Rauf

Uzman
Sorum başlıktaki gibidir. Seriyi bilmeyenler için buraya link bıraktım. G1 Gaming Tanıtım

Şu an kullandığım H170 Gaming 3 anakartına denk gelen AM5 ve LGA 1700 soketli hangi anakartlar var? Önerilerinizi bekliyorum.

Başlık birazcık anlamsız olmuş Sorum şu şekilde: "Gigabyte G1 Gaming serisine denk şuan hangi gigabyte anakartlar var?"

Sorum başlıktaki gibidir. Seriyi bilmeyenler için buraya link bıraktım. G1 Gaming Tanıtım

Şu an kullandığım H170 Gaming 3 anakartına denk gelen AM5 ve LGA 1700 soketli hangi anakartlar var? Önerilerinizi bekliyorum.

Başlık birazcık anlamsız olmuş Sorum şu şekilde: "Gigabyte G1 Gaming serisine denk şuan hangi gigabyte anakartlar var?"
Hocam bahsettiğiniz giriş seviyesi bi' anakart. Her anakartın serisi olduğu gibi modeli ve chipseti kendi alanında ayrılır. Örneğin; Gaming serisi de İntel için giriş seviyesi bi' işlemci kullanılacaksa LGA 1700'de H610 chipsetli bi' anakart makul olur keza AMD'de de ise B650 chipset yeterli olur.

Son düzenleme:
Hocam bahsettiğiniz giriş seviyesi bi' anakart. Her anakartın serisi olduğu gibi modeli ve chipseti kendi alanında ayrılır. Örneğin; Gaming serisi de Intel için giriş seviyesi bi' işlemci kullanılacaksa LGA 1700'de H610 chipsetli bi' anakart makul olur keza AMD'de de ise B650 chipset yeterli olur.

Anladım hocam ama kullandığım anakart, H610 serilerinin hiçbirine yakın değil. Hiçbir markanın şu an h serisi benim anakart kadar dolu değil. Benim amacım kullandığım anakartıma denk bir anakart istiyorum. H serisi olmak zorunda değil yeter ki aşırı pahalı kart olmasın. AMD olarak evet b650 tercih edilebilir

Anladım hocam ama kullandığım anakart, H610 serilerinin hiçbirine yakın değil. Hiçbir markanın şu an h serisi benim anakart kadar dolu değil. Benim amacım kullandığım anakartıma denk bir anakart istiyorum. H serisi olmak zorunda değil yeter ki aşırı pahalı kart olmasın. AMD olarak evet b650 tercih edilebilir
Hocam zamanın gaming serilerinden H (giriş seviyesi) bi' anakartıdan bahsediyoruz o yüzden doludur sizde ki. Zaten H serisi mümkün mertebe tercih edilmemeli B serisine göre daha az faz/özellik vs. bulunuyor. İntel'de H610'nun bi' üstü B660 çipsettir. Ona bakabilirsiniz.