mefosane

Uzman
Merhaba, bir süredir çözmeye çalıştığım bir görüntü problemi var, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Sistemim:
  • Anakart: Gigabyte B450M S2H
  • İşlemci: Ryzen 5 1600 AF
  • Ekran kartı: XFX RX 480 8 GB
  • PSU: DeepCool 650W
  • Eski RAM: 2x4 GB, biri Hi-Level 2133 MHz, diğeri Micron 2666 MHz. Farklı hızlarda olmalarına rağmen sorunsuz şekilde 2133 MHz'de çalışıyorlardı.
  • Yeni RAM: XPG 2x8 GB 3200 MHz

Yeni XPG RAM'leri taktım ve bilgisayar sorunsuz şekilde çalıştı. Daha sonra eski 2x4 GB RAM'leri geri taktım. Aynı sırada kasanın içini hafifçe temizledim. Anakart veya herhangi bir bileşene fiziksel olarak temas etmeden temizlik yaptım.

Bundan sonra bilgisayar açılıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Fanlar ve ışıklar çalışıyor, ekran kartının fanları da dönüyor ancak monitörde "No Signal" yazıyor.

CMOS reset yaptım. XPG RAM'lerin ikisini de tek tek denedim ve iki RAM slotunun ikisini de ayrı ayrı denedim. RX 480'i tamamen çıkarıp tekrar taktım ve güç bağlantısını kontrol ettim.

Sorunun ekran kartından olup olmadığını anlamak için kendi çalışan ekran kartımı da bu sisteme taktım. Tek XPG RAM ile denedim ve yine görüntü gelmedi. Daha sonra RX 480'i tekrar taktım.

24-pin anakart güç kablosunun tam oturmadığını fark ettim ve bastırarak yerine tam oturttum ancak görüntü yine gelmedi. CPU fanı ve ekran kartı fanları çalışıyor.

SSD/Windows kaynaklı olmadığını düşünüyorum çünkü BIOS ekranına dahi giremiyorum.

En son CLR_CMOS pinlerini doğru şekilde kısa devre ederek CMOS'u tekrar sıfırladım. Yine görüntü vermedi.

Şu an sistemde RX 480 ve tek XPG RAM takılı durumda.

Şuanda bilgisayarcıya götürüp işlemci ve anakartı denemesini istemeyi planlıyorum. Sizce sorun anakart veya CPU mudur sorunu nasıl çözebilirim?

4 tane RAM mi takmaya çalışıyorsun yoksa sadece yeni aldığın RAM'leri mi kullanacaksın? Yazdıklarından bir şey anlamadım, anakart zaten 2 slotlu değil mi? Tek RAM ile clear CMOS işlemi yapıp ekran almayı denedin mi? BIOS güncel değilse mutlaka güncelleyin, köprüleme yani sıralı güncellemen lazım, önce F40 sürümüne, sonra diğer sürüme geçebilirsin.

Son düzenleme: