Gigabyte A620M-H (Rev 1.2) görüntü gelmiyor. İşlemci söküp taktım. Macunu ve hava soğutmasını yeniledim. Bugün CMOS pili ve Q flash ile güncelleyerek açmak istedim, olmadı. Başka yolu var mı? AM5 chipset socket hassas bir yapı mıdır?
1.
Bağlantıları Kontrol Et:
- Tüm kabloları kontrol edin. Güç kaynağı kablosu (24 pin) ve işlemci güç kablosunu (8 pin) yeniden takın.
- Monitör bağlantısını kontrol edin. Kablo (HDMI, DisplayPort, vb.) sağlam ve doğru bir şekilde bağlı olmalıdır.
2.
Monitörü Test Et:
- Farklı bir monitör veya ekran deneyin. Mevcut monitörün çalıştığından emin olun.
- Monitörün açık olduğuna ve doğru giriş seçeneğini kullandığınıza dikkat edin.
3.
RAM Kontrolü:
- RAM modüllerini çıkarıp tekrar takın. Tek bir RAM modülüyle (varsa farklı slotlarda) deneyin.
- RAM'in uyumlu olduğundan emin olun. Belirli bir RAM yapılandırması gerekli olabilir.
4.
Hardwae Sıfırlama:
- Anakart üzerindeki CMOS temizleme jumper'ını kullanarak BIOS ayarlarını sıfırlayın. Ayrıca pili çıkarıp birkaç dakika bekleyin ve tekrar takın.
5.
İşlemci Kontrolü:
- İşlemcinin düzgün bir şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Pinlerin hasar görmediğini kontrol edin.
- Eğer mümkünse, farklı bir işlemci ile deneyin.
6.
Güç Kaynağı Kontrolü:
- Güç kaynağının çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Yetersiz güç, sistemin açılmamasına neden olabilir.
7.
Görsel Kontrol:
- Anakart üzerinde hiçbir LED ışığının yanmadığından veya belirgin bir ses (bip) çıkmadığından emin olun. Eğer ses geliyorsa, hata kodlarını kontrol edin.
8.
Son Çare - Tekrar Güncelleme:
- Q-Flash işlemini yeniden düşünün. Anakartın BIOS'unu güncellemek için doğru dosyayı kullandığınızdan ve işlemi doğru yaptığınızdan emin olun.
Eğer yukarıdaki adımların hepsi işe yaramazsa, daha fazla teknik bilgi (örneğin, fan durumu veya LED durumları) sağlayın. AM5 socket çeşitleri hassastır, bu yüzden işlemciyi takarken dikkatli olunmalıdır.