DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Sağlıklı günler dilerim.

2.5 aydır PC'yi acmiyordum, acmisken oyle genel testlerini yaptim her sey yolunda fakat ekran kartı sicakliklari gözüme biraz yuksek geldi. Kartı 2023 Nisan ayında almıştım ve elbette içini hic açmadım. Geçen sene bu zamanlar 74 civarindaydi. Sizce bu sorun oluşturur mu?

Not: hava 35-37 derece arası.

Screenshot_20250820_152347_Gallery.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Sağlıklı günler dilerim.

2.5 aydır PC'yi acmiyordum, acmisken oyle genel testlerini yaptim her şey yolunda fakat ekran kartı sicakliklari gözüme biraz yuksek geldi. Kartı 2023 Nisan ayında almıştım ve elbette içini hiç açmadım. Geçen sene bu zamanlar 74 civarindaydi. Sizce bu sorun oluşturur mu?

Not: Hava 35-37 derece arası.

Eki Görüntüle 175711

Bakım zamanı gelmiş hocam. Bakım yaparsanız kart kendine gelir. Neredeyse fanları fulleyip bu dereceleri alacak çünkü.

Pedlerin eskidiğini sanmıyorum. Macun ve toz bakımı yeterli gelir. Yinede siz elinizle kontrol edin pedler hala ıslak mı diye.

Tamamdir hocam. Pedleri ellemem bu durumda muhtemelen lakin macun mu mullanmam uygun olur yoksa Thermalright'ın macun yerine kullanılan pedlerinden mi?

Pedlere elleme hiç, macun yenilesen yeterli olur.

Hocam, macun ne kadar gerekli acaba? Bende sogutucuyla gönderilmiş bir TF-7 bulunmakta. Biliyorsunuzdur, bu tarz gönderilen macunlar az oluyor. İdareten sürüp macun sipariş edeyim diyorum.

Noctua mi onerirsiniz?

Arkadaşım macun yerine PTM7950 kullanmıştı. Memnundu kendisi sıcaklıklardan.

Biz de @Anzaka'ya Honeywell aldık ama 5 ayda sıcaklıklar fırladı. Alismken garanti Thermalright alsam uygun mudur?

Hocam, macun ne kadar gerekli acaba? Bende sogutucuyla gönderilmiş bir TF-7 bulunmakta. Biliyorsunuzdur, bu tarz gönderilen macunlar az oluyor. İdareten sürüp macun sipariş edeyim diyorum.

Noctua mi onerirsiniz?

Biz de @Anzaka'ya Honeywell aldık ama 5 ayda sıcaklıklar fırladı. Alismken garanti Thermalright alsam uygun mudur?
Olabilir. Performansı ve ömrü nasıl olur bilemiyorum.