Gigabyte B760M anakart ve RAM değişikliği sonrası DRAM ve CPU ışığı kırmızı yanıyor

vpp

Uzman
İyi sosyaller. Az önce Gigabyte B760M D3HP anakart ile Corsair Vengeance 6400MHz 16x2 RAM ile bilgisayarımı yükselttim ancak başlıktaki gibi DRAM ve CPU ışıkları kırmızı renkte sırayla yanıp sönüyor. RAM'lerin tekini çıkarıp denedim ve hâlâ sorun devam ediyor. (A2 , B2 olarak bağlılar.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence bahsettiğim kısa devre durumu var, anakartı kasa dışına almamışsınız, çıkarıp vidaları kontrol etmek lazım, anakartı da dışarıda çalıştırmak lazım.

PSU'yu çıkaramadım hocam, anakarti kasaya takmadan once su sekil yerlestirmistim. Bende gece 01.13'ten beri bununla uğraşıyorum açıkçası. Nasil dogru vidalayacagima dair bir video biliyor musunuz acaba?
(Ek 1 vidalamadan önce, Ek 2 vidaladıktan sonra.)

Dosya Ekleri

• 4354a8e1-390b-4de6-96fe-ad898b572f70.webp
    2,2 MB · Görüntüleme: 54
  • 2db11631-9c10-4366-bac2-d1880e9ce065.webp
    2,3 MB · Görüntüleme: 56
Bakın anakartı dışarı alın kasanın içinde bahsettiğim yükseltme vidalarını kontrol edin, sadece anakart vida deliklerine denk gelecek yerlerde yükseltme vidaları kalacak, diğerlerini pense ile çevirip sökeceksiniz.

Anakartta sorun olup olmadığını bu kısa devre olayı var mı yok mu anlamadan tespit edemeyiz.

Akşam bakacağım hocam.

Akşam bakacağım hocam.
Yine bir işe yaramadı hocam, yarın başka ramlerle test edeceğim.

Son düzenleme:
Eğer vidalar tam yerinde aynı sorunu yapıyorsa anakartta problem vardır.

Eğer vidalar tam yerinde aynı sorunu yapıyorsa anakartta problem vardır.

RAM'ler açıkçası bana daha supheli geliyor hocam, anakartta oyle bir sorun olsa bence hiç anakarta güç gelmezdi ve BIOS'u bile güncelledim. Yarın başka RAM'ler ilr test edeceğim eğer yine olmazsa anakarttan şüpheleneceğim hocam. Yarın konuyu tekrardan yeşillendiririm. Yardımlarınız için teşekkürler.

RAM'leri sökünce de LED'ler dans ediyor, sabit yanması lazım.

RAM'leri sökünce de LED'ler dans ediyor, sabit yanması lazım.
Yarın için sözleştiğim için ilk olarak ramleri test edeceğim hocam, eğer farklı ramler ile de ayni hatayi verirse anakartı değistirip deneyeceğim

Güncelleme : pinleri yamulmus diyip pinlerde biseyler yapti ve tek ram calisti, ancak daha once bu konuda pinlerin fotigrafini paylasmistim ve sorun gorulmemisti, yeni ram siparisi verdim yarin geliyor. Yeni ramlerin de sadece teki calisirsa anakarti degisime yollayacagim.

Son güncelleme: Bios ekrani laglı ve disklerdeki windowsu görmüyor. Gerçekten bu anakartta bir haltlar vsr belli oldu. İade baslatacağım ama bozuk ürün olarak mı yoksa beğenmedim olarak mı isaretlemeliyim bilemedim.

Ayrıca ramin teki bozuk mu değil mi şüpheye düştüm şimdi. Siz ne dersiniz hocalarım? @Ayhan Dönmez @20424

Dosya Ekleri

• 17608795153846156856073654308306.webp
    4,3 MB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Bu soketler kontrol edilmemiş miydi? Bu sorunun ana kaynağı pin zaten, ayrıca BIOS laglanır çünkü işlemci 98 derece, soğutucusuz çalıştırdınız anlaşılan.

Bu soketler kontrol edilmemiş miydi? Bu sorunun ana kaynağı pin zaten, ayrıca BIOS laglanır çünkü işlemci 98 derece, soğutucusuz çalıştırdınız anlaşılan.

İşlemci fani donuyordu açıkçası, bir de soketleri kontrol ettim ama ben bir sorun gorememistim. Şu an anakartı iafeye verip yeni bir anakart alıp, yeni anakartla bozuk olsugundan suphelendigim RAM'leri test edecegim. Eğer calisirlarsalar yeni sipariş verdigim RAM'leri iadeye verecegim. Yeni anakart alirsam yarin teslim edilir zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…