Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Zebellah

Uzman
Merhaba, Gigabyte A520M S2H anakart BIOS'unu F13'ten F19'a yükselttim (kademeli yükseltme uyarısı yok), yükledi ve restart aşamasından sonra monitöre görüntü gelmemeye başladı. Bilgisayar çalışıyor gibi gözüküyor.
BIOS pilini çıkartıp denedim, anakart üstünden CMOS clear yaptım, RAM'leri çıkartıp tekli vs. denedim, Sistem APU harici ekran kartı takıp denedim, ancak görüntü yok, dolayısıyla ne BIOS'a ne Windows'a giremiyorum. Aklıma başka bir şey gelmedi, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Çözüm
Brick olmuş olabilir bende B650 Pro RS var doğru BIOS dosyasını USB'e atıp BIOS'tan dosyayı seçtim ve upgrade ekranı gelmedi ve sistem komple brick oldu fakat anakartta bulunan BIOS flashback ile aynı BIOS dosyası üzerinden kurtarmıştım böyle yapabiliyor anakartlar. Eğer sende de Gigabyte anakartlarda bulunan Q-flash Plus özelliği varsa (anakartın giriş seviyesi) o şekilde kurtarabilirsin diye düşünüyorum.

F19 sürümü Q-Flash ile yüklenmedi, mevcut sürüm olan F13 ün bir üst sürümünü Q-Flash ile yükledim sorun giderildi, destek sayfasında kademeli yükleme uyarısı olmamasına rağmen kademeli yükseltme yapmak en güvenli yol sanırım.
Sorun giderildi, bilgi için teşekkürler.
Brick olmuş olabilir bende B650 Pro RS var doğru BIOS dosyasını USB'e atıp BIOS'tan dosyayı seçtim ve upgrade ekranı gelmedi ve sistem komple brick oldu fakat anakartta bulunan BIOS flashback ile aynı BIOS dosyası üzerinden kurtarmıştım böyle yapabiliyor anakartlar. Eğer sende de Gigabyte anakartlarda bulunan Q-flash Plus özelliği varsa (anakartın giriş seviyesi) o şekilde kurtarabilirsin diye düşünüyorum.

F19 sürümü Q-Flash ile yüklenmedi, mevcut sürüm olan F13 ün bir üst sürümünü Q-Flash ile yükledim sorun giderildi, destek sayfasında kademeli yükleme uyarısı olmamasına rağmen kademeli yükseltme yapmak en güvenli yol sanırım.
Sorun giderildi, bilgi için teşekkürler.

Çözüm