Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

NexusTS

Yetkin
Makaleler
1
Selam arkadaşlar BIOS güncellemesi gelmişti ve BIOS'umu güncelledim haliyle BIOS ayarlarımda sıfırlandı TPM2.0 zaten açıktı ama iş Secure Boot'u açmaya gelince bir türlü açamadım.

CSM kapalı Secure Boot menüsüne geliyorum değişiklikleri yapıyorum fakat System mode kısmı kullanıcı olmuyor yönetimde kalıyor kullanıcıya geçmesi lazım videoları yapıyorum ama olmuyor BIOS sürümüyle alakası olabilir mi?

Gigabyte A320M-H Anakarta sahibim ve BIOS sürümümde F58a

Bir türlü açamadığım için Windows 10'a geçiş yaptım.

1720703255783.webp

Son düzenleme:
Ben sürüm düşürerek çözmüştüm güncelleme geldiyse kurayım hemen.

Hocam zaten F58b sürümü sorunlu o sürümde Secure Boot açılmıyor F57 sürümü sorunsuz olan sürüm şu an.
Ben de tekrardan deneyeceğim. Sonucu yazarım. Bu arada kullandığınız sürüm F58a imiş sürüm harfi değişti yani . Mesela benim pc de CSM kapatınca güvenli moda girmiyor PC bakalım bu sürüm o sorunu çözecek mi? Secure Boot açmanın anlamı kalmıyor bu yüzden. Muhtemelen RX 580 kaynaklı ama bilmiyorum.

Gigabyte anakartların bioslarının son sürümlerini biri troll amaçlı mı çıkardı acaba? Tüm anakartlarda mı son sürümde secure boot sorunu olur arkadaş?

Gigabyte anakartların bioslarının son sürümlerini biri troll amaçlı mı çıkardı acaba? Tüm anakartlarda mı son sürümde secure boot sorunu olur arkadaş?
Secure boot ile ilgili sıkıntı artık yok son sürümde hatta akıclık bile arttı yeni agesa güncellemesi ile. Yalnız ben secure boot zaten açamıyorum sebebi ise rx 580 den dolayı ben buna emin oldum yani. kart uefi desteklemiyor öyle gözüküyor ama desteklemiyor. Açtığımda da güvenli moda girmiyor pc. Zaten valorant cs filan oynamadığımdan pek de önemli değil benim için.

Secure boot ile ilgili sıkıntı artık yok son sürümde hatta akıclık bile arttı yeni agesa güncellemesi ile. Yalnız ben secure boot zaten açamıyorum sebebi ise rx 580 den dolayı ben buna emin oldum yani. kart uefi desteklemiyor öyle gözüküyor ama desteklemiyor. Açtığımda da güvenli moda girmiyor pc. Zaten valorant cs filan oynamadığımdan pek de önemli değil benim için.
Gigabyte herhangi bir anakart kullanan ve en son sürüme güncellemiş çoğu kişiden secure boot sorununu duyuyorum, Türk veya yabancı forumlar fark etmeksizin. Bundan dolayı genel bir sorun olduğunu düşündüm, ayrıca sizin sorununuz bence rx 580 den kaynaklı değil. Bunu da şuradan biliyorum, benim arkadaşımın rx 580 ekran kartı var ve valorant oynaması için tpm 2.0 ve secure boot desteğini bizzat ben açtım ve hali hazırda valorant oynayabiliyor. Bu yüzden sorununuz farklı gibi.

Gigabyte herhangi bir anakart kullanan ve en son sürüme güncellemiş çoğu kişiden Secure Boot sorununu duyuyorum, Türk veya yabancı forumlar fark etmeksizin. Bundan dolayı genel bir sorun olduğunu düşündüm, ayrıca sizin sorununuz bence RX 580 den kaynaklı değil. Bunu da şuradan biliyorum, benim arkadaşımın RX 580 ekran kartı var ve Valorant oynaması için TPM 2.0 ve Secure Boot desteğini bizzat ben açtım ve halihazırda Valorant oynayabiliyor. Bu yüzden sorununuz farklı gibi.

Sorun o değil Secure Boot tabii ki açılabiliyor Yeni sürümde de açıyorum. Ancak driver silmeye kalktığınızda ekrana görüntü gelmiyor ve PC yi düğmeden açmamız gerekiyor. Bunun da CSM yüzünden olduğunu keşfettim. GTX 960 da böyle bir problemim yoktu. Tamamen kartın BIOS'uyla ilgili bir problemim var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de tekrardan deneyeceğim. Sonucu yazarım. Bu arada kullandığınız sürüm F58a imiş sürüm harfi değişti yani . Mesela benim pc de CSM kapatınca güvenli moda girmiyor PC bakalım bu sürüm o sorunu çözecek mi? Secure Boot açmanın anlamı kalmıyor bu yüzden. Muhtemelen RX 580 kaynaklı ama bilmiyorum.

Bende hala F58b olarak gözüküyor ve yayınlandığı tarih eski.

Bende hala F58b olarak gözüküyor ve yayınlandığı tarih eski.
Şu an kullandığım F19b sürümünde Secure Boot sorunu yok yayınlandığı tarih aynı fakat kaldırıp tekrar yayınladı Gigabyte. Önceki sürüm F19a da bu sorun vardı. Bende de aynı sorun vardı. Ayrıca sürümünüz F58a olarak gözüküyor orada. Bu sürümün harfi değişik. Sorun olmamalı.