Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deren

Uzman
Merhaba,

Yeni aldigim bilgisayarimi kurduktan sonra monitore bagladim ancak monitorde sinyal yok, uyku moduna geciliyor diyor, yardimci olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı görüntü vermediğinde böyle olur. Taşırken ekran kartı sökük mü taşındı takılı mı? Kasayı açınca anakart üstünde hangi hata ışığı yanıyor?

Sistemi kurdugum yerde açtım. HDMI ile bagli ancak monitorden HDMI'ye ayarlayamadim.
Bir de televizyonda denedim ama yine olmadi.

Sistemi kurdugum yerde actjm. HDMI ile bagli ancak monitorden HDMI'ye ayarlayamadim.
Bir de televizyonunda denedim ama yine olmadi.

Belirteyim belki ondan kaynaklidir. Sistemde daha Windows kurmadim şu an USB takili ama goruntu gelmedigi icin ayarlamalarini yapamadim.

Ekran kartı görüntü vermediğinde böyle olur. Taşırken ekran kartı sökük mü taşındı takılı mı? Kasayı açınca anakart üstünde hangi hata ışığı yanıyor?

Anakartin uzerinde herhangi bir isik yanmiyor.

Kasadan monitöre hangi kablo ile bağlantı yapıldı? VGA ise monitör seçeneklerinden de VGA seçilmeli. HDMI ise aynı şekilde monitör kaynak çıkışı HDMI seçilmeli.

HDMI ile bağladım ve monitorde HDMI seçili.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi kurdugum yerde açtım. HDMI ile bagli ancak monitorden HDMI'ye ayarlayamadim.
Bir de televizyonda denedim ama yine olmadi.

Belirteyim belki ondan kaynaklidir. Sistemde daha Windows kurmadim şu an USB takili ama goruntu gelmedigi icin ayarlamalarini yapamadim.

Anakartin uzerinde herhangi bir isik yanmiyor.

HDMI ile bağladım ve monitorde HDMI seçili.
Sistemde Windows olması önemli değil, hiçbir şey olmasa bile sistem açılır ve BIOS ekranı gelir. Eğer kasa açık ve ekrana görüntü gelmiyorsa ve kablo olayında da bir hatanız yok ise ekran kartı görüntü vermiyor demektir.

Sistemde Windows olması önemli değil, hiçbir şey olmasa bile sistem açılır ve BIOS ekranı gelir. Eğer kasa açık ve ekrana görüntü gelmiyorsa ve kablo olayında da bir hatanız yok ise ekran kartı görüntü vermiyor demektir.

Ekran kartini baska kurulu olan bir sisteme taktim ve sorunsuz calisiyor.

Görüntüyü anakarttan değil de ekran kartından aldığınıza emin misiniz?

Evet anakart ve ekran karti ikisine denedim. Monitor zaten HDMI'ya ayarlı.

Ekran kartini baska kurulu olan bir sisteme taktim ve sorunsuz calisiyor.

Evet anakart ve ekran karti ikisine denedim. Monitor zaten HDMI'ya ayarlı.
Ekran kartının da sorunsuz olduğunu düşünüyorsanız sırada RAM bellekler var. Onlar da görüntüye etki edebilir. Sistemde kaç kanal RAM var? Tek tek farklı slotlarda deneyiniz. Ayrıca işlemcinizde dahili grafik var ise ekran kartını söküp sadece işlemciden görüntü almayı deneyin. Sorunu bulalım.

Ekran kartının da sorunsuz olduğunu düşünüyorsanız sırada RAM bellekler var. Onlar da görüntüye etki edebilir. Sistemde kaç kanal RAM var? Tek tek farklı slotlarda deneyiniz. Ayrıca işlemcinizde dahili grafik var ise ekran kartını söküp sadece işlemciden görüntü almayı deneyin. Sorunu bulalım.

2 RAM soketi var. RAM'lerin 1'ini sokup 1 tanesi ile calistirmayi denedim etki etmedi. Dediginiz gibi islemci ile calistirmayi deneyip geri donus saglayacagim, teşekkürler.