II. inSTUnBULL

Becerikli
İşlemci olarak R7 9700X(105W versiyon) diye varsayacağız.

Fiyata göre değil de niteliklerine göre karşılaştırma yapmanızı istiyorum.

Eğer Tomahawk bayağı düşerse (X<=9000~) onu almayı düşünüyorum da şu anki fiyatıyla olmaz bence.

Hangisi bu işlemciyi daha uzun yıllar tutar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Belli başlı bir sebebi var mı yoksa tercihen mi?
Açıkçası ikisi de diyebilirim. MSI B650 anakartta 2 tane PCIe x16 yuvası olduğu için çoklu GPU desteği var. Ayrıca USB-C bağlantısı 20 Gbps hıza kadar çıkabiliyor ve anakartta 6 adet ses jakı bulunuyor. Genel olarak, ekran kartı veya anakart gibi ürünleri alırken MSI’ı tercih ediyorum. Tabii, farklı bir markanın ürününde MSI’da olmayan ama benim için önemli bir özellik varsa, o zaman o markayı tercih ederim.

MSI de VRM faz sayısı daha fazla Gigabyte göre sadece tek eksiği PCI-e 5.0 M.2 SSD girişi onu da zaten her zaman tam hız da kullanamazsın gerek yok. Gigabyte de buluna AX harfleri tamamen Wi-Fi bağlantısı ile ilgili bir durum, MSI öneririm.

Bütçen ne kadar? Ben Gigabyte olanı tercih ederdim.
B650 Gaming Plus VRM sıcaklıkları konusunda sınırda bir model. X AX V2 gaming plusa göre daha serin bir model diye hatırlıyorum testlerini bulamadım. Bahsettiğin anakart X AX V2 olabilir mi?

1755890156913.webp

@20424 senin önerin ne olur hocam?

MSI de VRM faz sayısı daha fazla Gigabyte göre sadece tek eksiği PCI-e 5.0 M.2 SSD girişi onu da zaten her zaman tam hız da kullanamazsın gerek yok. Gigabyte de buluna AX harfleri tamamen Wi-Fi bağlantısı ile ilgili bir durum, MSI öneririm.
Zaten PCle 5 özelliği SSD için benim için gereksiz çünkü benim SSD zaten PCle 4
Faz sayısı, soğutma blokları, ses yongaları ve bios flashback zaten ana planda olan özellikler.

Bütçen ne kadar? Ben Gigabyte olanı tercih ederdim.
B650 Gaming Plus VRM sıcaklıkları konusunda sınırda bir model. X AX V2 gaming plusa göre daha serin bir model diye hatırlıyorum testlerini bulamadım. Bahsettiğin anakart X AX V2 olabilir mi?

Eki Görüntüle 176573

@20424 senin önerin ne olur hocam?

Evet, bahsettiğim model bu

Bu arada bütçe konusu biraz karışık tam bir sayı vermicem, X<9000 desek yeridir.

Zaten PCIe 5 özelliği SSD için benim için gereksiz çünkü benim SSD zaten PCIe 4
Faz sayısı, soğutma blokları, ses yongaları ve BIOS flashback zaten ana planda olan özellikler.

Evet, bahsettiğim model bu.

Bu arada bütçe konusu biraz karışık tam bir sayı vermeyeceğim, x<9000 desek yeridir.

Bütçe 200TL daha çıkarsa B650 Aorus Elite bakılabilir.

1755890587093.webp

VRM sıcaklıkları gayet iyi.
Bütçe çıkmaz diyorsan aynı modelin mATX olanı vardı ona bakabilirsin.

Bütçe 200TL daha çıkarsa B650 Aorus Elite bakılabilir.

Eki Görüntüle 176577

VRM sıcaklıkları gayet iyi.
Bütçe çıkmaz diyorsan aynı modelin mATX olanı vardı ona bakabilirsin.
Evet, o model saçma bir şekilde o fiyatta ama X<9000 derken 9000'den de aşağı olduğu zaten dolaylı yoldan belli oyüzden mucize olup daha da düşmediği sürece olmaz. M-ATX olunca ne kaybettiriyor?