Gigabyte marka anakartlar nasıldır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 14330
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 338
  • Etiketler Etiketler
    gigabyte marka

14330

Uzman
Dostlar iyi geceler öncelikle.

Bugün Recep Bey'in videosuna denk geldim. Gigabyte marka bir anakarta RTX 5080 takıyor ve VGA soketi yanıp 15 kodlu bir hata veriyordu. Bunu ancak RTX 5070 FE ile değiştirip tekrar takınca çözebilmiş.

Ben de hiç Gigabyte marka anakart toplamadım. Elimde AM4 bir sistem var. Onu yavaş yavaş AM5'e geçirmeyi düşünüyordum ve F/P skalasında Gigabyte anakartları meşhur. 8+2+2 Fazlı bir anakart buldum. Giriş segment, B850 chipsetli anakart ama Recep Bey'in videoyu izledikten sonra bir endişeli yaklaşmaya başladım.

Almak istediğim kart Gigabyte B850M Force modeli. Başıma böyle bir problem gelirse değiştirebileceğim bir ekran kartı da yok. Birçok kez Gigabyte anakartlarda sorun yaşayanların olduğunu duydum. Tabii ki de kullanmadığım için benim bir şey demem makul olmaz.

Gigabyte marka anakarlar nasıldır? Gönül rahatlığıyla alabilir miyim? Gigabyte markasını anakart kategorisinde önerir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ekran kartını kullanmıştım sorun olmamıştı. İki arkadaşım anakartını kullanıyor. Memnun olduklarını bilmiyorum. Lakin onlar da bir sorun yaşamadılar, yaşasalardı bana derlerdi.

Ben ekran kartını kullanmıştım sorun olmamıştı. İki arkadaşım anakartını kullanıyor. Memnun olduklarını bilmiyorum. Lakin onlar da bir sorun yaşamadılar, yaşasalardı bana derlerdi.

Ekran kartları fena değil diyorlar. Birkaç kez GPU işlemcisinin termal macunun aktığını falan duymuştum ama ekran kartı olarak iyi bir noktadalar diye biliyorum ben de.
Anakart konusuna gelirsek; 2-3 yıl önce falan bir arkadaş B550M DS3H anakartına BIOS attı ve hiç açılmamaya başladı. CMOS yapsa da, BIOS pilini çıkarıp beklese de çözüm olmadı. En sonunda bir bilgisayarcıya götürüp manuel olarak BIOS attırdım demişti. Tabii AM4 platformu bu. Bu tarz yaşayanlar belki olmuştur. Ben de ondan duydum açıkçası.

Direkt olarak bütçen ne?

Bütçeyi boş verin hocam, diğer markaların anakartlarını kullandım zaten. ASUS da kullandım, MSI da. Gigabyte'ı merak ediyorum. Şimdi oradan ASUS Prime B650M-R ya da M-A önereceksiniz zaten. Ya da kendi anakart sitesiyle bile ilgilenmeyen Colorful önerceksiniz. Konuya sadık kalalım. Gigabyte marka anakart deneyimlerini sordum.

Son düzenleme:
Şimdi oradan Asus Prime B650M-R ya da M-A önereceksiniz zaten. Ya da kendi anakart sitesiyle bile ilgilenmeyen Colorful önerceksiniz. Konuya sadık kalalım. Gigabyte marka anakart deneyimlerini sordum.
Sen böyle yargı kesiyorsan kararını vermişsin zaten. Başkasının adına konuşmak ne kolay iş

Her anakart kendi bütçesinde alınır/alınmaz diye nitelendirilebilir, böyle direkt olarak bir marka anakart nasıldır diye sormak da doğru bir soru değil zaten, modelin kendisine bakılmalı. Bu anakart Aorus Tachyon da olabilir, S2H da. Godlike da olabilir, M-P de. ROG da olabilir, M-K da.

Dipnot da düşeyim bu arada, hayatımda henüz o dediğin anakartları önermedim Gördüğüm Force fiyatında da benim sana önerim B650 Eagle ya da MSI B650M Gaming Plus olurdu(ikincisinin fiyatı yükselmiş biraz). Force modeli detayına bakınca Gigabyte B650M Gaming ile çok benzer duruyor, eğer o baz alındıysa dümdüz VRM'i aşırı ısınan bir model, B850 varyantı da B650 kadar ısınmıyor ama beslemesi kötü, testte CB puanı olması gerekenden düşük çıkıyor.

Msi B650M Gaming Plus anakartını kullandım. Aşırı kötü bir kart bence bu arada. Feci boot problemi var. Ram uyumsuzluğu hadsafhada. Üstelik hayatımda ilk kez bir anakartta coilwhine sesine rastladım.

Dostum bence olayı yanlış anlamışsın. Tabii ki de katılıyorum dediklerine. İyisi var, kötüsü var. Önermekte de özgürsün tabii ki de ama benim asıl sormak istediğim soru; Gigabyte anakart deneyimleriydi. Burada alacağım karttan ziyade; nasıl bir marka, deneyimleriniz nasıl gibi bir soruydu. Muhtemelen Gigabyte alacağım zaten. Anakart önerisi değil, anakart firması ve kullanıcı yorumları arıyorum. Dediğimi yanlış anlama lütfen. Maksadım önyargılı yaklaşmak değildi. AM4 sistemimde de Asrock kullanıyorum. Sanırım kullanmadığım bir biostar, bir de turbox, nzxt anakart kaldı sanırım. Bir de Gigabyte işte. Aralarında en prestijlisi bu oluyor bu kadroda. O yüzden merak ettim nasıl yorumlar diye.

Bende eski bir gigabyte marka anakart vardı eski dediğim 10 sene öncesinin. Ben pek memnun değilim açıkçası BIOS arayüzü çok eski. Bendeki model ucuza kaçtığım için midir bilemem ama çok basitti gaming veya rendera uygun değil düşük hızlarda ram ve her şey temel düzeyde vardı ram slotu iki tane ve hızları düşük, sistemini yükseltebileceğin bir yanı yoktu o anakart üzerine, onun dışında bilmediğim bir konu ama işlemci ve ekran kartını optimize çalıştırması için çok uygun değildi herhalde bendeki anakart. Oyun için almayı düşünüyorsan MSI ve ASUS bu konuda başarılılar o markaları tercih etmen tavsiyesinde bulunabilirim. Son olarak ta Gigabyte kötü demiyorum köklü bir şirket saygı duyuyorum.

Eski anakart arayüzü baya kötü gözüküyor evet. Aorus modellerine de bakıyorum. Bana Aorus serisinin arayüzü güzel gözüktü açıkçası. En çok da bileşenleri vidasız montajlama özelliği hoşuma gitti. Çift kuleli hava soğutma ile kullanacağım. Ez latch dedikleri yeni PCie slotu mandalı da baya yararlı aslında. Parmaklar büyük olunca girmesi sorun oluyor. Kullanıcı dostu gözüküyor aslında. Asus başarılı marka ama MSI hakkında MAG, MPG serisi harici önermem ben ya. Pro ve Gaming plus birbirinin tıpkısı çünkü. Asus Rog performans olarak, hız aşırtma olarak da iyidir tabii ki de ama Asus yönelirsem Tuf harici almam herhalde diye düşünüyorum. Hem sağlamlık olarak, hem estetik olarak.

Maksadım markaları kötülemek veya övmek değil aslında. İnsanların deneyimlerini merak ediyorum. Giriş seviye bir anakart olarak kendime uygun Gigabyte'ın yeni modeli Force serisini buldum. B850 veya B650E model bir anakart almayı düşünüyorum. Elimdeki kasa da mAtx formunda olduğu için mAtx bir anakart almak zorundayım. Ben kompakt kasaları, Atx mid kasalara daha çok tercih ediyorum. Hem evimde de pek fazla büyük alanım yok kasayı büyüteceğim kadar.

Gigabyte deneyimleriniz baya yardımcı oldu. Recep Bey'in de dün yayınladığı videosu bana bir acaba mı dedirtti. Belki farklı anakartlara yönelirim ben de. Kasım ayı indirimlerini bekleyecektim zaten.

Son düzenleme:
Gigabyte'ın asıl faaliyeti anakart üretmek sanırım. Ben MSI'dan daha çok güveniyorum bu konuda.

Gigabyte'ın asıl faaliyeti anakart üretmek sanırım. Ben MSI'dan daha çok güveniyorum bu konuda.

Olabilir. MSI da ilk anakart mı olarak çıktı yoksa başka bir şey mi bilmiyorum ama MSI benim için bitti artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…