Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mustafadr12

Çalışkan
Merhaba, yeni sistem topladım fakat birçok sorunla karşılaşıyorum. BIOS güncellemesi yapmayı denediğimde Gigabyte A520M-K V2 rev 1.1 sürümünün son çıkan BIOS'unu indirip USB'ye atıyorum. Q-flash'ta "invalid BIOS image" / "geçersiz BIOS görüntüsü" hatasıyla karşılaşıyorum. Ara sürümleri denedim, şu anki sürüm olan FC sürümünü denedim ama bir türlü sonuç alamadım her seferinde aynı hatayı veriyor. Gigabyte'ın uygulaması olan @BiOS ile denediğimde yine hata veriyor.

Normalde güncelleme yapmayı umursamazdım fakat bilgisayarda kendi kendine donmalar meydana geliyor, ara sıra ekran kararıp tekrar açılıyor, bazen PC'yi kapatıp açtığımda ekran kartı driverı silinmiş oluyor. Son olarak SSD normalde 6800/5800 olması gerekirken 3000 MB civarında seyrediyor. Sorun anakart mı, PSU mu, SSD mi, ekran kartı mı? Bir türlü çözemedim. Anakartın BIOS sürümü vs de doğru defalarca kez araştırdım. Lütfen yardımcı olun.

Ekran kartı: Palit RTX 3060 Ti.
İşlemci: Ryzen 5 5500 (garantili)
RAM: G.Skill 2x8 16 GB RAM
Anakart: Gigabyte A520M-K V2 rev 1.1 (garantili)
M.2 SSD: Wd_black SN7100 500GB (garantili)
Kasa + PSU: Gamework gamx 600W kasa (garantili)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Garantisi olan bir ürün neticede, servis ile çözüme bakmak daha mantıklı şu anda.
Gigabyte Türkiye için de bir numara var, bir deneyin göndermeden isterseniz:

Eki Görüntüle 202674

Teşekkürler, son çarem bu artık.

Arkadaşlar eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız öncelikli olarak RAM'inizi kontrol edin. BIOS güncellemesinde hata, PC'de geç açılma, tarayıcıda takılırken ara sıra donma, oyundan atma gibi problemlerin hepsi vardı. Farklı RAM ile denedim sorun ortadan kayboldu. BIOS güncellemesini de yapabildim. Cevap yazan herkese teşekkürler.

Hayır bunu denemiyorum, bendeki sürüm Rev 1.1 versiyonunun FC sürümü. Sizin attığınız rev 1.0 için olan hocam.

Yanlış anlamayın ama hocam BIOS'un nasıl güncelleneceğini biliyorum, daha önce defalarca kez yaptım. Ek olarak USB'yi FAT32 olarak biçimlendirip de denedim, farklı USB portlarında da denedim ama sürekli aynı hatayı veriyor.

Anakartımın sol alt tarafında rev 1.1 yazıyor, anakartın kutusunda da rev 1.1 yazıyor ona göre indirmeyi doğru yapıyorum ama olmuyor. Yine de cevaplarınız için çok teşekkür ederim

1763367754961.webp

Yanlış anlaşılacak bir durum yok hocam. Son sürümünüz bu arada.

Ek bilgi: Ben MSI BIOS kullanıyorum. M-Flash benim SSD içini de görüyor. Flash kullanmadan güncelleyebiliyorum. Bir böyle deneyin isterseniz.

Eki Görüntüle 202646

Ek bilgi: Ben MSI BIOS kullanıyorum. M-Flash benim SSD içini de görüyor. Flash kullanmadan güncelleyebiliyorum. Bir böyle deneyin isterseniz.

Evet hocam defalarca kez bu sürümü kurmayı denedim, ara sürümleri de kurmayı denedim ama sürekli hata verdi. Yine de flash kullanmadan deneyip haberdar ederim, teşekkürler.

Eki Görüntüle 202646

Bu sefer de "can't read file" uyarısı veriyor. Birkaç video izledim bununla ilgili sonuç yine aynı.

ChatGPT aracılığıyla farklı farklı yöntemler de deniyorum. Mesela dosyanın adını Gigabyte. Bin yapmak gibi ama invalid BIOS image hatasından öte gidemiyorum. İki farklı görüntüyü de yükledim.

Ahah şaka gibi vallahi denemediğim yöntem kalmadı. Bir tek benim başıma böyle şeyler geliyor.

Screenshot_2025-11-17-12-00-19-441_com.openai.chatgpt.webp

Screenshot_2025-11-17-12-00-03-413_com.openai.chatgpt.webp

Evet hocam defalarca kez bu sürümü kurmayı denedim, ara sürümleri de kurmayı denedim ama sürekli hata verdi. Yine de flash kullanmadan deneyip haberdar ederim, teşekkürler.

Bu sefer de "can't read file" uyarısı veriyor. Birkaç video izledim bununla ilgili sonuç yine aynı.

USB port değiştirip denediniz mi?

Ben ASUS'ta USB'ye bile atmıyorum, direkt disk üzerinde ismi uygun şekilde yüklüyorum kendi bilgisayarımda. Linki yanlış eklemişim üstte.

Ben ASUS'ta USB'ye bile atmıyorum, direkt disk üzerinde ismi uygun şekilde yüklüyorum kendi bilgisayarımda. Linki yanlış eklemişim üstte.

Evet USB'yi arka porta, ön 3.0 portuna vs. birçok yerde denedim. USB ile denersem "invalid BIOS image", USB olmadan denersem "can't read file" uyarısı alıyorum.

Evet hocam doğru link bu: