DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Arkadaşlar, 8 fazlık bu VRM soğutmasız anakart ortalamada 55-65W arası çeken 4.1 GHz'lik 13400F'yle tam hızda rahatça çalışabilir mi?

Bu işlemciyle üst seviye DDR4 anakart kullansanız bile farkı hissedebileceğinizi düşünmüyorum. Overclock işlemcisi değil zaten, düzgün biçimde çalışırlar.

Bu işlemciyle üst seviye DDR4 anakart kullansanız bile farkı hissedebileceğinizi düşünmüyorum. Overclock işlemcisi değil zaten, düzgün biçimde çalışırlar.
VRM'ler ısınır mı diye düşünüyorum da zaten 65W bir işlemci, boostu 145'lere çıkıyor görünüyor da saniyelik olarak 105'i geçtiğini hiç görmedim. Biostar'ın da benzer bir anakartı var, onda sol tarafta metal blok var fakat NVME slot sayısı 1 olduğu için pek tercih edesim gelmedi. O zaman bu Gigabyte devam.

B450M S2H ile trafo bağımlısı Ryzen 7 2700X'i overclock ederek kullandığımdan dolayı VRM ısınmasının pek ilk sıralarda göz önünde bulundurulmasını önermiyorum. Sizin düşündüğünüz bileşenlerinde zaten aşırı bir güç tüketimi vesilesiyle yüksek sıcaklık olmaz.