İyi sosyaller. Az önce Gigabyte B760M D3HP anakart ile Corsair Vengeance 6400MHz 16x2 RAM ile bilgisayarımı yükselttim ancak başlıktaki gibi DRAM ve CPU ışıkları kırmızı renkte sırayla yanıp sönüyor. RAM'lerin tekini çıkarıp denedim ve hâlâ sorun devam ediyor. (A2 , B2 olarak bağlılar.)
İyi sosyaller. Az önce Gigabyte B760M D3HP anakart ile Corsair Vengeance 6400MHz 16x2 RAM ile bilgisayarımı yükselttim ancak başlıktaki gibi DRAM ve CPU ışıkları kırmızı renkte sırayla yanıp sönüyor. RAM'lerin tekini çıkarıp denedim ve hâlâ sorun devam ediyor. (A2 , B2 olarak bağlılar.)
@vpp Yuvarlak içine aldığım 2 pine, PC kapalıyken 15 sn yıldız tornavida ile dokun arasına, sonrasında sistemi açmayı tekrardan dene. Tercihen anakartta elektrik olmasın, power switch 0 konuma al.
BIOS flashback tuşu sanırım bu modelde yok, Clear CMOS deneyip sistemi açmayı bir dene.
BIOS’u son sürüme güncelleyip clear CMOS yap, XMP’yi kapat ve RAM’leri tek tek farklı yuvalarda dene. Sorun sürerse işlemci soketi, soğutucu baskısı veya güç bağlantılarını kontrol et.
BIOS'u son sürüme güncelleyip clear CMOS yap, XMP'yi kapat ve RAM'leri tek tek farklı yuvalarda dene. Sorun sürerse işlemci soketi, soğutucu baskısı veya güç bağlantılarını kontrol et.
XMP için BIOS'a erişmem gerek ancak erişemiyorum, CPU soğutucusu ve güç bağlantılarını birkaç defa kontrol ettim. Clear CMOS düğmesini kullanip ardindan bilgisayara güç verdim ancak birkaç dakikadır ekranda bir değişiklik yok. Biraz daha bekleyip Q flash Plus ile güncellemeyi deneyeceğim.
XMP için BIOS'a erişmem gerek ancak erişemiyorum, CPU soğutucusu ve güç bağlantılarını birkaç defa kontrol ettim. Clear CMOS düğmesini kullanip ardindan bilgisayara güç verdim ancak birkaç dakikadır ekranda bir değişiklik yok.