Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Deren

Uzman
Merhaba,

Yeni aldigim bilgisayarimi kurduktan sonra monitore bagladim ancak monitorde sinyal yok, uyku moduna geciliyor diyor, yardimci olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının da sorunsuz olduğunu düşünüyorsanız sırada RAM bellekler var. Onlar da görüntüye etki edebilir. Sistemde kaç kanal RAM var? Tek tek farklı slotlarda deneyiniz. Ayrıca işlemcinizde dahili grafik var ise ekran kartını söküp sadece işlemciden görüntü almayı deneyin. Sorunu bulalım.

İşlemci ile calistirmayi denedim etki etmedi.

Görüntü gelmediğine göre anakart BIOS'unun işlemciyi destekleyip desteklemediğine bakmanızı öneririm.

Destekliyor.

İşlemci ile çalıştırmayı denedim etki etmedi.
Hocam o zaman sorun monitör ve kasa arasındaki kablonun iletişimsizliğinden kaynaklı bence. Televizyondan denediğinizi ve yine sonuç alamadığınızı söylemiştiniz. Kablonuz arızalı olabilir, farklı bir HDMI ile veya monitörde ve kasada giriş var ise VGA ile deneyiniz.

Hocam o zaman sorun monitör ve kasa arasındaki kablonun iletişimsizliğinden kaynaklı bence. Televizyondan denediğinizi ve yine sonuç alamadığınızı söylemiştiniz. Kablonuz arızalı olabilir, farklı bir HDMI ile veya monitörde ve kasada giriş var ise VGA ile deneyiniz.

2 HDMI denedim monitor bozuk mu diye. PS4 bagladim goruntu geliyor.

Kablolardan gelen elektrik akımından kaynaklı olabilir mi?

2 HDMI denedim monitor bozuk mu diye. PS4 bagladim goruntu geliyor.

Kablolardan gelen elektrik akımından kaynaklı olabilir mi?
Kasanın içinden birkaç resim iletebilir misiniz?

Bir de işlemcinizin modeli nedir? F serisi değildi öyle değil mi? Ekran kartını çıkarıp işlemciden görüntü almayı denemenizi söylemiştim. F serisi ise çalışmaz. Siz en iyisi işlemci ve anakart modelinizi yazın.

Kasanın içinden birkaç resim iletebilir misiniz?

Bir de işlemcinizin modeli nedir? F serisi değildi öyle değil mi? Ekran kartını çıkarıp işlemciden görüntü almayı denemenizi söylemiştim. F serisi ise çalışmaz. Siz en iyisi işlemci ve anakart modelinizi yazın.

İşlemcim Ryzen 5 5500
Anakartım Gigabyte B550M S2H

İşlemcim Ryzen 5 5500
Anakartım Gigabyte B550M S2H
Ryzen 5 5500 işlemcide dahili ekran kartı yok ki. Ekran kartınız olmadan zaten görüntü alamazsınız. Ekran kartınızda sorun olabilir. Ek olarak eski bir işlemci ile anakart BIOS güncellemesi yapmanız gerekebilir. İşlemci ve anakart uyumsuzluğu olabilir.

Çözüm
Ryzen 5 5500 işlemcide dahili ekran kartı yok ki. Ekran kartınız olmadan zaten görüntü alamazsınız. Ekran kartınızda sorun olabilir. Ek olarak eski bir işlemci ile anakart BIOS güncellemesi yapmanız gerekebilir. İşlemci ve anakart uyumsuzluğu olabilir.

BIOS güncellemesini nasıl yapabilirim peki?

Sistemi yeni aldıysanız siz uğraşmayın aldığınız yer yapsın. Sistemi açabilmeniz için eski bir işlemci takıp BIOS güncellemeniz gerekmekte.

Sistemi parca parca aldim da.

Sistemi yeni aldıysanız siz uğraşmayın aldığınız yer yapsın. Sistemi açabilmeniz için eski bir işlemci takıp BIOS güncellemeniz gerekmekte.

Evet simdi tekrardan arastirdim, dediginiz dogru. Anakartin islemciyi desteklemesi icin BIOS'u guncellemem gerekiyormus. Yardiminiz icin teşekkürler.

Sistemi parca parca aldim da.

Evet simdi tekrardan arastirdim, dediginiz dogru. Anakartin islemciyi desteklemesi icin BIOS'u guncellemem gerekiyormus. Yardiminiz icin teşekkürler.
Rica ederim, çözmenize sevindim. BIOS güncellemesi için yeni konu açabilirsiniz. İyi sosyaller.