Hocam CMD'e girip.

Diskpart yazın bekleyin ardından.

Listdisk yazın.

Disk0 ve (varsa) disk1 yazar böyle bir menü çıkar ardından kapasitesi gözükür en solda GPT yazar UEFI ise altında küçük bir yıldız bulunur :)

Hocam UEFI kuruluymuş zaten sistem, GPT olmuyor mu disk?

Aaaa doğru 🤭

Yine de gözümüzle görelim o yıldızı.

Hocam CMD'e girip.

Diskpart yazın bekleyin ardından.

Listdisk yazın.

Disk0 ve (varsa) disk1 yazar böyle bir menü çıkar ardından kapasitesi gözükür en solda GPT yazar UEFI ise altında küçük bir yıldız bulunur :)

Aaaa doğru 🤭

Yine de gözümüzle görelim o yıldızı.
Hocam ozur dilerim ben burada nereye basacagimi anlamadim.

Dosya Ekleri

• 1769015257020.webp
    1769015257020.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 29
Simdi son olarak, surumum tam son degil ama sona almak zor olur su an hatta alamam F65b surumundeyim o sıkıntı cikarir mi onu bilmiyorum onun haricinde olan bilgileri yazdim zaten bir de bir kere daha sorayim bir şey olursa bu durumda herhangi bir parcaya zarar gelir mi yani anakart alirsam eskiye doner mi bilgisayar?

Bir de CSM'yi kesin kapatmam gerekiyor mu Recep Baltaş videosunda CSM'yi kapatmadan aciyor eger gorunmuyorsa CSM'yi kapatin oyle yapin diyor.

Simdi son olarak, surumum tam son degil ama sona almak zor olur su an hatta alamam F65b surumundeyim o sıkıntı cikarir mi onu bilmiyorum onun haricinde olan bilgileri yazdim zaten bir de bir kere daha sorayim bir şey olursa bu durumda herhangi bir parcaya zarar gelir mi yani anakart alirsam eskiye doner mi bilgisayar?

Bir de CSM'yi kesin kapatmam gerekiyor mu Recep Baltaş videosunda CSM'yi kapatmadan aciyor eger gorunmuyorsa CSM'yi kapatin oyle yapin diyor.
Önce CSM'yi kapatın, sonra Secure Boot açın.

Emin olmak icin yaziyorum once CSM kapatacağım sonra BIOS'tan çıkacağım kaydedip değil mi sonra bir daha girip Secure Boot mu açacağım bir de standart mi yapacağım Custom mu?

BIOS'a girin CSM kapatın ardından UEFI seçeneği açılır buradan UEFI'i ardından Secure Boot'u açın ve F10'a basıp çıkın.