tekahme3

Gelişen
Arkadaşlar selam. İlk defa bilgisayar topluyorum. PSU henüz gelmedi, ben de diğerlerini takayım anakarta dedim. Arkadaşımla birlikte taktık ama emin de olamadık doğru takıp takmadığımızdan. Kasa modelim ASUS A21 Plus, CPU soğutucu Thermalright Peerless Assassin ve anakart da Gigabyte B850M Force. Bir de SATA SSD taktım. Aşağıda gösterdiğim yerlere taktım. Yanlış bir şey varsa söylerseniz sevinirim.
Teşekkürler.

anakart_1.webp

Arkadaşlar selam. İlk defa bilgisayar topluyorum. PSU henüz gelmedi, ben de diğerlerini takayım anakarta dedim. Arkadaşımla birlikte taktık ama emin de olamadık doğru takıp takmadığımızdan. Kasa modelim ASUS A21 Plus, CPU soğutucu Thermalright peerless Assassin ve anakart da Gigabyte B850M Force. Bir de SATA SSD taktım. Aşağıda gösterdiğim yerlere taktım. Yanlış bir şey varsa söylerseniz sevinirim.
Teşekkürler.

Eki Görüntüle 213978

İşlemcinin sol üst kısmında yer alan yuvaya, üzerinde "CPU" yazan güç kablosunu takmalısın. İşlemcinin hemen sağındaki 4 pinli girişe ise işlemci fanının kablosunu takacaksın. Kasanın ön panelinden gelen ve üzerinde "f_audıo" yazan kabloyu ilgili yuvaya, kasa fanlarını ise "SYS_FAN" yazan 4 pinli girişlere bağlaman gerekiyor. Kasanın önündeki USB portları için "f_usb" yazan kabloyu takmalısın; mavi uçlu olan geniş kablo ise USB 3.0 içindir, onu da anakarttaki mavi girişli yere takacaksın. Eğer SATA SSD kullanmıyorsan yanındaki portları boş bırakabilirsin. Son olarak güç kaynağının ana kablo montajlarını da tamamladığında sistem hazır olacaktır ve 24 pin kablosu düzgün tak.