İyi sosyaller. Az önce Gigabyte B760M D3HP anakart ile Corsair Vengeance 6400MHz 16x2 RAM ile bilgisayarımı yükselttim ancak başlıktaki gibi DRAM ve CPU ışıkları kırmızı renkte sırayla yanıp sönüyor. RAM'lerin tekini çıkarıp denedim ve hâlâ sorun devam ediyor. (A2 , B2 olarak bağlılar.)
Çip farklı yani, Micron en sıkıntılısı diyebiliriz, buradaki sorun neden, onu bılmıyorum. Ama Hynix olsaydı muhtemelen bu sıkıntıyı yaşamayacaktın, Gigabyte boardlar RAM seçebiliyor, iade edebiliyorsan 2x16 6000 CL30 tarzında alman iyi olacaktır. @vpp
Önceki RAM'lerin neydi?
@vpp RAM'lerin takılı olduğu slotları da SS atabilir misin bir de.
Önceki ramlerim xpg markasinin 2x16 ramleriydi, cl ve mhzini tam hatirlamiyorum malesef. Ekte belki anlaşılmıyordur diye belirtmek istiyorum A2 ve B2 slotlarına takılılar.
İyi Sosyaller. Az önce Gigabyte B760M D3HP anakart ile Corsair Vengeance 6400MHz 16x2 RAM ile bilgisayarımı yükselttim ancak başlıktaki gibi DRAM ve CPU ışıkları kırmızı renkte sırayla yanıp sönüyor. RAM'lerin tekini çıkarıp denedim ve hâlâ sorun devam ediyor. (A2, B2 olarak bağlılar.)
Anakart yükseltme vidasından kastığınız ne hocam? Anakarti kasaya yerlestirdim vida deliklerine ve anakart plağına oturacak şekilde hizalayıp vidaladım. (Eski anakartım da mAtx'idi.
Anakartı kasaya vidaladığınız deliklerin altında yükseltme vidaları var, anakartı ona vidalıyorsunuz, anakart deliklerine denk gelmeyen kısımda bir yükseltme vidası kaldıysa kartın arkasındaki lehimlere temas eder kısa devreye sebep olur.
Anakartı kasaya vidaladığınız deliklerin altında yükseltme vidaları var, anakartı ona vidalıyorsunuz, anakart deliklerine denk gelmeyen kısımda bir yükseltme vidası kaldıysa kartın arkasındaki lehimlere temas eder kısa devreye sebep olur.
Bilmiyorum hocam, ilk anakarti kasaya monteledigimde bir vida boşa donuyordu demek ki yukseltme vidasi yoktu onda, bir işler oldugunu anlayip 2.kez montelediğimde öyle bir sorunla karşılaşmamıştım ama.