Peevedblack

Çalışkan
Cihaz
Gigabyte Aorus 5 Se4
Herkese merhaba,

Arkadaşlar Gigabyte Aorus 5 SE4 model bir laptop kullanıyorum garantisi ocak ayında bitti 6 7 ay sonra bilgisayar kapandı masaüstündeyken bir daha da açılmadı, açılmamasından 1.5 ay önce kendim termal macun bakımı yapmıştım fakat belli bir süre bir şey olmadı bakım sonrası sıcaklık değerleride iyiydi neyse servise gönderdim yarım saatte belki bir saat olmadı kayıt yaptırmadan, aradılar ve anakart değişecek denildi bir 1500 dolar gibi bir fiyat ile vergi meselesi hariç ücret çıktı, geri gönderim dedim mecburen bir de şöyle bir diyolog oluştu keşke bakıma bize gönderseydiniz sorun olmazdı dendi bende bakımdan mı kaynaklı dedim muhtemelen dediler ama aynı laptopu arkadaşımda bakıma gönderdi bakımı kendileri yaptılar arkadaşımda aynı sorunu yaşadı ve anakart ücreti istediler 1300 dolar gibi bir fiyat istenmiş 7 8 aydır kullanmıyor laptopu ekstra bir diyalog da anakartın neresinde problem dediğimde onu bilsek yapacağız dendi bir şey diyemedim buralara yorumu size bırakıyorum düşünceleri merak ediyorum, şimdi izleyeceğim yol güvenebileceğim birine anakartı yaptırmaya çalışacağım oda sonuç vermesse parça satmaya çalışırım o da olmadı bütün laptopun zararı ile oturup soğuk içeceğim.

Herhangi bir noktada yardım edebilecek bilgisi olan veya izlediğim yolda tavsiyesi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim...

Herkese merhaba,

Arkadaşlar Gigabyte Aorus 5 SE4 model bir laptop kullanıyorum garantisi ocak ayında bitti 6 7 ay sonra bilgisayar kapandı masaüstündeyken bir daha da açılmadı, açılmamasından 1.5 ay önce kendim termal macun bakımı yapmıştım fakat belli bir süre bir şey olmadı bakım sonrası sıcaklık değerleride iyiydi neyse servise gönderdim yarım saatte belki bir saat olmadı kayıt yaptırmadan, aradılar ve anakart değişecek denildi bir 1500 dolar gibi bir fiyat ile vergi meselesi hariç ücret çıktı, geri gönderim dedim mecburen bir de şöyle bir diyolog oluştu keşke bakıma bize gönderseydiniz sorun olmazdı dendi bende bakımdan mı kaynaklı dedim muhtemelen dediler ama aynı laptopu arkadaşımda bakıma gönderdi bakımı kendileri yaptılar arkadaşımda aynı sorunu yaşadı ve anakart ücreti istediler 1300 dolar gibi bir fiyat istenmiş 7 8 aydır kullanmıyor laptopu ekstra bir diyalog da anakartın neresinde problem dediğimde onu bilsek yapacağız dendi bir şey diyemedim buralara yorumu size bırakıyorum düşünceleri merak ediyorum, şimdi izleyeceğim yol güvenebileceğim birine anakartı yaptırmaya çalışacağım oda sonuç vermesse parça satmaya çalışırım o da olmadı bütün laptopun zararı ile oturup soğuk içeceğim.

Herhangi bir noktada yardım edebilecek bilgisi olan veya izlediğim yolda tavsiyesi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim...
Sorununuz oldukça karmaşık ve maliyetli bir durumda olduğunuzu anlıyorum. Gigabyte Aorus 5 SE4 anakart problemi ile ilgili aşağıdaki adımları deneyerek durumu inceleyebilirsiniz:

1. Güç Kaynağını Kontrol Edin:
- Laptopun şarj aletini ve bağlantı kablosunu kontrol edin.
- Farklı bir şarj aleti ile test yaparak sorunun şarj cihazından kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirleyin.

2. Donanım Bağlantılarını Kontrol Edin:
- Laptopu kapatın ve bataryasını çıkarın (varsa).
- RAM modüllerini çıkarıp yeniden takarak, bağlantıların sağlam olup olmadığını kontrol edin.
- Depolama birimini (SSD/HDD) çıkarıp tekrar takarak bağlantısının sağlam olduğunu kontrol edin.

3. Sıfırlama İşlemi:
- Laptopu tamamen kapatın, bataryasını çıkarın ve güç düğmesine 15-20 saniye basılı tutun. Bu, bazı durumlarda anakarta giden enerjiyi sıfırlayabilir.
- Bataryayı ve güç kaynağını yeniden takın ve bilgisayarı açmayı deneyin.

4. Display Sorunlarını Kontrol Edin:
- Harici bir monitör bağlantısı yaparak (HDMI veya DisplayPort) görüntü alıp alamadığınızı kontrol edin. Eğer harici monitörde görüntü varsa, sorunun laptop ekranında olabileceğini düşünebilirsiniz.

5. Teknik Destek ve Tamir Seçenekleri:
- Yazılımsal bir sorun olasılığını azaltmak için, güvenilir bir teknik servise danışın ya da bilgisayarı tekrar incelemeleri için gönderin.
- Eğer işlemcilere veya diğer bileşenlere erişiminiz varsa, yan sanayi yedek parçalarını istifadə etmeyi düşünebilirsiniz.

6. Piyasa Araştırması:
- Eğer anakartın tamiri çok pahalı geliyorsa, yedek parça alımını ve imkanı değerlendirin.
- İkinci el veya refurbished anakartlar üzerinde araştırma yapabilirsiniz.

7. Alternatif Yollar:
- Eğer laptop tamir edilemeyecek durumdaysa, ikinci el veya parçalarını satarak bir miktar kurtarabilirsiniz.
- Uzman teknik servislerin sunduğu onarım garantilerinden faydalanabilirsiniz.

Herhangi bir işlem yapmadan önce, laptopun garanti durumunu, varsa diğer şikayetleri göz önünde bulundurmanızı öneririm.