Bitmeye 5 dk kala ss'leri yollarsın iod hotspot ve ram, bir de Zen güncel halini ss atarsın bakarız.
Bir ara test sırasında hwinfo sıkıntı yaratmıştı ya hani, son 5dk kala açtığımda hata verdirttirirse içimize kurt düşürmez mi? Yine de bakarım lazım diyorsan tabii.

Zentimings aklımda bitince atacağım son halini görmüş ol diye.

Bir ara test sırasında hwinfo sıkıntı yaratmıştı ya hani, son 5dk kala açtığımda hata verdirttirirse içimize kurt düşürmez mi? Yine de bakarım lazım diyorsan tabii.

Zentimings aklımda bitince atacağım son halini görmüş ol diye.
yok bir şey olmaz sen aç 2 dk kala dursun köşede ss atarsın zen ile beraber.

Dosya Ekleri

• son3dkA2.webp
    son3dkA2.webp
    816,7 KB · Görüntüleme: 34
  • son3dkB2.webp
    son3dkB2.webp
    657,2 KB · Görüntüleme: 50
Çok üzüldüm valla, son 3 dakika kala verdi. Dakika son 4 dakika açmıştım HWInfo'yu. Ondan mı tetiklendi yine bilmiyorum.
hwinfo açamıcaz mı sende bu nedir ya :D

vddcr soc voltaj kaç yazıyor hwinfo'dan baksana ona

Çok üzüldüm valla, son 3 dakika kala verdi. Son 4 dakika kala açmıştım HWInfo'yu. Ondan mı tetiklendi yine bilmiyorum.
1762096684221.webp

@SunseTTime Böyle bak baştan, trfc 527 kalsın diğerleri değiştirdiğim gibi yap bakalım. hwinfo hep açık kalsın yanda başka türlü geçemeyeceksin testi :D

Eki Görüntüle 198258Eki Görüntüle 198259

Dediğin tam olarak çıkmıyor. Ne varsa SS aldım, bakabilirsin hocam.
Son attığım ss'teki gibi geçirtip tekrar bak bu teste, 1.5 saat geçmeden olmaz. hwinfo yanda açık kalsın yalnızca sensörler kısmını aç. @SunseTTime Kasa fanlarının devirlerini manuel artır biraz yüksek dönsün 1.5 saat

hwinfo açamıcaz mı sende bu nedir ya :D

vddcr soc voltaj kaç yazıyor hwinfo'dan baksana ona

Eki Görüntüle 198252

@SunseTTime Böyle bak baştan, trfc 527 kalsın diğerleri değiştirdiğim gibi yap bakalım. hwinfo hep açık kalsın yanda başka türlü geçemeyeceksin testi :D
@SunseTTime Böyle geçirtip bak 1.5 saat yine, fan devirleri fulle. 1.5 saat hata almayacaksın sadece ya, bu kadar zor olmasa gerek. hwinfo yanda açık dursun bence bu sefer.

Son attığım ss'teki gibi geçirtip tekrar bak bu teste, 1.5 saat geçmeden olmaz. hwinfo yanda açık kalsın yalnızca sensörler kısmını aç. @SunseTTime Kasa fanlarının devirlerini manuel artır biraz yüksek dönsün 1.5 saat
sor.webp

Bu kısımda ne neye denk geliyor anlayamadım yazma şansın var mı hocam? Bir de kasa fan ayarını biostan hiç ellemedim, böyle kalsa olmaz mı? malum ısınma da yok gibi test sonuçlarında.

@SunseTTime işlemci stokta değil mi, undervolt falan yaptıysan hata verdirtir stabilliğinden emin olmadıkça işlemciye ellememen lazım. Sadece iGPU kapalı kalsın işlemci için.

Eki Görüntüle 198261

Bu kısımda ne neye denk geliyor anlayamadım yazma şansın var mı hocam? Bir de kasa fan ayarını BIOS'tan hiç ellemedim, böyle kalsa olmaz mı? Malum ısınma da yok gibi test sonuçlarında.

Devirlerini arttır BIOS'tan Turbo moda falan al, hızlı dönsün, RAM ve iod ısınma var, ondan hata yiyor olabilirsin. İslemci icin sadece iGPU kapat stokta kalsın çip.

tRCD-tRP 37, tras 70 tRC 70, tRFC 527, twrrd 2, tRTP 12 ile tekrar bak SS'teki gibi olsun her şey. 1.29 SoC 1-2-1 Nitro.

@SunseTTime İşlemci stokta değil mi, undervolt falan yaptıysan hata verdirtir stabilliğinden emin olmadıkça işlemciye ellememen lazım. Sadece igpu kapalı kalsın işlemci için.
Senin dediğin ayarlar dışında hiçbir şey yapmadım hocam. BIOS güncelledik, defaults ayarlara getirdik expo açtık. Devamı ise senin verdiğin ayarlar. Ekstra hiçbir şey yapmadım.

Senin dediğin ayarlar dışında hiçbir şey yapmadım hocam. BIOS güncelledik, defaults ayarlara getirdik expo açtık. Devamı ise senin verdiğin ayarlar. Ekstra hiçbir şey yapmadım.
igpu kapalı ise yeterli işlemci stokta kalsın. fanları turbo moda al hızlı dönsünler. bu ss'tekileri birebir geçirtip tekrardan bak 1.5 saat, hwinfo yanda açık kalsın, bir sıkıntı olursa yine yazarsın bakarız. şu 1.5 saati devir en azından

@SunseTTime Sendeki şans da neymiş böyle ya, son saniye hata verdi. 2 gündür serverler gidik, kime ne kötülük yaptıysan şimdi tam vakti bence öpüşün barışın bu iş yoksa yürümeyecek :D

@LH44 bundan sonraki süreci yönetmek ister diye düşünüyorum ne dersin?