İyi sosyaller. Az önce Gigabyte B760M D3HP anakart ile Corsair Vengeance 6400MHz 16x2 RAM ile bilgisayarımı yükselttim ancak başlıktaki gibi DRAM ve CPU ışıkları kırmızı renkte sırayla yanıp sönüyor. RAM'lerin tekini çıkarıp denedim ve hâlâ sorun devam ediyor. (A2 , B2 olarak bağlılar.)
Sadece CPU, RAM ve PSU bağlıyken çalıştırmayı dener misin? Yani ekran kartı ve takılı olan USB cihazlarını sök. Görüntü kablosunu anakarta tak. Bunu yaparken de RAM'leri teker teker deneyebilirsin.
Sadece CPU, RAM ve PSU bağlıyken çalıştırmayı dener misin? Yani ekran kartı ve takılı olan USB cihazlarını sök. Görüntü kablosunu anakarta tak. Bunu yaparken de RAM'leri teker teker deneyebilirsin.
Özet geçmem gerekirse işlemci ve fanını kontrol ettim, cmos resetledim, bios flash ile biosu guncelledim, ramlerin kanallarini degistirdim ve tek ram ile denedim.
Özet geçmem gerekirse işlemci ve fanını kontrol ettim, cmos resetledim, bios flash ile biosu guncelledim, ramlerin kanallarini degistirdim ve tek ram ile denedim.
RAM'leri neden Micron tercih ettiniz bu arada, Hynix varken. 6400 c36 Micron oluyor. Sorunun kaynağı direkt olarak o olabilir. İade edebiliyorsanız edin. Hynix tercih etmenizde fayda var.
RAM'leri neden Micron tercih ettiniz bu arada, Hynix varken. 6400 C36 Micron oluyor. Sorunun kaynağı direkt olarak o olabilir. İade edebiliyorsanız edin. Hynix tercih etmenizde fayda var.
Çip farklı yani, Micron en sıkıntılısı diyebiliriz, buradaki sorun neden, onu bılmıyorum. Ama Hynix olsaydı muhtemelen bu sıkıntıyı yaşamayacaktın, Gigabyte boardlar RAM seçebiliyor, iade edebiliyorsan 2x16 6000 CL30 tarzında alman iyi olacaktır. @vpp