Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Gigabyte sürekli beta sürümler yayınlayıp onları geri çekiyor veya yeni revizyonlarını yayınlıyor. Geri çekilmiş bir sürümde olmanız sıkıntı değil, anakart destek sayfasında aksi yönde bir yönerge olmadığı sürece doğrudan üst sürüme geçebilirsiniz.
www.gigabyte.com
B450M DS3H (rev. 1.x) Support | Motherboard - GIGABYTE Global
Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ...
Black_eagle 1903
Yetkin
AMD Kendi yayınlıyor WQL olmasa koymazdı herhalde. AMD ye de güvenemeyeceksek.Mevzu sadece en güncelini sunmakla alakalı olsaydı zaten kimse siteye chipset sürücüsü koymazdı, kimi zaman anakartların AMD'nin sitesinde bile olmayan versiyonları yayınladığını görüyoruz, bu da kendi anakartları için özelleştirilmiş chipsetler üretebildikleri anlamına geliyor. ASUS ROG Ally ilk zamanlar zamanlar sürücüleri olduğu gibi AMD'den çekerken frekans sorunları yaşamıştı, sonradan kendi ince ayarlarını yaptıkları sürücüler sunmaya başladılar örneğin.
B450 artık eski bir chipset, AM4 soketi var ve AMD AM5'e geçti. Sitede gördüğünüz chipset sürücüsü zaten AM4'ü kapsayan bütün işlemcileri destekliyor. Anakartın sunduğu chipsete bağlı kalmayı bu kadar desteklememin sebebi yarın bir gün en güncel chipseti direkt AMD'den aldığı için sorun yaşarsa kimsenin aklına sebebi chipseti anakarttan değil AMD'den alması olabileceği gelmez. AMD'nin sürücüsü geneli kapsar, spesifik bir anakart üreticisinin bir modelini kapsamaz.
Ayrıca B650M gibi daha güncel Gigabyte anakartlara bakarsanız chipsetler birkaç gün önce güncellenmiş, çünkü bu anakartların desteklediği işlemcilere AM5 işlemci çıkmaya devam ettiği sürece bir yenisi eklenecek, o işlemcileri kapsayan chipset yayınlanacak. AM4 ve B450 için bu durum geçerli değil. En güncel en stabil demek değildir.
![]()
B650M S2H (Rev. 1.2) - Destek | Anakart GIGABYTE
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.gigabyte.com.tr
Sorun yaşarsak zaten ankartın sitesine döneriz.
Mevzu sadece en güncelini sunmakla alakalı olsaydı zaten kimse siteye chipset sürücüsü koymazdı, kimi zaman anakartların AMD'nin sitesinde bile olmayan versiyonları yayınladığını görüyoruz, bu da kendi anakartları için özelleştirilmiş chipsetler üretebildikleri anlamına geliyor. ASUS ROG Ally ilk zamanlar zamanlar sürücüleri olduğu gibi AMD'den çekerken frekans sorunları yaşamıştı, sonradan kendi ince ayarlarını yaptıkları sürücüler sunmaya başladılar örneğin.
B450 artık eski bir chipset, AM4 soketi var ve AMD AM5'e geçti. Sitede gördüğünüz chipset sürücüsü zaten AM4'ü kapsayan bütün işlemcileri destekliyor. Anakartın sunduğu chipsete bağlı kalmayı bu kadar desteklememin sebebi yarın bir gün en güncel chipseti direkt AMD'den aldığı için sorun yaşarsa kimsenin aklına sebebi chipseti anakarttan değil AMD'den alması olabileceği gelmez. AMD'nin sürücüsü geneli kapsar, spesifik bir anakart üreticisinin bir modelini kapsamaz.
Ayrıca B650M gibi daha güncel Gigabyte anakartlara bakarsanız chipsetler birkaç gün önce güncellenmiş, çünkü bu anakartların desteklediği işlemcilere AM5 işlemci çıkmaya devam ettiği sürece bir yenisi eklenecek, o işlemcileri kapsayan chipset yayınlanacak. AM4 ve B450 için bu durum geçerli değil. En güncel en stabil demek değildir.
![]()
B650M S2H (Rev. 1.2) - Destek | Anakart GIGABYTE
Lasting Quality from GIGABYTE GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ultimate platform for their next PC build.gigabyte.com.tr
İnternette benim dediğime gelen birkaç kullanıcı yorumu bulabilirsiniz, kimisi chipsetini ASUS'tan değil AMD'den indirdiği için BSOD hatası aldığını bile raporlamış. Kendi fikriniz olsun, Recep Baltaş böyle bir şey dedi diye en doğrusu o olmak zorunda değil. Bu illaki AMD'den indirdiğiniz için sorun yaşayacaksınız anlamına da gelmez, mesela ben her ikisinde de sorun yaşamıyorum muhtemelen çoğu kişi de yaşamıyor. Ayrıca bu bağlantı ile bana bir şey kanıtlayamadınız henüz, ben zaten en güncelinin her zaman en stabili olmadığını söylüyordum önceki yorumumda. Bu bağlantıda da Recep Baltaş en günceli neyse onu indirin demiş, yani tek fark bunu siz değil bu sefer Recep Baltaş söylemiş ama bu benim fikrimin değişeceği anlamına gelmiyor. Haftalar önce AMD'nin websitesinde yayınlanan chipset sürücülerinden birisi Ryzen 7000'de sorun yaratıyordu mesela, kimi kullanıcılar mevcut chipsette kalın hemen güncellemeyin diye uyarıyordu, buna ne diyeceğiz?AMD Kendi yayınlıyor WQL olmasa koymazdı herhalde. AMD ye de güvenemeyeceksek.
Sorun yaşarsak zaten ankartın sitesine döneriz.
Black_eagle 1903
Yetkin
Ben de anakartın sitesinden indirdiğimde etherneti kuramadım o ne olacak ?İnternette benim dediğime gelen birkaç kullanıcı yorumu bulabilirsiniz, kimisi chipsetini ASUS'tan değil AMD'den indirdiği için BSOD hatası aldığını bile raporlamış. Kendi fikriniz olsun, Recep Baltaş böyle bir şey dedi diye en doğrusu o olmak zorunda değil. Bu illaki AMD'den indirdiğiniz için sorun yaşayacaksınız anlamına da gelmez, mesela ben her ikisinde de sorun yaşamıyorum muhtemelen çoğu kişi de yaşamıyor. Ayrıca bu bağlantı ile bana bir şey kanıtlayamadınız henüz, ben zaten en güncelinin her zaman en stabili olmadığını söylüyordum önceki yorumumda. Bu bağlantıda da Recep Baltaş en günceli neyse onu indirin demiş, yani tek fark bunu siz değil bu sefer Recep Baltaş söylemiş ama bu benim fikrimin değişeceği anlamına gelmiyor. Haftalar önce AMD'nin websitesinde yayınlanan chipset sürücülerinden birisi Ryzen 7000'de sorun yaratıyordu mesela, kimi kullanıcılar mevcut chipsette kalın hemen güncellemeyin diye uyarıyordu, buna ne diyeceğiz?
Ayrıca amd daha güncel sürüm sunuyor. Sorun olduğunda da siteden kaldırıp birkaç gün içinde yenisini ekliyor.
Mesela realtek ethernet driverını anakartın sitesinden yükleyeyim dedim ve ne göreyim yüklenmedi
Realtek
Anakartın sitesinden etherneti bende kuramadım standalone olarak, gidip APP Centerdan kurdum, oradan da kurulmasaydı mecbur Realteke gidecektim. Kimse size kesinlikle onu kurun diğerlerini kullanmayın demedi zaten, önceliği bunlara verin. Okuduğunuzu anlıyor musunuz bilmiyorum ama ben zaten AMD'nin daha güncel sürüm sunmadığını iddia etmedim, üçüncü kez diyorum en günceli en stabili olacak diye bir şey yok.Ben de anakartın sitesinden indirdiğimde etherneti kuramadım o ne olacak ?
Ayrıca amd daha güncel sürüm sunuyor.
Mesela realtek ethernet driverını anakartın sitesinden yükleyeyim ve patladık.
Ben de buradan yükledim.Realtek
www.realtek.com
Eki Görüntüle 84808
Black_eagle 1903
Yetkin
Olabilir sorun yaşanabilir ayrıca anakartın sitesinden yükleyemeyenler de olmuş chipset sürücüsünü.Anakartın sitesinden etherneti bende kuramadım ve gidip Realtekten indirdim. Kimse size kesinlikle onu kurun diğerlerini kullanmayın demedi zaten, önceliği bunlara verin dedim. Okuduğunuzu anlıyor musunuz bilmiyorum ama ben zaten AMD'nin daha güncel sürüm sunmadığını iddia etmedim, üçüncü kez diyorum en günceli en stabili olacak diye bir şey yok.
Bahsettiğiniz hata bu sanırım birkaç ay önce amd bu sürümü kaldırıp stabil sürümü sundu.
Çözüldü: Chipset kurulum hatası
Merhaba arkadaşlar. ASUS Prime A620M-K model anakart kullanıyorum, işlemcim ise R5 7500F aygıt yöneticisinde ünlem ile işaretli olan aygıtlar vardı bu chipsetin yüklü olmadığı anlamına geliyor bildiğim kadarıyla. Ben de chipset yükleyecektim, Windows kişisel bilgisayarınızı korudu uyarısından...