grancoupe

Yetkin
Yer
Türkiye, İstanbul
Merhaba,

Son zamanlarda sürekli monitör konusu açıyorum, denk gelmiş olabilirsiniz. Piyasadaki bütün popüler monitörlere baktım ve en son M27Q3 almaya karar vermiştim fakat az önce M27UP modelini gördüm ve aralarında sadece 1.000 TL var. Taksitli alacağım için sadece aylık 100 TL daha fazla ödeyeceğim, yani fiyat olarak benim için hiçbir farkı yok ikisinin.

M27UP modeli sizce alınır mı? Bana M27Q3'e göre inanılmaz mantıklı geldi. Çünkü genel olarak Valorant vs. oynasam da sonuçta 4K'yı bırak, 2K'da bile oynamayacağım. M27Q3 alsam da yine Valorant, CS2 tarzı oyunları 1080p 320 Hz oynayacağım zaten. 2K'yı RDR 2 falan oynarken, bir de genel masaüstünde, video, film, dizi falan izlerken kullanacaktım. Onu yapacağıma aynı paraya 4K kullanıp Valorant'ı falan 1080p 320 Hz olarak oynayabilirim diye düşünüyorum.

Sistemim iyi fakat 4K hikayeli oyun oynayacak kadar da iyi değil ama film, dizi, video, masaüstünde falan güzel durur diye düşünüyorum. Sizce hangisini almak mantıklı ve 27", 4K için küçük mü?

Oyunlarda 320 Hz kullanıp, masaüstünde falan 160 Hz olunca bana kasma hissiyatı verir mi?

Sadece oyunlarda 2K veya 1080p çözünürlük kullanırsam görüntü çok mu kötü olur?

Son düzenleme:
Merhaba M27UP modeli cok hoş gercekten. Ben de MSI MAG 274UPDF aldım, 4K 160 1080 320 Hz. Bu tarz monitörler kullanışlı oluyor ama sistem özellikleriniz de önemli tabii ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba M27UP modeli cok hoş gercekten. Ben de MSI MAG 274UPDF aldım, 4K 160 1080 320 Hz. Bu tarz monitörler kullanışlı oluyor ama sistem özellikleriniz de önemli tabii ki.
Çoğu oyunu zaten 4K veya 2K oynamayı düşünmüyorum. 2K veya 4K tercih etme sebebim masaüstünde net, küçük, güzel bir görüntü olması ve filmler, diziler, YouTube videoları vb. şeyler. RDR 2, Detroit gibi oyunları 2K, çok kasmazsa 4K oynayabilirim. Valorant'ı falan 1080p 320 Hz oynayacağım zaten hangisini alırsam alayım.

Çoğu oyunu zaten 4K veya 2K oynamayı düşünmüyorum. 2K veya 4K tercih etme sebebim masaüstünde net, küçük, güzel bir görüntü olması ve filmler, diziler, YouTube videoları vb. şeyler. RDR 2, Detroit gibi oyunları 2K, çok kasmazsa 4K oynayabilirim. Valorant'ı falan 1080p 320 Hz oynayacağım zaten hangisini alırsam alayım.
Çamur gibi görüntü olur diyenler olmuş ama benim için önemli olan oyunda olup olmaması. Oyun dışı zaten 4K açacağım hep.

Son düzenleme:
O fiyata direkt OLED öneririm. Samsung G5 OLED, 2K çözünürlükte 180Hz, yeni çıkan bir modeldi ve sıfırı yaklaşık 22K civarına satılıyordu. Alternatif olarak 2. el G60 / G61 240–360Hz OLED modelleri de rahatlıkla bulunabiliyor. IPS paneller, film izleme ve oyun için bana göre keyif vermiyor; 4K bile olsa fark etmiyor, gerçekten. Hatta 480p bir CRT monitör, görüntü olarak IPS’ten daha iyi hissettiriyor.
OLED’in 240Hz’i, IPS’in 500Hz’ine bile değişmem.

O fiyata direkt OLED öneririm. Samsung G5 OLED, 2K çözünürlükte 180Hz, yeni çıkan bir modeldi ve sıfırı yaklaşık 22K civarına satılıyordu. Alternatif olarak 2. el G60 / G61 240–360Hz OLED modelleri de rahatlıkla bulunabiliyor. IPS paneller, film izleme ve oyun için bana göre keyif vermiyor; 4K bile olsa fark etmiyor, gerçekten. Hatta 480p bir CRT monitör, görüntü olarak IPS’ten daha iyi hissettiriyor.
OLED’in 240Hz’i, IPS’in 500Hz’ine bile değişmem.
İkinci el almayı düşünmüyorum ve 2K 180 Hz alamam. Şu an 170 Hz kullanıyorum zaten, amacım sadece çözünürlük değil.

İkinci el almayı düşünmüyorum ve 2K 180 Hz alamam. Şu an 170 Hz kullanıyorum zaten amacım sadece çözünürlük değil.

Hareket akıcılığı için konuşuyorsak Hz'nin bir önemi yok 180Hz OLED alacağınız 320Hz IPS'den daha akıcı olacaktır.

1768518207054.webp