Gigabyte B760M anakart ve RAM değişikliği sonrası DRAM ve CPU ışığı kırmızı yanıyor

vpp

Uzman
İyi sosyaller. Az önce Gigabyte B760M D3HP anakart ile Corsair Vengeance 6400MHz 16x2 RAM ile bilgisayarımı yükselttim ancak başlıktaki gibi DRAM ve CPU ışıkları kırmızı renkte sırayla yanıp sönüyor. RAM'lerin tekini çıkarıp denedim ve hâlâ sorun devam ediyor. (A2 , B2 olarak bağlılar.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Önceki ramlerim xpg markasinin 2x16 ramleriydi, cl ve mhzini tam hatirlamiyorum malesef. Ekte belki anlaşılmıyordur diye belirtmek istiyorum A2 ve B2 slotlarına takılılar.

Dosya Ekleri

• 17607713007483731970443286383002.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 37

Kasanın anakart yükseltme vidalarını yeni anakarta göre ayarladınız mı? Fazladan vida kaldıysa kısa devreye sebep olur, bu tarz sorunlar çıkarabilir.

Anakart yükseltme vidalarını yeni anakarta göre ayarladınız mı? Fazladan vida kaldıysa kısa devreye sebep olur, bu tarz sorunlar çıkarabilir.
Anakart yükseltme vidasından kastığınız ne hocam? Anakarti kasaya yerlestirdim vida deliklerine ve anakart plağına oturacak şekilde hizalayıp vidaladım. (Eski anakartım da mAtx'idi.

Anakartı kasaya vidaladığınız deliklerin altında yükseltme vidaları var, anakartı ona vidalıyorsunuz, anakart deliklerine denk gelmeyen kısımda bir yükseltme vidası kaldıysa kartın arkasındaki lehimlere temas eder kısa devreye sebep olur.

Bilmiyorum hocam, ilk anakarti kasaya monteledigimde bir vida boşa donuyordu demek ki yukseltme vidasi yoktu onda, bir işler oldugunu anlayip 2.kez montelediğimde öyle bir sorunla karşılaşmamıştım ama.

Ben olsam o anakartı kasa dışına alıp uzay sistem kurup denerim, bu esnada vidaları da kontrol ederim.

@vpp

RAM takmadan start verir misin? LED'ler sabite dönecek mi bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…