Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mustafadr12

Çalışkan
Merhaba, yeni sistem topladım fakat birçok sorunla karşılaşıyorum. BIOS güncellemesi yapmayı denediğimde Gigabyte A520M-K V2 rev 1.1 sürümünün son çıkan BIOS'unu indirip USB'ye atıyorum. Q-flash'ta "invalid BIOS image" / "geçersiz BIOS görüntüsü" hatasıyla karşılaşıyorum. Ara sürümleri denedim, şu anki sürüm olan FC sürümünü denedim ama bir türlü sonuç alamadım her seferinde aynı hatayı veriyor. Gigabyte'ın uygulaması olan @BiOS ile denediğimde yine hata veriyor.

Normalde güncelleme yapmayı umursamazdım fakat bilgisayarda kendi kendine donmalar meydana geliyor, ara sıra ekran kararıp tekrar açılıyor, bazen PC'yi kapatıp açtığımda ekran kartı driverı silinmiş oluyor. Son olarak SSD normalde 6800/5800 olması gerekirken 3000 MB civarında seyrediyor. Sorun anakart mı, PSU mu, SSD mi, ekran kartı mı? Bir türlü çözemedim. Anakartın BIOS sürümü vs de doğru defalarca kez araştırdım. Lütfen yardımcı olun.

Ekran kartı: Palit RTX 3060 Ti.
İşlemci: Ryzen 5 5500 (garantili)
RAM: G.Skill 2x8 16 GB RAM
Anakart: Gigabyte A520M-K V2 rev 1.1 (garantili)
M.2 SSD: Wd_black SN7100 500GB (garantili)
Kasa + PSU: Gamework gamx 600W kasa (garantili)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Garantisi olan bir ürün neticede, servis ile çözüme bakmak daha mantıklı şu anda.
Gigabyte Türkiye için de bir numara var, bir deneyin göndermeden isterseniz:

Eki Görüntüle 202674

Teşekkürler, son çarem bu artık.

Arkadaşlar eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız öncelikli olarak RAM'inizi kontrol edin. BIOS güncellemesinde hata, PC'de geç açılma, tarayıcıda takılırken ara sıra donma, oyundan atma gibi problemlerin hepsi vardı. Farklı RAM ile denedim sorun ortadan kayboldu. BIOS güncellemesini de yapabildim. Cevap yazan herkese teşekkürler.
Hocam disk üzerinden yani USB olmadan denersem "can't read file" uyarısı alıyorum.
Başka USB ile de denedim, sonuç aynı çıkıyor.

Hocam disk üzerinden yani USB olmadan denersem "can't read file" uyarısı alıyorum.
Başka USB ile de denedim, sonuç aynı çıkıyor.

Anakartın resmini marka model okunur şekilde eklemeniz mümkün mü? Gözden kaçan bir şey olmasın.

Anakartın resmini marka model okunur şekilde eklemeniz mümkün mü? Gözden kaçan bir şey olmasın.

Buyurun direkt kutusunu ekleyeyim, sıfır aldım zaten. En kötü ihtimalle firmaya geri yollayacağım.

CPU-Z:

17633731183006111594115239110615.webp

17633730883775661413108724230461.webp

Ekran görüntüsü 2025-11-17 125435.webp

Garantisi olan bir ürün neticede, servis ile çözüme bakmak daha mantıklı şu anda.
Gigabyte Türkiye için de bir numara var, bir deneyin göndermeden isterseniz:

Eki Görüntüle 202674

Teşekkürler, son çarem bu artık.

Arkadaşlar eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız öncelikli olarak RAM'inizi kontrol edin. BIOS güncellemesinde hata, PC'de geç açılma, tarayıcıda takılırken ara sıra donma, oyundan atma gibi problemlerin hepsi vardı. Farklı RAM ile denedim sorun ortadan kayboldu. BIOS güncellemesini de yapabildim. Cevap yazan herkese teşekkürler.

Çözüm