hocam anlık olarak csm yi kapattım secure boot çıktı girdim kendi kendine açmış ve standart olmuş fakat uefi kısmını görmedim mesajınızı bekliyorumBIOS'a girin CSM kapatın ardından UEFI seçeneği açılır buradan UEFI'i ardından Secure Boot'u açın ve F10'a basıp çıkın.
Detaylar
Kim cevapladı?Bandırmalı1965
Uzman
Hocam anlık olarak CSM'yi kapattım Secure Boot çıktı girdim kendi kendine açmış ve standart olmuş fakat UEFI kısmını görmedim mesajınızı bekliyorum.
Tamam yeter Secure Boot'u açın yeter benim anakartta hem Secure Boot hem de UEFI seçeneği mevcuttu sizde olmayabilir.
Secure Boot UEFI olmadan açılmaz zaten Secure Boot açılabiliyorsa sorun olmaz.
F10 a basıp save and exit yapıp cikiyorum o zamanTamam yeter Secure Boot'u açın yeter benim anakartta hem Secure Boot hem de UEFI seçeneği mevcuttu sizde olmayabilir.
msinfo da secure boot kapalı gözüküyor valorant girmeye çalışıp bakayımTamam yeter Secure Boot'u açın yeter benim anakartta hem Secure Boot hem de UEFI seçeneği mevcuttu sizde olmayabilir.
giremedim acilmamis direkt ne yapmam gerekiyor?Tamam yeter Secure Boot'u açın yeter benim anakartta hem Secure Boot hem de UEFI seçeneği mevcuttu sizde olmayabilir.
secure bootu kapattım şimdi açmaya çalıştım can be enabled when system in user mode. repeat operation after enrolling platform key diyorTamam yeter Secure Boot'u açın yeter benim anakartta hem Secure Boot hem de UEFI seçeneği mevcuttu sizde olmayabilir.
Son düzenleme:
Bandırmalı1965
Uzman
F10'a basıp save and exit yapıp cikiyorum o zaman.
Msinfo da Secure Boot kapalı gözüküyor Valorant girmeye çalışıp bakayım.
Giremedim acilmamis direkt ne yapmam gerekiyor?
Secure Boot'u kapattım şimdi açmaya çalıştım can be enabled when System'in user mode. Repeat operation after enrolling platform key diyor.
Platform keys yüklemeniz gerek bir Gigabyte anakarttada aynı sorun olmuştu pk olarak.
Platform keys yazın çıkar orada load olması gerek ona basın.
biostayken mi ok a bastım bekliyorum su anPlatform keys yüklemeniz gerek bir Gigabyte anakarttada aynı sorun olmuştu pk olarak.
bu sıkıntı çıkarır mı o videoda adamın anakartina bir şey oluyordu çünküPlatform keys yüklemeniz gerek bir Gigabyte anakarttada aynı sorun olmuştu pk olarak.
Bandırmalı1965
Uzman
Evet platform-keys Windows'un UEFI olarak çalışması için gereken keyler tamamen aynı sorunu başka arkadaşımdada çözmüştüm onunki sadece AM5 idi fark olarak.
BIOS'tayken mi ok a bastım bekliyorum su an.
Bu sıkıntı çıkarır mı o videoda adamın anakartina bir şey oluyordu çünkü.
Hayır.
nerden araticam?Evet platform-keys Windows'un UEFI olarak çalışması için gereken keyler tamamen aynı sorunu başka arkadaşımdada çözmüştüm onunki sadece AM5 idi fark olarak.
Hayır.
Bandırmalı1965
Uzman
Arama kısmı var mı? Oraya yazın.
bi tane video izledim secure boot modeu standarttan customa alıyor ondan sonra restore factory keys diyor hemen sonra standarda geri alıp secure bootu açıyor bunu mu yapmam gerekiyor? Recep baltasin videosunda adamda sıkıntı çıkmıştı korkuyorum ondamEvet platform-keys Windows'un UEFI olarak çalışması için gereken keyler tamamen aynı sorunu başka arkadaşımdada çözmüştüm onunki sadece AM5 idi fark olarak.
Hayır.
Bandırmalı1965
Uzman
Bir tane video izledim Secure Boot modeu standarttan customa alıyor ondan sonra restore factory keys diyor hemen sonra standarda geri alıp Secure Boot'u açıyor bunu mu yapmam gerekiyor? Recep Baltaş'ın videosunda adamda sıkıntı çıkmıştı korkuyorum ondam.
Evet evet bu hocam aynısı.