@Ayhan Dönmez anakart elime ulaştı ve kutunun bazı kısımlarında darbeler, tozlar vesaire var bunun dışında anakartın güvenlik bandı aşırı yapışkan sanki daha sonradan yapıştırılmış gibi jelatinler vs yerindeydi CPU soketinde yamukluk göremedim ama şöyle bir şey olmuş olma ihtimali var mı;
Anakartın soketi daha önce yamuldu yaş iade edilip tamiri yapıldıktan sonra satışa sunulmuş ihtimali gibi?
İlgili görseller;

IMG_20260227_121105_0.webp

IMG_20260227_121100_1.webp

Bu arada bu nedir M.2 yuvalarının bulunduğu kısımda gördüm de?

IMG_20260227_121529_123.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez şimdi MSI B850M-G modeli vatan da 5300TL bu model gündelik için nasıl R7 7800X3D oyun için iş görür mü?

Başka sistem için soruyorum uyguna toplamak istiyoruz.

Bu model B850M Force ile kıyaslanır mı?

Anlamak zor. Vida yerlerine bak kartın, oradan monte edilip edilmediği anlaşılabilir. PCB'ye bak, veri yolları vs. anlaşılır.

Chipset yine aynı değerde acaba ben bir noktada yanlış mı yapıyorum?
EXPO kapalıyken 45 dereceydi açtım 51 derece boşta.

Son düzenleme:
@Ayhan Dönmez şimdi MSI B850M-G modeli vatan da 5300TL bu model gündelik için nasıl R7 7800X3D oyun için iş görür mü?

Başka sistem için soruyorum uyguna toplamak istiyoruz.

Bu model B850M Force ile kıyaslanır mı?

Chipset yine aynı değerde acaba ben bir noktada yanlış mı yapıyorum?
EXPO kapalıyken 45 dereceydi açtım 51 derece boşta.

Aktif soğutma ile düzelir. DR ısıtıyor.

Eki Görüntüle 229995

Bu şekilde aktif soğutma lazım. mATX ve Phantom izin vermez ama. Çapraz ya da üstten üfleteceksin. Dr ısıtıyor DDR5'te.

Hocam bunun bilgisini B650 kullanırken verseydiniz keşke ben böyle bir şeyi nasıl monte ederim bilmiyorum gerek var mı o kadar para verdik soğutması yetersiz mi?

@Ayhan Dönmez DDR5 üzerinde dr ısınıyor olarak belirttiniz eski anakartım ile aynı derecede ama bunun faz sayısı vs daha iyi olmasına rağmen sadece 4 derece daha serin çalışıyor herhangi bir işlem bile yapmadım boşta böyle.

Ryzen 5 7500F
HWiNFO ile bakıyorum.
Chipset: 50
VRM: 45

VRM eski anakartımda kaç derece olduğuna hiç bakmamıştım ama chipset 55 dereceydi boştayken şu an sadece 5 derece mi tasarruf ettim peki bana bu anakartın kazancı ne oldu soğutma kalitesi vs daha iyi olarak belirtmiştiniz bu sebeple sormak istiyorum bu dereceler normal diyebilirsiniz fakat havalar soğuk olmasına rağmen böyle kasa akvaryum bir de yaz olursa sorun olabilir.

Son düzenleme:
Hocam bunun bilgisini B650 kullanırken verseydiniz keşke ben böyle bir şeyi nasıl monte ederim bilmiyorum gerek var mı o kadar para verdik soğutması yetersiz mi?

@Ayhan Dönmez DDR5 üzerinde dr ısınıyor olarak belirttiniz eski anakartım ile aynı derecede ama bunun faz sayısı vs daha iyi olmasına rağmen sadece 4 derece daha serin çalışıyor herhangi bir işlem bile yapmadım boşta böyle.

Ryzen 5 7500F
HWiNFO ile bakıyorum.
Chipset: 50
VRM: 45

VRM eski anakartımda kaç derece olduğuna hiç bakmamıştım ama chipset 55 dereceydi boştayken şu an sadece 5 derece mi tasarruf ettim peki bana bu anakartın kazancı ne oldu soğutma kalitesi vs daha iyi olarak belirtmiştiniz bu sebeple sormak istiyorum bu dereceler normal diyebilirsiniz fakat havalar soğuk olmasına rağmen böyle kasa akvaryum bir de yaz olursa sorun olabilir.

Sorun olacak değerler değil, normal. Aktif soğutma yapın.