TheDeniz

Çalışkan
1.5 ay önce forumlardaki insanların ovmesiyle basliktaki laptopu aldim. Su an hiç memnun degilim. CPU sicakligi gunluk kullanimda 60 derecenin altina cok zor düşüyor, fan sesi cok rahatsiz ediyor. Palworld’a giriyorum ilk 140-150 FPS aliyorum 1 dakika sonra FPS 100-110'a düsuyor ve arada kasmalar oluyor.(CPU kullanimi yuzde 30, sicakligi 80'lerde; GPU kullanimi yuzde 70, sicakligi 90'larda oluyor.)CS giriyorum en dusuk ayarlarda bile 130 FPS aliyorum yine arada drop giriyor. Gecen Don't Starve Together girdim 1-2 kez dondu oyun. 60k verip bunlari yasamam normal mi? Defalarca konu açtım, konulara kimse cevap da vermiyor ne yapacagimi bilmiyorum.

Ayrıyeten arada sadece Google'da gezinirken CPU yuzde 30'a falan çıkıyor, gorev yoneticisine girdigimde Görev Yöneticisi yuzde 25'e cikiyor, sonra iniyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.5 ay önce forumlardaki insanların ovmesiyle basliktaki laptopu aldim. Su an hiç memnun degilim. CPU sicakligi gunluk kullanimda 60 derecenin altina cok zor düşüyor, fan sesi cok rahatsiz ediyor. Palworld’a giriyorum ilk 140-150 FPS aliyorum 1 dakika sonra FPS 100-110'a düsuyor ve arada kasmalar oluyor.(CPU kullanimi yuzde 30, sicakligi 80'lerde; GPU kullanimi yuzde 70, sicakligi 90'larda oluyor.)CS giriyorum en dusuk ayarlarda bile 130 FPS aliyorum yine arada drop giriyor. Gecen Don't Starve Together girdim 1-2 kez dondu oyun. 60k verip bunlari yasamam normal mi? Defalarca konu açtım, konulara kimse cevap da vermiyor ne yapacagimi bilmiyorum.

Ayrıyeten arada sadece Google'da gezinirken CPU yuzde 30'a falan çıkıyor, gorev yoneticisine girdigimde Görev Yöneticisi yuzde 25'e cikiyor, sonra iniyor.
1. Sistem soğutma durumu ve hava akışını kontrol et:
- Laptopun alt kısmını açarak veya havalandırma deliklerini gözlemleyerek toz, kir veya başka bir engel olup olmadığını kontrol et. Eğer varsa temizle.
- Laptopun soğutma sisteminin düzgün çalıştığını kontrol et. Fanların döndüğünden emin ol.

2. Performans ayarlarını kontrol et:
- Windows'ta "Güç Seçenekleri" (Power Options) menüsüne gidip "Yüksek Performans" planını seç.
- Oyun içi ayarlarda grafik ayarlarını optimize et. Yüksek grafik ayarları ve efektler performansı olumsuz etkileyebilir.

3. Güncellemeleri kontrol et:
- İşletim sistemini (Windows) güncelle. Güncellemeler genellikle performans iyileştirmeleri içerir.
- Laptopun GPU ve CPU sürücülerini kontrol et ve güncelle.

4. Arka planda çalışan uygulamaları kontrol et:
- Görev Yöneticisi'ni açarak arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapat. Bu uygulamalar işlemci ve bellek kullanımını artırabilir.

5. Oyunlar için optimizasyon:
- Oyun içindeki FPS limitlerini kontrol et. 60 FPS gibi bir sınırlama varsa, bu FPS drop'larına neden olabilir.
- Oyunları düşük grafik ayarlarında ve çözünürlükte deneyerek performans farkını gözlemle.

6. Aşırı ısınmayı önlemek için ek soğutma kullan:
- Laptopun altına bir soğutucu tak. Bu, sıcaklıkları düşürebilir ve daha iyi performans sağlayabilir.

7. BIOS veya sistem ayarlarını kontrol et:
- BIOS'ta performans modunun etkin olup olmadığını kontrol et. Gerekirse güncellemeleri kontrol et.

8. Mümkünse bir stres testi yap:
- Ücretsiz yazılımlar (HWMonitor, MSI Afterburner vb.) kullanarak CPU ve GPU sıcaklıklarını ve performanslarını takip et.

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, daha fazla teknik detay veya destek için servis ile irtibata geçmek faydalı olabilir.

1.5 ay önce forumlardaki insanların ovmesiyle basliktaki laptopu aldim. Su an hiç memnun degilim. CPU sicakligi gunluk kullanimda 60 derecenin altina cok zor düşüyor, fan sesi cok rahatsiz ediyor. Palworld'a giriyorum ilk 140-150 FPS aliyorum 1 dakika sonra FPS 100-110'a düsuyor ve arada kasmalar oluyor.(CPU kullanimi yuzde 30, sicakligi 80'lerde; GPU kullanimi yuzde 70, sicakligi 90'larda oluyor.)CS giriyorum en dusuk ayarlarda bile 130 FPS aliyorum yine arada drop giriyor. Gecen Don't Starve Together girdim 1-2 kez dondu oyun. 60k verip bunlari yasamam normal mi? Defalarca konu açtım, konulara kimse cevap da vermiyor ne yapacagimi bilmiyorum.

Kardesim keske arastirmani kendin yapsaydin. Elin var kolun var niye kendi isini kendin görmüyorsun?

Son düzenleyen: Moderatör: