alphadriver

Üyecik
Çok önceden bir arkadaşım bilgisayarımın BIOS'unu güncellemişti şu an hangi sürümde olduğunu bilmiyorum ve son sürüme mi güncellemeliyim yoksa başka bir sürüme mi onu da bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Çok önceden bir arkadaşım bilgisayarımın BIOS'unu güncellemişti şu an hangi sürümde olduğunu bilmiyorum ve son sürüme mi güncellemeliyim yoksa başka bir sürüme mi onu da bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
1. Win + R tuşlarına bas.

2. dxdiag yazıp Enter’a bas.

3. Açılan DirectX Tanı Aracı penceresinde, Sistem sekmesinde "BIOS" satırında sürümünü görebilirsin.

İşlemciniz Athlon, APU değilse son sürüme güncelleyebilirsiniz, bazı Gigabyte anakartlarda ara sürüm kurmak gerekiyor BIOS versiyonlarında belirtilir.

Anakartınızın sol altında revizyon numarası vardır, doğru revizyona ait BIOS'u indirmeniz lazım.

@alphadriver

İşlemciniz Athlon, APU değilse son sürüme güncelleyebilirsiniz, bazı Gigabyte anakartlarda ara sürüm kurmak gerekiyor BIOS versiyonlarında belirtilir.

Anakartınızın sol altında revizyon numarası vardır, doğru revizyona ait BIOS'u indirmeniz lazım.

@alphadriver
Hocam, sizce bu anakart için son kararlı BIOS’u mu indirmeli, yoksa son beta sürümünü mü?

Kararlı sürüm çok eski değilse onu kurmak daha iyi olur, çok eskiyse son beta sürümü kurabilirsiniz, beta olması sorun çıkaracağı anlamına gelmez.

@metixve