- Makaleler
- 5
Merhaba, anakartım Gigabyte H610M H V2 ve BIOS güncellemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?
Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle BIOS sürümünüzün güncelliğini kontrol edin. En son sürüm F29 imiş aşağıda yer alan sürücü sayfasına göre. Eğer en güncel versiyonda değilseniz aşağıdaki linkten indireceğiniz BIOS dosyasıyla en altta yer alan video rehber sayesinde kurulumunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Herhangi bir problem olursa sormaktan çekinmeyin. Problem olmazsa da haber edersiniz, kolay gelsin. İyi Sosyaller dilerim.
Sürümümün güncel olup olmadığını nasıl anlayabilirim...
...ve güncellenirken elektrik giderse sorun olur mu?
Arama çubuğunuza DxDiag yazıp çıkan sonuca tıkladığınızda karşınızda açılacak ekran size sistem bilgilerinizi verir. Örneğin aşağıda benim sistemimden bir ekran alıntısı yer almakta. Bu ekran alıntısına göre BIOS sürümüm 3212.
Eki Görüntüle 70566
Bu riskler her zaman söz konusu, UPS güç kaynağı varsa işiniz çok rahat olur. Yoksa bile işlem toplamda 1 dakika kadar sürüyor sürmüyor. Size kalmış bir durum anlayacağınız.
Teşekkürler. BIOS sürümümü güncelleme sebebim Valorant oynayamamam. Arkadaşım "Güncelleyip Secure Boot aç." dedi. Sizce güncellememe gerek var mı?
Sanırsam CSM denilen ayarı kapatmam lazımmış, görüntü gelmeme gibi durumlar olabiliyormuş. Sizce kapatmam lazım mı?Şu anki sürüme göre değişir. Versiyon geçmişini kontrol edebilirsiniz. Önemli bir durum yoksa güncellemeyebilirsiniz.
Hiç BIOS'unuzu güncellemeden direkt Secure Boot'u açabilmelisiniz. Test edin, problem çıkarsa iletirsiniz.
CSM kapatmazsan Secure Boot açamazsın.Sanırsam CSM denilen ayarı kapatmam lazımmış, görüntü gelmeme gibi durumlar olabiliyormuş. Sizce kapatmam lazım mı?
Tamamdır, 2 saat içinde denerim, herhangi bir sorun olursa dönüş yaparım.
Tamamdır, 2 saat içinde denerim, herhangi bir sorun olursa dönüş yaparım.
Merhaba, CSM kapalı, Secure Boot aktif ama hala oyundan atıyor. Eki Görüntüle 70809Eki Görüntüle 70810
@Enes3078