Şişman Adam

Kategori Yetkilisi
Hukuk Moderatörü
Makaleler
3
Yer
Ankara
Dostlar selam,

Canım biraz teknolojik ürün satın almak istiyor ve ben de AM5'e geçmek için bahane oluşturdum kendime.

Şimdi başlıktaki bu iki anakart arasında kaldım. 2 anakartın özellikleri de ihtiyaçlarıma uygun. M.2 SSD yuva sayısı, USB port çeşitliliği, Wi-Fi, ARGB portu sayısı vs. hepsi ihtiyaçlarıma uygun. Gigabyte tercih edişimin çok özel bir yanı yok, sadece Gigabyte BIOS'una alışkın olduğum için bu markayı tercih etmeye meyilliyim.

Ancak VRM konusunda herhangi bir bilgim yok. İki anakartın da VRM yapısını karşılaştırabilir misiniz? Hangisi daha iyi? Haftada bir oyun oynayan, günlük kullanımda bulunan ve profesyonel olmayacak şekilde overclock yapan biriyim gibi düşünün. Overclock olarak basit bir kullanıcının yapacağı gibi PBO - CO ayarları ve RAM overclock yaparım. Zaten bütün bileşenleri topladığımda da bu konuda duruma göre konu açar fikir/tavsiye alırım sizden.

Overclock beklentim bu kadar. Buna göre hangi anakartı önerirsiniz? Ayrıca bu iki anakartın düşünemediğim bir dezavantajı varsa bana benzer bütçede başka anakart da önerebilirsiniz.

@deadfellow, @5008, @AceTeq sizler de uygun olduğunuzda fikir belirtirseniz sevinirim. Ne de olsa overclock yapacağım zaman sizlerden de tavsiye almak isteyeceğim.

Son düzenleme:
Eagle AX 2x6+2+2

1743009420633.webp

Gaming X AX V2 8+2+2

1743009455430.webp

Doubler kullanan VRM teorik olarak daha iyi sonuç vermeli ama Gaming X AX V2'de 8 faz var reel olarak ve A değerleri daha iyi. Bilemedim ben de hangisini seçerdim. Ama ikisi de üzmez.

Dostlar selam,

Canım biraz teknolojik ürün satın almak istiyor ve ben de AM5'e geçmek için bahane oluşturdum kendime.

Şimdi başlıktaki bu iki anakart arasında kaldım. 2 anakartın özellikleri de ihtiyaçlarıma uygun. M.2 SSD yuva sayısı, USB port çeşitliliği, Wi-Fi, ARGB portu sayısı vs. hepsi ihtiyaçlarıma uygun. Gigabyte tercih edişimin çok özel bir yanı yok, sadece Gigabyte BIOS'una alışkın olduğum için bu markayı tercih etmeye meyilliyim.

Ancak VRM konusunda herhangi bir bilgim yok. İki anakartın da VRM yapısını karşılaştırabilir misiniz? Hangisi daha iyi? Haftada bir oyun oynayan, günlük kullanımda bulunan ve profesyonel olmayacak şekilde overclock yapan biriyim gibi düşünün. Overclock olarak basit bir kullanıcının yapacağı gibi PBO - co ayarları ve RAM overclock yaparım. Zaten bütün bileşenleri topladığımda da bu konuda duruma göre konu açar fikir/tavsiye alırım sizden.

Overclock beklentim bu kadar. Buna göre hangi anakartı önerirsiniz? Ayrıca bu iki anakartın düşünemediğim bir dezavantajı varsa bana benzer bütçede başka anakart da önerebilirsiniz.

@deadfellow, @5008, @AceTeq sizler de uygun olduğunuzda fikir belirtirseniz sevinirim. Ne de olsa overclock yapacağım zaman sizlerden de tavsiye almak isteyeceğim.

Memnun musunuz hocam anakarttan? Hangi işlemci ile kullanıyorsun, ne kadara almıştın, yardımcı olur musun?
@Şişman Adam.

Memnun musunuz hocam anakarttan? Hangi işlemci ile kullanıyorsun, ne kadara almıştın, yardımcı olur musun?
@Şişman Adam.
Merhaba,

28.03.2025 tarihinde 7.288,56 TL'ye almışım n11 üzerinden.

Evet oldukça memnunum. Ben R5 7500F işlemci ile kullanıyorum. İşlemcim, ekran kartım ve RAM'lerimde overclock mevcut. Anakart kaynaklı herhangi bir sorun yaşamadım. Tavsiye ederim açıkçası.

Merhaba,

28.03.2025 tarihinde 7.288, 56 TL'ye almışım N11 üzerinden.

Evet oldukça memnunum. Ben R5 7500F işlemci ile kullanıyorum. İşlemcim, ekran kartım ve RAM'lerimde overclock mevcut. Anakart kaynaklı herhangi bir sorun yaşamadım. Tavsiye ederim açıkçası.

Şu an 8.000 TL. 8.400 TL'ye Gaming X var. Gaming X tercih ediyorum, arada 400 TL fark var. VRM açısından falan daha iyi, 400 TL için değer gibi. Doğru mudur?

Şu an 8.000 TL. 8.400 TL'ye Gaming X var. Gaming X tercih ediyorum, arada 400 TL fark var. VRM açısından falan daha iyi, 400 TL için değer gibi. Doğru mudur?
Maalesef doğrudan yönlendirme yapacak teknik bilgim zayıf. O sebeple zamanında da bu konuyu açmışım ben de. Bana verilen yorumları da illaki okumuşsunuz yukarıda. Bana her ikisi de üzmeyeceği söylendiği için ben ucuz olanı tercih ettim ve herhangi bir pişmanlık yaşamıyorum şu an.

Sizin tercihinize karışmak istemiyorum. İstemeden de olsa yanlış yönlendirmek istemem.