı kitlesinin olduğunu biliyor haliyle o da pay almak için çıkarıyor ve satıyor oysa markaları farklı olsa da paneller benzer. Yani ayarlar kafanızı karıştırmasın. Panellerin markası ve üreticisi farklıdır ama ikisi de 30 ms üzeri gtg verir ucuz VA panellerin meşhur olayı da budur, ne ayar yaparsan yap uygun fiyatlı bir VA Ghosting istemiyorsan almayacaksın der geçeriz biz alanlar basit bir dille anlasın diye. Yoksa VA panellerin hepsinde bahsettiğin o ayar var.

Samsung ve LG'i karşılaştırmak istemem ama sen söyledin diye benzer modellerini karşılaştırmam gerekirse LG bu linçten korunduğu için gereksiz bir uygun fiyatlı LG VA öven tayfa görüyorum ben, forumlarda ben bu kitleye direkt savaş açtım diyebilirim. Esasen size gerçeği söylemem gerekirse Samsung Odyssey G3 daha avantajlı LG'nin benzer fiyattaki VA panellerine göre çünkü LG Pivot stant bile koymuyor, hani G3 aldığında panelin kötü olduğunu anlıyorsun ama stantı yapmışlar diyorsun. Panel kısmında ikisi de alınmaz ama malzeme kalitesi ve stant dediğinde Samsung çok rahat yer LG'yi. Bunun sebebi belki de Samsung'un panel üreticisi olmasıdır.

Son düzenleme: