Gigabyte B650M S2H Rev 1.3 anakartın BIOS ayarları nasıl olmalı?

Evet dediklerin SS'de var mış kontrol ettim. Nitro 1-2-1 yapmak dışında her şeyi SS'deki gibi yapacağım. Test başlayınca haber ederim.

Yapmaya başladım da tRCDRD diye bir şey yok. tRCD mi oluyor acaba o?

Son düzenleme:

Evet tRCD ikisi için de geçerli sende, hem tRCDRD hem de trcdwr, 37 yazacaksın o yüzden oraya, tRCD 37, tRP 37, tras 70 tRC 70 kalsın tRFC 527, SS'te ne varsa oyle geçir.

Evet tRCD ikisi için de geçerli sende, hem tRCDRD hem de trcdwr, 37 yazacaksın o yüzden oraya, tRCD 37, tRP 37, tras 70 tRC 70 kalsın tRFC 527, SS'te ne varsa oyle geçir.

Eki Görüntüle 198284

En sonki fotoda tWR 70 demişsin ama 72 var hocam 70 yok.
Bir de SS de hiç ellememissin.
SS'e göre devam etmeyeyim mi bu en son attığın farklı çünkü?

@SunseTTime tRFC1 527 tRFC2 1 trfcsb 1

tWR 48 olacak tras 70 tRC 70.

Eki Görüntüle 198286

@SunseTTime burada tWR 48 değil mi, senin de gözler gitmiş iyice

Evet ben yanlış görmüşüm. Biraz kafa karıştırıyor da bu iş dağılmadan ilerlemeye çalışıyorum.
Bu attığını son bir kere kontrol eder misin hocam?
tRCDRD yok demiştim o tRCD ile aynı dedin yani 37.
SS'den farklı Nitro 1 2 1 olacak.
Geri kalan SS ile devam edeceğim inşallah.

Onaylıyor musun hocam? Bu sefer bir tık karıştı da yanlış olsun istemeyiz. Full attığın ilk SS e göre yaptım Nitro 1 2 1 hariç?

Bu görsele hiç bakmadım çünkü ilk SS de 527 527 527 idi, burada 527 1 1 yazmışsın. İlki doğrudur diye hepsini ona göre yaptım.

Yani burayı referans aldım Nitro 1 2 1 hariç. Kaydedip çıkıyorum hocam?

@SunseTTime tRFC1 527 tRFC2 1 trfcsb 1

tWR 48 olacak tras 70 tRC 70.

Eki Görüntüle 198286

@SunseTTime burada tWR 48 değil mi, senin de gözler gitmiş iyice

tRFC1 değerlerin bana ilk attığın SS'den farklı hocam. 527 1 1 değildi. Ben de 527 527 527 girdim SS de öyle olduğu için. Düzeltme lazımsa belirtirsiniz teste henüz başlamadım. Zaten save and exit ekranını direkt attım size en temizi oradan kontrol etmeniz olur. Yoksa karışacak. Teşekkürler.

Son düzenleme:
önemli değil başlat gitsin testi, 1.5 saat hata almazsan iyi olur bu sefer

önemli değil başlat gitsin testi, 1.5 saat hata almazsan iyi olur bu sefer
Başlayacağım hocam da en son yazdığınız degerler ile ss farklı. Test zaten uzun sürüyor. Başlamadan benim gönderdiğim save and exit kısmını bi kontrol etseniz? Ona göre bios geri girip değişiklik yapar teste öyle geçerim.

en son istediğiniz güncellemeye göre yapılmış hal bu. kontrol için daha kolay olur diye düşündüm.

Doğru görünüyor

Hadi bakalım 1.5 saati geç artık hazır serverlar da rahatladı

Baktılar senin test failleyip duruyor, saldılar serverları

Doğru görünüyor

Hadi bakalım 1.5 saati geç artık hazır serverlar da rahatladı
Hocam başlamadan ufak bir sorum var. En son attığım ZenTimings de VDD VDDQ değeri girdiğimiz halde hala 0.000V görünüyor ilk sorum bu normal bir durum mu?

İkinci sorum ise 527 527 527 olayını netleyemedik. bir görselde 527 1 1 yazmıştınız sanırım o yanlış, attıgınız ZenTimings SS'ine göre yaptıgım ıcın 527 527 527 yaptım.

Her ikisini de onaylıyorsanız teste baslayacağım. Fan hızı yüksekte, hwinfo da acacagım dedıgınız gibi.

@SunseTTime a2-b2 ikisini de ss atar mısın 34 olmuş phy, diğeri kaç ona bakacağım.

normal sensör okuyamıyor, a2 b2 dimm at tekrar bakalım phy 34-36 olmuş olabilir ona sonra bakarız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…